NHL-nordmennene vant

Det ble seier både for Patrick Thoresens og Ole-Kristian Tollefsens lag i NHL-kampene lørdag.

Ole-Kristian Tollefsen
Foto: Jay LaPrete / AP

Thoresen spilte 5.40 minutter da Edmonton Oilers slo Los Angeles Kings 4-3. Han var ikke på isen ved noen av scoringene. Tollefsen spilte 10.18 minutter da Columbus Blue Jackets slo Minnesota Wild 3-2. Heller ikke han var på isen ved noen av målene.

Spenning

Blue Jackets ledet med tre mål midtveis i annen periode, men gjestene skapte spenning med to reduseringer.

- Vertene holdt unna. Det var en lagseier. Alle bidro med stor innsats, sa Rotislav Klesla som scoret det første målet og hadde assist på det tredje og avgjørende.

Sto fram

Æren for Oilers-seieren gikk først og fremst til Ryan Smyth, Ales Hemsky og Shawn Horcoff som lørdag var tilbake i samme rekke. Smyth hadde to mål og to assists, Hemsky ett mål og tre assists, Horcoff ett mål og to assists. De lagde trøbbel for motstanderen hele kvelden.

- Vi trengte en rekke som sto fram, og det gjorde de, sa trener Craig MacTavish. Kings ledet 3-2 etter to perioder, men mål av Horcoff og Smyth i siste periode avgjorde.

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Siste nytt

 • Lee sikret amerikansk turn-gull

  Sunisa Lee tok gullet i kvinnenes individuelle mangekamp i turn i Tokyo-OL. Dermed ble det amerikansk gull selv om superstjernen Simone Biles ikke stilte.

  Kjempefavoritten Biles var best i kvalifiseringen, men trakk seg underveis i lagfinalen og stilte heller ikke i torsdagens individuelle mangekamp.

  Biles, som har vært åpen på at hun trenger tid på å pleie sin mentale helse, fulgte i stedet lagvenninnene fra tribunen og var med på gulljubelen etter at Sunisa Lee var kåret til olympisk mester.

  Sunisa Lee
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Tysk sykkeltopp sendes hjem

  Sportsdirektøren i Det tyske sykkelforbundet reiser hjem etter at han kom med rasistiske ytringer under temporittet denne uken.

  Det opplyser Den tyske OL-komiteen i en uttalelse torsdag.

  Det internasjonale sykkelforbundet opplyser også at Moster er ilagt en midlertidig suspensjon.

  Onsdag ble det kjent at sportsdirektør Patrick Moster skal ha ordlagt seg på en lite passende måte under konkurransen i Tokyo.

  Uttalelsene falt da sykkeltoppen skulle oppildne syklisten Nikias Arndt. De ble formidlet av den tyske TV-kanalen ARD.

  – Kom deg forbi kamel-førerne, kom deg forbi kamel-førerne, ropte Moster fra sidelinjen. Bemerkelsene siktet til den algeriske syklisten som startet foran Arndt.

  I etterkant har sportsdirektøren lagt seg flat og beklaget. Nå sendes han altså hjem fra Tokyo-lekene.

  – Vi er fortsatt overbevist om at den offentlige unnskyldningen han kom med i går er oppriktig, sier presidenten i den tyske OL-komiteen, Alfons Hoermann.

  – Ved å gjøre denne feilen har imidlertid Mr. Moster brutt de olympiske verdiene. Vi firer ikke på fair play, respekt og toleranse, tilføyer han.

 • Raser mot norsk trusebot

  Sveriges idrettsminister Amanda Lind angriper regelen som nylig endte med at det norske landslaget i beachhåndball ble bøtelagt for ikke å spille i bikinitruse. Hun gir det norske landslagets protestaksjon full støtte, melder NTB.

  – Jeg blir lei og skuffet over at vi i 2021 har denne typen diskusjoner. Jeg har stor forståelse for at man valgte å gjøre det. Det har blitt en bred oppslutning og en bred støtte rundt Norge og de norske beachhåndball-kvinnenes aksjon som er fint å se, sier den svenske idrettsministeren Amanda Lind til SVT.

  Sveriges Idrettsminister Amanda Lind
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal