NRK Meny
Normal

Matchvinner Bonsaksen trodde han ødela for Norge: – Har aldri vært så nervøs

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Da Alexander Bonsaksen ble utvist med elleve sekunder igjen av play off-kampen mot Slovenia så det helsvart ut for Norge. Men hockeylandslaget reiste seg, mye takket være en mesterlig Lars Haugen i Norges mål.

Alexander Bonsaksen og Mats Rosseli Olsen

SMIL: Alexander Bonsaksen gratuleres av Mats Rosseli Olsen etter 2-1-målet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Bonsaksen ble matchvinner med 2-1-scoringen tre minutter ut i overtiden. Etter kampen sendte han en stor takk til Norges keeper. For Bonsaksen kunne fort ha vært den store synderen da han ble sendt i utvisningsboksen utvist elleve sekunder før slutt.

Han ble dømt for interference, og sørget for at Norge startet overtiden med snaue to minutter i undertall.

– Det var ikke en bra følelse. Jeg har aldri vært så nervøs som jeg var da. Jeg tenkte at jeg kunne ødelagt for laget, og det store målet vårt. Så jeg er så glad for at Haugen sto på hodet i det undertallet, og at gutta ofret seg, tekket skudd og drepte det undertallet, sier «Bonsa» til NRK.

Men han kom seg ut av fryseboksen, og sikret norsk seier tre minutter ut i overtallet. Etter et par hete dueller foran det slovenske målet gled pucken ut i slottet. Der var Bonsaksen helt fri, og han sendte Norge til kvartfinale.

Norges første seier

Det er Norges første seier i mesterskapet. I gruppespillet ble det tre strake tap. Først mot Sverige og Finland, før Tyskland ble for sterke i siste gruppespillkamp.

Det startet ikke veldig bra for de norske herrene i Gangneung tirsdag. Jan Orbas sendte Slovenia i føringen etter seks minutter av kampen, etter et massivt slovensk press. De kunne fort ha ledet med både to, tre og fire scoringer, men Lars Haugen sto meget godt bakerst hos Norge.

– Det er veldig deilig endelig å få en seier i OL. Det har vært en tøff start der vi ikke har vært helt fornøyde. Det er magisk å se, av alle, nummer 47 (Bonsaksen) avgjøre det i dag, sier Haugen til NRK.

Lars Haugen

SPRELLEMANN: Her gjør Lars Haugen en vanvittig trippelredning. Han har nettopp reddet Jan Mursaks avslutning, får han plukker de to neste returene.

Foto: Brendan Smialowski / AFP

Møter OUR

I tredje periode leverte Norge også i andre enden. Tommy Kristiansen satte 1–1 etter en strålende pasning fra Martin Røymark. Det sørget for forlengning, der «Bonsa» avgjorde for Norge.

Nå venter OUR (Olympiske utøvere fra Russland) i kvartfinalen.

– Det er feige lag, sier landslagstrener Petter Thoresen.

– De er meget gode. Vi skal være klare, så får vi se hvor mye vi klarer å ødelegge for dem. Det tar på å spille så mye som vi gjør nå, sier Thoresen.

NRK-kommentator Trond Johnsen om seieren

VIDEO: NRKs kommentator Trond Johnsen etter kampen.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street