Nordmennene droppet sprinten

Alle de norske langrennsløperne droppet lørdagens sprint i Rybinsk på grunn av kulda.

Ola Vigen Hattestad, Tor Arne Hetland, Øystein Pettersen, Tord Alse Gjerdalen
Foto: Fotomontasje / Scanpix

Dermed gikk lørdagens verdenscuprenn helt uten nordmenn, både på herre- og kvinnesiden.

Les: Muranen og Pasini vant i Rybinsk

Fire nordmenn gikk fredagens renn for herrer i Rybinsk, mens Kristin Størmer Steira var eneste norske deltaker i kvinnenes renn.

Les: Gjerdalen kjempet om pallen

Les: Steira tapte i spurten

- Mange har astmaproblemer

Det var omtrent 18 minusgrader i Rybinsk lørdag formiddag. Grensa for start går ved minus 20 grader, men den norske langrennsledelsen mener den grensa er for lav.

– I samråd med hovedlege Ellen Moen har vi valgt denne løsningen. Fem-seks løpere på det norske laget sliter med astmaproblemer. Erfaringsmessig vet vi at mange av dem har pådratt seg problemer ved å gå i for streng kulde, forklarer Skinstad overfor NTB.

Norges tropp, menn:

Eirik Brandsdal, Anders Glørsen, Tord Alse Gjerdalen, Tor Arne Hetland, Ola Vigen Hattestad, Johan Kjølstad, Øystein Pettersen, Børre Næss, John Kristian Dahl.

Norges tropp, kvinner:

Cecilie Brun-Lie

Siste nytt

 • Hestesporten slepp avgift

  Norsk Rikstoto får fritak for å betale totalisatoravgift til staten for heile året 2020. Totalt kan dette utgjere rundt 80 millionar kroner. Ifølge Norsk Rikstoto berører hestenæringa 16.000 arbeidsplasser. Desse står i fare for å bli borte om koronapandemien vedvarer.

  – Dette var svært viktig for Norsk Rikstoto og hestesporten, sier administrerande direktør i Norsk Rikstoto, Camilla Garmann i ei eigen pressemelding.

  Lannem Silje i banen på Biri travbane
  Foto: Lars Bilit Hagen / NRK
 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal