Hopp til innhold

Nordtveit om Riise-kritikk: – Får si hva han vil

SANDVIKA (NRK): Håvard Nordtveit (27) slår tilbake mot John Arne Riises (36) påstand om at Hoffenheim-spilleren ikke holder mesterliga-nivå.

Nordtveit

SER FREMOVER: Hoffenheims Håvard Nordtveit.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg vet hva jeg er god for, og hvis jeg ikke hadde holdt nivået, hadde jeg ikke spilt mesterliga med Borussia Mönchengladbach, heller. Jeg må bare glemme det som skjedde, og det har jeg gjort. Nå er det bare positivt å komme tilbake til landslaget, sier Nordtveit til NRK.

Den erfarne landslagsspilleren hadde en blytung dag på jobben da Liverpool valset over Hoffenheim i mesterligakvalifiseringen sist onsdag.

Etter 21 minutter ledet vertene 3-0. Et par minutter senere ble Nordtveit tatt av banen.

Forstår kritikken

– DET er ikke bra! Tydelig at han ikke holder dette nivået, meldte Riise om prestasjonen.

Lagerbäck

FORSVARER NORDTVEIT: Landslagstrener Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Nordtveit er helt enig at han leverte langt under pari i Liverpool, og han har heller ingenting imot at Riise er kritisk.

– Jeg har stor tillit og respekt for John Arne for det han har oppnådd, og han var en av de som tok meg best imot da jeg kom til landslaget da jeg var en liten dritunge, for å si det sånn. Han må få lov til å si det han mener, og jeg har ingen problemer med det. Jeg vil ikke kommentere noe sånt, det er et fritt land og han får si hva han vil, sier Nordtveit.

Han beskriver selve kampen som «knallhard».

– En fotballkamp kan være brutal. Å bli byttet ut i 1.-omgang, er ikke noe du setter opp på en ønskeliste. Men du må bare se deg selv i speilet og si at det var fullt fortjent. Du vet at du kan bedre etter hva du presterte en knapp uke tidligere. Du må se fremover, sier Nordtveit.

– Det var fortjent

Landslagssjef Lars Lagerbäck har også tatt 29-åringen i forsvar etter marerittkampen.

Selv om han ble ofret på stillingen 3-0, hadde Nordveit direkte skyld i kun ett av målene, påpeker Lagerbäck.

– Jeg skal være forsiktig med å kommentere andre lag. Håvard var delaktig i ett mål, men ellers synes jeg ikke han var dårligere enn noen andre i løpet av de 25 minuttene, sier landslagssjefen.

– Jeg tror ikke det er et problem for hans del. Det virker som han håndterer det kjempebra, slik jeg oppfatter det, sier svensken.

Nordtveit innrømmer at det var vanskelig å godta byttet da det først skjedde, men nå har han full forståelse for valget.

– Etter hvert forstår du at det er det rette for laget, og jeg synes det var fortjent. Noen dager etterpå ble det benk, og det var egentlig greit. Det er fotball. Du må prestere jevnt, og jeg må bare lære av det. Nå er det glemt, og jeg ser frem til å få gode kamper, sier Nordtveit.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal