NRK Meny
Normal

NHL-nordmennene vant

Det ble seier både for Patrick Thoresens og Ole-Kristian Tollefsens lag i NHL-kampene lørdag.

Ole-Kristian Tollefsen
Foto: Jay LaPrete / AP

Thoresen spilte 5.40 minutter da Edmonton Oilers slo Los Angeles Kings 4-3. Han var ikke på isen ved noen av scoringene. Tollefsen spilte 10.18 minutter da Columbus Blue Jackets slo Minnesota Wild 3-2. Heller ikke han var på isen ved noen av målene.

Spenning

Blue Jackets ledet med tre mål midtveis i annen periode, men gjestene skapte spenning med to reduseringer.

- Vertene holdt unna. Det var en lagseier. Alle bidro med stor innsats, sa Rotislav Klesla som scoret det første målet og hadde assist på det tredje og avgjørende.

Sto fram

Æren for Oilers-seieren gikk først og fremst til Ryan Smyth, Ales Hemsky og Shawn Horcoff som lørdag var tilbake i samme rekke. Smyth hadde to mål og to assists, Hemsky ett mål og tre assists, Horcoff ett mål og to assists. De lagde trøbbel for motstanderen hele kvelden.

- Vi trengte en rekke som sto fram, og det gjorde de, sa trener Craig MacTavish. Kings ledet 3-2 etter to perioder, men mål av Horcoff og Smyth i siste periode avgjorde.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal