Hopp til innhold

NHL-nordmennene vant

Det ble seier både for Patrick Thoresens og Ole-Kristian Tollefsens lag i NHL-kampene lørdag.

Ole-Kristian Tollefsen
Foto: Jay LaPrete / AP

Thoresen spilte 5.40 minutter da Edmonton Oilers slo Los Angeles Kings 4-3. Han var ikke på isen ved noen av scoringene. Tollefsen spilte 10.18 minutter da Columbus Blue Jackets slo Minnesota Wild 3-2. Heller ikke han var på isen ved noen av målene.

Spenning

Blue Jackets ledet med tre mål midtveis i annen periode, men gjestene skapte spenning med to reduseringer.

- Vertene holdt unna. Det var en lagseier. Alle bidro med stor innsats, sa Rotislav Klesla som scoret det første målet og hadde assist på det tredje og avgjørende.

Sto fram

Æren for Oilers-seieren gikk først og fremst til Ryan Smyth, Ales Hemsky og Shawn Horcoff som lørdag var tilbake i samme rekke. Smyth hadde to mål og to assists, Hemsky ett mål og tre assists, Horcoff ett mål og to assists. De lagde trøbbel for motstanderen hele kvelden.

- Vi trengte en rekke som sto fram, og det gjorde de, sa trener Craig MacTavish. Kings ledet 3-2 etter to perioder, men mål av Horcoff og Smyth i siste periode avgjorde.

Siste nytt

 • Besim vender hjem til FK Sarajevo

  Aalesund og den bosniske klubben FK Sarajevo er enige om en overgang for midtstopper Besim Serbecic, skriver Aafk i en pressemelding.

  – Vi har vært i forhandlinger med FK Sarajevo siden tidlig i forrige uke, og basert på det valgte vi å ikke ta med Besim til Marbella. Vi har nå kommet til enighet om en overgang. Ut fra en helhetsvurdering mener vi at det er til det beste for AaFK som klubb, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

  Besim Serbecic ble hentet fra Rosenborg til Aalesund i forkant av 2022-sesongen, og spilte 28 kamper for Sunnmørsklubben.

  – Å reise hjem er alltid en god følelse, men akkurat nå har jeg veldig blandede følelser. Det var en veldig vanskelig avgjørelse. Jeg hadde en fantastisk tid i Ålesund, og jeg tar bare gode minner med meg hjem. Det er en veldig fin klubb med veldig fine folk, fra spillere til ansatte, som jeg kommer til å savne, sier Besim.

  besim
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Lampic sa nei til VM på hjemmebane

  Slovenske Anamarija Lampic (27) var en av verdens beste i sprintlangrenn, men byttet overraskende sport til skiskyting før denne sesong. Det har vært spekulert i om hun likevel ville dukke opp i Ski-VM på hennes hjemmebane i Planica, men det kommer ikke til å skje.

  Det bekrefter Slovenias norske landslagstrener, Ola Vigen Hattestad, overfor NRK mandag.

  – Hun ønsket å ha fokus på skiskyting, sier han.

  Hattestad legger ikke skjul på at langrennsledelsen hadde håpet på et comeback.

  – Vi ønsket å ha henne med, bekrefter han.

  Til tross for sykdom den siste tiden, er Lampic nå på plass i Oberhof, der VM i skiskyting innledes med blandet stafett onsdag.

  ktVEHbJQBks
  Foto: JOE KLAMAR / AFP
 • Vipers signerer den kroatiske landslagskapteinen Katarina Jezic

  Den kroatiske håndballstjernen Katarina Jezic har signert en korttidskontrakt med Vipers Kristiansand ut sesongen.

  De regjerende mesterligavinnerne opplyser om overgangen på sine nettsider tirsdag.

  – Vi har fulgt med på Katarina Jezic over tid, og er glade for at hun nå kommer til Vipers. Hun er en fighter som er god i begge ender av banen, og som har en litt annerledes spillestil enn de to linjene vi har i stallen nå, sier trener Ole Gustav Gjekstad, som forsvinner til dansk håndball neste sesong, i en uttalelse.

  Strekspiller Jezic, som også er solid i forsvar, vil raskt være spilleklar skriver NTB.

  Jezic er fristilt fra sin nåværende klubb Kastamonu.

  klatarina jezic
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste