• Tromsø reiste seg etter krisestarten

Etter fem strake tap fikk Tromsø seg en voldsom oppsving hjemme mot Odd og vant 4–0.

Det var i andre omgang at målene haglet inn for tromsøværingene. Først ut var Ruben Yttergård Jenssen, som banket inn kampens først mål etter 48 minutter spilt. Like etterpå puttet Vegard Erlien på til 2–0.

Erlien bidro også sterkt til at Tromsø kunne øke ledelsen ytterligere med en elegant pasning til Kent-Are Antonsen, som samme ballen opp i nærmeste kryss.

Vondt ble verre for Odd da Runar Norheim satte kampens siste mål for hjemmelaget. Dermed fikk Tromsø på nedrykksplass en etterlengtet seier.

Eliteserien i fotball 2024: Tromsø-Odd
  • Reservepreget Norge herjet med Argentina

Landslagssjef Jonas Wille ga flere unge og urutinerte spillere sjansen mot Argentina på Jordal i Oslo. Det førte til 40-28-seier.

Spesielt første omgang luktet det svidd av. Til pause ledet Norge hele 26-12, før bremsene ble satt på.

Alexander Blonz ble toppscorer for Norge med åtte mål.

Sondre Gjerdalen og Benjamin Hallgren fikk sine debuter for Norge. Spillere som Sander Sagosen, Petter Øverby, Tobias Grøndahl og Torbjørn Bergerud fikk hvile.

Turneringen er en viktig del av OL-oppkjøringen. Jonas Willes tropp på 21 spillere skal slankes til 14. Én samling til gjenstår før uttaket blir klart.

Norge åpnet uken med seier over Kroatia. Lørdag sørget Tobias Grøndahl for 36-36 mot Danmark i siste sekund.

Det var Norges fjerde seier mot Argentina på like mange kamper. I fjor i VM ble det 32-21-seier for det norske laget.

Argentina står på motsatt side når OL-turneringen går i gang i sommer. Det gjør også Danmark, Frankrike, Ungarn og Egypt. (NTB)

Norge-Argentina
  • Magnus Carlsen vant storturnering i Polen

Magnus Carlsen kunne strekke armene i været for sin andre strake tittel i Grand Chess Tour-turneringen i Polen.

Carlsen vant turneringen med 26 poeng og hadde kun 0,5 poeng ned til kinesiske Wei Yi, som før siste dag var nordmannens argeste konkurrent i kampen om tittelen. Carlsen startet søndagen utmerket med sju strake seirer, der i blant triumf over kineseren.

Nordmannen fortsatte å spille godt og sikret til slutt turneringsseieren. Dermed tok han hjem førstepremien på 40.000 dollar (om lag 436.000 kroner).

Carlsen vant også fjorårets utgave av turneringen som spilles både i hurtig- og lynsjakk.

Nordmannen deltar samtidig i Champions Chess Tour-turneringen. Der er han klar for neste fase og møter tyske Vincent Keymer senere søndag. Vinneren der går til storfinalen som spilles onsdag. Taperen får en ny sjanse til å nå finalen gjennom taperstigen.

Magnus Carlsen under Norway Chess 2023 som holdes i Finansparken i Stavanger.