Hopp til innhold

Nordmann utfordrer NFLs beste kicker: – Et jordskjelv om Baltimore velger Vedvik

Baltimore Ravens-trener John Harbaugh tror nordmannen Kåre Vedvik (24) kan ta plassen til NFLs kanskje beste kicker Justin Tucker.

Kåre Vedvik og Justin Tucker

KAN FÅ EN NØKKELROLLE: Baltimore Ravens' stjernetrener John Harbaugh tror vi vil få se Kåre Vedvik (t.v.) i NFL. Her er Vedvik på trening sammen med NFL-stjernen Justin Tucker (t.h.). (Bildet er gjengitt med tillatelse fra Baltimore Ravens.)

Foto: Baltimore Ravens

– Han har imponert. Han er svært talentfull, sier John Harbaugh om Vedvik i et intervju med Baltimore Sun.

Harbaugh er mannen som i 2013 ledet Baltimore Ravens til seier i Super Bowl XLVII.

Kåre Vedvik, som i flere år har spilt collegefotball for Marshall Thundering Herd, ble i vår signert av NFL-laget Baltimore Ravens. På treningene i sommer har Vedvik virkelig levert.

For nå går John Harbaugh langt i å garantere at vi får se den norske kickeren i den amerikanske proffligaen for amerikansk fotball (NFL).

– Jeg forventer at han enten tar plassen til Justin Tucker i Ravens, eller at et annet lag trader et draftvalg for ham, sier Harbaugh.

Det vil si at Vedvik byttes bort, slik at kontraktsrettighetene overføres til et annet lag.

Justin Tucker, som har vært kicker for Baltimore Ravens siden 2012, blir av mange regnet som den beste kickeren i NFL. Vedvik sier til NRK at det er stort å høre at Harbaugh ser han som en reell utfordrer til Tucker.

– Tucker er den beste kickeren noensinne, vil jeg si. Det er jo kjekt med slike kommentarer, forteller 24-åringen fra Stavanger.

FBN-SPO-BALTIMORE-RAVENS-V-CLEVELAND-BROWNS

IMPONERT: Baltimore Ravens-trener John Harbaugh.

Foto: Kirk Irwin / AFP

– Ville vært en sensasjon

Eyvin Sommerseth er seksjonsleder for amerikansk fotball i Norges Amerikanske Idretters Forbund. Han er imponert over det Vedvik har fått til i løpet av månedene i Baltimore.

– Det er veldig stort at Harbaugh skryter så mye av Vedvik, han er kanskje den treneren i NFL som har mest kunnskap om sparkespill, forteller Sommerseth.

Skulle Ravens nå velge Vedvik som kicker, foran Justin Tucker, vil det være et sjokk, ifølge Sommerseth.

– Tucker er den beste kickeren i ligaen, han er nesten på et eget nivå. Dersom Vedvik tar kicker-posisjonen fra Tucker vil det være et jordskjelv. Det ville vært sensasjonelt.

Bengals Ravens Football Justin Tucker

UTFORDRES AV 24 ÅR GAMMEL NORDMANN: Ravens-kicker Justin Tucker.

Foto: Patrick Semansky / Ap

Likevel er det ikke helt urealistisk. For Vedvik har så langt grepet muligheten han har fått i Baltimore.

– Tirsdag sparket Vedvik 67 yards (61 m) på trening, sies det. Dersom det hadde vært i kamp hadde det vært et rekordspark, sier Sommerseth.

Den nåværende NFL-rekorden er på 64 yards.

Skjebnekamp

Vedvik selv sier at han ikke lar seg skremme av tanken på å verken spille med eller mot de store stjernene.

– Jeg mener jeg har det som trengs for å konkurrere med de beste, både i kicking og punting. Jeg må bevise det når kampdagen kommer.

Kampdagen som nevnes er torsdag 2. august. Da spilles NFLs årlige Hall of Fame-kamp, årets første treningskamp. Vedvik skal etter planen stå for det meste av sparkingen.

Det kommer til å bli den viktigste kampen i Vedviks karriere, for hele NFL kommer til å følge den tett.

– Det er en kjempesjanse for meg til å vise meg frem, forteller 24-åringen.

Kåre Vedvik

NFL-DRØMMEN INNEN REKKEVIDDE: Kåre Vedvik nærmer seg eliten i amerikansk fotball.

Foto: Privat

Flere muligheter

Før sesongstarten i september skal troppen til Baltimore Ravens kuttes, og som regel er det kun plass til én kicker og én punter (se faktaboks). Men om Baltimore velger å beholde Tucker og punter Sam Koch, er det, som nevnt, fremdeles muligheter for NFL-spill.

– Vedvik kan da byttes bort, slik at kontraktsrettighetene overføres til et annet lag. Da vil Baltimore få et draft-valg i retur. En annen mulighet er at han plasseres på treningsgruppa, som ikke spiller kamper. Plasseres han der kan de andre NFL-lagene kontakte han direkte med et kontraktstilbud, forteller Sommerseth i Norges Amerikanske Idretters Forbund.

Kåre Vedvik vil ikke spekulere i hvor stor sannsynligheten er for at han får rollen som starter i en NFL-klubb, kommende sesong.

– Det er vanskelig å si noe om, ettersom alt er avhengig av hvordan andre kickere og puntere presterer før sesongen.

Les mer om Kåre Vedvik:

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal