Spydfiasko for Thorkildsen på Bislett

Andreas Thorkildsen (31) fikk ikke spydet til å fly foran hjemmepublikummet på Bislett. Den doble OL-mesteren endte på en skuffende 6.-plass.

Andreas Thorkildsen fikk det ikke helt til under kveldens Bislett Games. Se sistekastet hans her.

VIDEO: Se video av Thorkildsens siste kast (80,25 meter)!

– Det er jævlig kjedelig, for å si det mildt. Jeg skulle gjerne hatt et mer respektabelt resultat, sier Thorkildsen.

Hans lengstekast var på mediokre 80,99 meter - altså mer enn 10 meter bak hans personlige rekord.

Usikker på hva som gikk galt

Det holdt til 6.-plass av totalt ti spydkastere på Bislett. Etterpå slet han med å forklare hva som gikk galt.

– Det er noe teknisk. Det er et eller annet som gjør at jeg mister mange meter. Det er kjedelig, sier Thorkildsen til NRK.

– Hva skal du gjøre for å bli kvitt problemet?

– Jeg må bare konkurrere mer. Det setter seg i konkurranse, mente Thorkildsen.

Tsjekkisk seier

Konkurransen ble vunnet av tsjekkiske Vítezslav Vesely som kastet 85,96 meter. Finske Tero Pitkämäki endte på 2.-plass med 84,74 meter, mens tyske Thomas Röhler ble nummer tre med 82,83 meter.

PS! Regjerende OL-mester fra London, Keshorn Walcott, endte på sisteplass med 77,03 meter.

Siste nytt

 • Walker må regne med straff

  Kyle Walker må regne med å straffes av Manchester City etter at det kom fram at han brøt virusreglene ved å hyre prostituerte til en sexfest.

  Den 29-årige engelske landslagsbacken har beklaget sin oppførsel og gjentatt oppfordringen om å «bli hjemme og vær trygg».

  Hans arbeidsgiver sier i en uttalelse at Walker med sin oppførsel har begått et klart brudd på sitt ansvar som rollemodell, og Manchester City gjør det klart at det vil bli innledet disiplinærsak mot ham.

  – Fotballspillere er globale rollemodeller, og våre spillere og ansatte har støttet den utrolige innsatsen til helsevesenet (NHS) og andre i kampen mot covid-19-sykdommen. Kyles atferd i denne saken er direkte i strid med dette forsettet, heter det i en uttalelse. (NTB)

  Kyle Walker
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Avviser frist for mesterliga

  Uefa-president Aleksander Ceferin avviser at han har satt en frist tidlig i august for ferdigspilling av mesterligaen og europaligaen.

  Flere medier, deriblant NTB, meldte søndag at Ceferin i et intervju med tyske ZDF sa at de to europacupene må være ferdigspilt innen 3. august for ikke å bli avlyst. Det medførte ikke riktighet.

  I intervjuet sa Ceferin at han ser for seg at de to turneringene kan avvikles i juli og august, men at det vil være for sent om man må spille i september.

  Aleksander Ceferin
  Foto: Yves Herman / Reuters
 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes

Sendeplan

Kl. Program Kanal