Irritert Falla følte seg sperret av Nilsson på oppløpet

FALUN/OSLO (NRK) Maiken Caspersen Falla var irritert på Stina Nilsson etter at hun følte hun ble sperret på oppløpet av svenskenes yndling.

Stina Nilsson vant med 1 hundredel forran Maiken Caspersen Falla.

Verdenscuplederen i sprint var irritert da hun krysset målstreken, og utdypet frustrasjonen overfor NRK.

– Jeg var irritert for jeg kom bak Stina og prøvde lenge å gå forbi. Men hun fekter med stavene så det går ikke an å komme forbi, sa Falla til NRK.

Hun sier at Nilsson har «rett» til å sperre ettersom hun var først over oppløpet, men Falla sier at hun noterer seg taktikken.

– Hun har tydeligvis ikke gjort noe som var ulovlig, så da får jeg bare huske dette til senere og ikke gå i den samme fella en gang til, avsluttet Falla.

Millimeterduell

Stina Nilsson var først ut fra start i sprintfinalen på hjemmebane og tok ledelsen tidlig i løpet.

Men i den første motbakken hadde Falla overtatt teten og gikk alt hun hadde for å prøve å riste av amerikanske Kikkan Randall. Heidi Weng klarte ikke helt henge med på tempoet og var borte før finalen.

Til slutt ble det en millimeterduell mellom Falla og Nilsson, og det måtte målfoto til for å kåre vinneren.

Og det var hjemmehåpet Nilsson som kunne juble i Falun etter å ha slått Falla med minst mulig margin.

Men sprintvinneren ville ikke høre snakk om at hun sperret Falla i spurten.

– Okei? Jeg har ikke sett det selv. Jeg er fornøyd med det jeg gjorde. Jeg bryr meg ikke om hvem jeg slår eller ikke slår, jeg fokuserer kun på meg selv, sa hun til NRK.

Weng ble nummer tre.

– Jeg fikk Maikens rygg i første bakke, men så ble jeg litt defensiv. De to foran er i en egen klasse, så da ble det bare å kontrollere tredjeplassen, sa Weng til NRK.

Hun sa også at hun har vært plaget med tett nese, men at det er på bedringens vei.

Bjørgen røk ut i semifinalen

Marit Bjørgen gikk ikke fort nok i den andre semifinalen i et sterkt felt bestående av lagvenninne Weng, og kom seg ikke videre til finalen.

Weng gikk videre som vinner av heatet, mens svenske Jonna Sundling ble nummer to. Stina Nilsson gikk også videre på tid.

– Det var litt som forventet. Jeg er for treg i starten. Da blir det utfordrende å komme seg frem. Jeg må bruke utholdenheten for å komme seg opp. Men det er sånn det er. Jeg må bruke starten godt og det klarte jeg ikke, sa Bjørgen til NRK etter at hun røk ut av semifinalen.

Men Norges langrennsdronning sier at formen er på vei og at hun ser frem til morgendagens 15-kilometer.

– Jeg gleder meg til i morgen, for jeg føler meg i bra form, sa Bjørgen.

Jessica Diggins faller i sprint
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål. Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell. Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United
 • Ishockeylandslaget fikk bank

  Etter to hederlige tap mot Sverige i sine første landskamper på 15 måneder måtte Norges ishockeykrigere torsdag se seg slått 4–0 av Danmark.

  Oppgjøret i Bitcoin Arena (!) i Rungsted var målløst og situasjonsfattig i drøyt to perioder, men da var det hjemmelaget som koblet grepet. Den siste perioden ble tung for de norske med fire baklengsmål, 3–15 i skudd og matchstraff på keeper Henrik Haukeland. (NTB).

  VM-oppkjøring ishockey, menn: Norge - Sverige
  Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal