– Kun fargen på trøya som spiller noen rolle

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Mats Zuccarello Aasen roses av sin lagkamerat i New York Rangers Rick Nash, men torsdag kjemper de mot hverandre når Norge møter Canada i OL.

Rick Nash and Zuccarello

Rick Nash og Mats Zuccarello Aasen sammen på isen i NHL. Torsdag møtes de som motstandere.

Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters

– Det blir en morsom kamp, sier Rick Nash, som til daglig spiller sammen med Mats Zuccarello Aasen i NHL og New York Rangers.

– Norge jobber hardt. Vi har møtt dem et par ganger før, og det er et godt lag, sier han.

Kanadieren kom til New York-laget i 2012, og har etter hvert rukket å bli en av lagets viktigste spillere.

Det samme er imidlertid Zuccarello Aasen, som virkelig har vist storform denne sesongen. Nash skryter av innsatsen til nordmannen.

– «Zucca» er svært dyktig. Han har talent og jobber hardt. Han er en god spiller, sier han til NRK.no.

– Men når vi er på isen er det kun fargen på trøya som spiller noen rolle, påpeker han.

Tøff start for Norge

Norge får en knalltøff åpning i OL. Allerede i åpningskampen torsdag møter laget Canada.

De canadiske stjernene er forhåndsfavoritter i Sotsji. OL-gull er målet for laget, som vant på hjemmebane i Vancouver i 2010.

– Ingen kamper blir enkle i denne turneringen. Norge greide å kvalifisere seg, og jeg forventer en tøff kamp på torsdag, sier Nash.

–Hadde ikke noe valg

Mats Zuccarello Aasen er tilbake i landslagsdrakt for første gang siden 2010. Nå ser han frem til å møte NHL-stjernene på det kanadiske landslaget.

Rosen fra lagkamerat Nash tar han med en klype salt.

– Vi er lagkamerater og sitter ved siden av hverandre i garderoben, så han har vel ikke noe annet valg, ler «Zucca».

Norges eneste NHL-spiller for tiden tviler på at Canada-spillerne frykter Norge.

– Jeg tror nok ikke at Canada ser på dette som en farlig kamp, men vi får prøve å overraske og jobbe hardt. Så får vi se hva det blir.

– Må ha litt «stang inn»

– Hvordan kan Norge slå Canada?

– Alle må være på topp. Vi må kjempe for hverandre, dessuten må vi ha litt stang inn og de må ha litt stang ut.

– Jeg tror ikke at de (Canada) har svakheter.

Etter kampen mot Canada torsdag skal Norge spille mot en annen stor hockeynasjon, Finland.

– Vi får prøve å bruke de to første kampene til å sette spillet vårt, og så vet vi at kampen mot Østerrike blir en nøkkelkamp, sier Zuccarello Aasen til NRK.no.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «ssss» i nytt vindu

Siste nytt

 • Etterlengtet opptur for Deila

  Ronny Deila ledet sitt New York City til 2-1 mot Cincinnati i Major League Soccer. Det stoppet lagets rekke på sju bortekamper uten å vinne. Keaton Parks og Valentin Castellanos scoret målene for Deilas lag, som nå ligger på tredjeplass på tabellen.

  Deila
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen
 • Tidligere syklist døde i ulykke

  Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV2.

  Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

  – Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

  Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

  Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

  Han største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal