Hopp til innhold

Fortviler etter tabbe: – Det er så dårlig at jeg skjemmes

ÅLESUND (NRK): Torgil Øwre Gjertsen sørget både for mål og kampens største tabbe mot Aalesund lørdag.

Aalesund - Kristiansund

FORTVILER: Torgil Øwre Gjertsen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Gjertsen hadde muligheten til punktere kampen like før slutt. På stillingen 1-0 fikk han nemlig sjansen til øke til 2-0 på en kontring på et åpent Aalesund-mål.

Keeper Andreas Lie hadde blitt med resten av laget frem på banen i forbindelse med en corner, og rakk ikke tilbake til mål da bortelaget plutselig satt i gang en kontring.

Men istedet for å sende ballen til en umarkert medspiller, skjøt han ballen rett i kroppen på en AaFK-spiller. Ikke mange sekundene senere utlignet Vebjørn Hoff til 1-1.

– Jeg kan ikke forklare hva som går gjennom hodet der. For jeg får så god tid til å tenke når jeg løper med ballen, sier en svært skuffet Gjertsen til NRK. .

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, det er så dårlig at jeg skjemmes over hele situasjonen.

– Det gjør litt vondt å gå rundt med den følelsen her akkurat nå, men en må bare prøve å komme seg oppå igjen.

–Så du at keeperen ikke var der?

– Ja, ja, det var full kontroll på hele situasjonen. Det var verdens enkleste jobb å trille den til ham. Det er litt tungt å stå her nå, forteller han.

Kristiansund-trener Christian Michelsen tar imidlertid Gjertsen i forsvar.

– Det er veldig lett å stå på sidelinja med hvilepuls og med mikrofonen etter kampen å gi han (Gjertsen) skylda. Han scoret et fantastisk mål også, påpeker han.

– Vi viser moral

Det endte til slutt 1-1 mellom fylkesnaboene Aalesund og Kristiansund etter dramatiske sluttminutter. Begge scoringene kom i sluttminuttene og Vebjørn Hoff utlignet for Aalesund på overtid.

Det stoppet tapsrekken til AaFK, som ikke hadde tatt poeng de siste fire kampene.

– Det ene poenget kan bli livsviktig, sier Vebjørn Hoff.

– Vi viser moral i dag, vi fikk et slag i trynet, men vi skulle ønske at vi tok tre poeng, sier en skuffet Hoff til NRK.

– Jeg mener at vi har store muligheter mot alle lag, vi er gode defensivt store deler av kampen i dag. Det er det vi må bygge på, forteller han videre.

AaFK-trener Trond Fredriksen er glad for at det tross alt ble ett poeng, men innrømmer at skuffelsen sitter dypt etter nok en kamp uten seier. Laget har ikke vunnet en kamp siden 25. juni.

– Jeg er skuffet over at vi ikke vinner kampen.

– Men det er mange ting her som gleder meg og som er et skritt i riktig retning, så jeg ser lysere på de fire siste kampene, sier han.

Eliteserien fotball 2017, Aalesund - Kristiansund.

Vebjørn Hoff utligner til 1-1 like før slutt.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Virket preget av situasjonen

Hjemmelaget hadde et lite overtak på gjestene i 1. omgang, men slet stygt med effektiviteten og presisjonen foran mål.

Laget virket sterkt preget av den dystre tabellsituasjonen, noe som resulterte i feilpasninger og misbrukte sjanser.

Kampbildet var omtrent likedan i 2. omgang.

Aalesund fortsatte å stresse for en scoring, mens Kristiansund var dyktige på kontringer. Gjestene var ved flere anledninger svært nær ved å ta ledelsen.

– Ikke bra nok

Etter 68 minutter fikk imidlertid Amidou Diop sitt andre gule kort for kvelden, og dermed måtte KBK spille resten av kampen med 10 spillere.

Men selv mot et redusert Kristiansund greide ikke hjemmelaget å styre kampen, og fire minutter før ordinær tid sendte Torgil Øwre Gjertsen gjestene i ledelsen før Hoff altså utlignet på overtid.

Aalesund har nå 26 poeng på kvalifiseringsplass. Tromsø under streken har ett poeng mindre. Sogndal på plassen over Aalesund har ett poeng mer.

– Det er ikke bra nok, men det er fotball og alt kan skje. Når man spiller slik vi gjør for tiden så skjer det selvfølgelig oss. Vi er uheldige, men også litt udyktige, sier Vebjørn Hoff.

Eliteserien fotball 2017, Aalesund - Kristiansund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Berge kåret til sesongens spiller i Burnley

    Sander Berge ble hedret som sesongens spiller i Burnley under lørdag kveld. Berge ble kåret til sesongens spiller både i en kåring basert på stemmer fra Burnley-fans verden over og en kåring hvor spillerne selv hadde stemt.

    – Dette betyr mye for meg. Burnley er en fantastisk fotballklubb, sier Berge i pressemeldingen, hvor han også takker supporterne for støtten.

    Lørdag tapte Burnley 1-4 hjemme mot Newcastle. Med to kampr igjen å spille har de fem poeng opp til Nottingham Forest og trenger et lite mirakel for å unngå nedrykk.

    Berge kom til klubben før 2023/24-sesongen.

    Sander Berge
    Foto: Reuters
  • Nedberge Llano klarte EM-kravet

    Sleggekaster Beatrice Nedberge Llano kastet 71,21 meter i en konkurranse i USA.

    Dermed kom hun akkurat én centimeter over EM-kravet på 71,20. Det skriver friidrettsnettstedet Friidrett1.

    Det holdt også til seier i stevnet i Tucson, Arizona.

    OL-kravet i sleggekast er for øvrig 74 meter. Nedberge Llano ligger foreløpig an til å kvalifisere seg på ranking.

    26-åringen har en personlig rekord på 72,10 meter.

    Beatrice Nedberge Llano
    Foto: NTB
  • Olaussen og Stora Tuna tok historisk seier i Tiomila

    Stora Tuna OK vant kvinnestafetten i årets Tiomila - en historisk stafett ettersom det var første gang i orienteringsklassikerens historie at også kvinnene løp nattetapper.

    Nettopp de to nattetappene ga Borlänge-klubben trøbbel, men den norske landslagsløperen Marie Olaussen løp meget sterkt på den første etappen i dagslys og avanserte fra 47. til sjuendeplass og sørget for kontakt med teten igjen. Fjorårets verdenscupvinner Tove Alexandersson avgjorde stafetten på den sjette og siste etappen, og sikret seieren foran IFK Gøteborg og Halden.

    Stora Tuna ble dermed den fjerde klubben i historien som har vunnet både dame- og herrestafetten samme år.

    Marie Olaussen
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal