Spydfiasko for Thorkildsen på Bislett

Andreas Thorkildsen (31) fikk ikke spydet til å fly foran hjemmepublikummet på Bislett. Den doble OL-mesteren endte på en skuffende 6.-plass.

Andreas Thorkildsen fikk det ikke helt til under kveldens Bislett Games. Se sistekastet hans her.

VIDEO: Se video av Thorkildsens siste kast (80,25 meter)!

– Det er jævlig kjedelig, for å si det mildt. Jeg skulle gjerne hatt et mer respektabelt resultat, sier Thorkildsen.

Hans lengstekast var på mediokre 80,99 meter - altså mer enn 10 meter bak hans personlige rekord.

Usikker på hva som gikk galt

Det holdt til 6.-plass av totalt ti spydkastere på Bislett. Etterpå slet han med å forklare hva som gikk galt.

– Det er noe teknisk. Det er et eller annet som gjør at jeg mister mange meter. Det er kjedelig, sier Thorkildsen til NRK.

– Hva skal du gjøre for å bli kvitt problemet?

– Jeg må bare konkurrere mer. Det setter seg i konkurranse, mente Thorkildsen.

Tsjekkisk seier

Konkurransen ble vunnet av tsjekkiske Vítezslav Vesely som kastet 85,96 meter. Finske Tero Pitkämäki endte på 2.-plass med 84,74 meter, mens tyske Thomas Röhler ble nummer tre med 82,83 meter.

PS! Regjerende OL-mester fra London, Keshorn Walcott, endte på sisteplass med 77,03 meter.

Siste nytt

 • Karrierens første pole for Hauger

  Dennis Hauger kjørte fortest av samtlige i Formel-3-kvalifiseringen i Spania fredag. Nordmannen var seks tusendeler raskere enn australieren Jack Doohan.

  Dermed starter Hauger fra første startposisjon i søndagens løp i Barcelona, samtidig som han starter som nummer tolv i lørdagens løp hvor resultatlisten fra stokkes om.

  18-åringen som er signert til Red Bull sitt akademi, gikk før årets sesong over til racinglaget Prema, som har vært blant de beste lagene i Formel-3 de siste sesongene. Og laget var fornøyd etter kvalifiseringen.

  – Velkommen til Prema min venn, velkommen til Prema, lød beskjeden på radioen etter at Hauger hadde sikret seg dagens beste tid.

  Norges beste bilsportutøvere
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Viking anker Berntsen-dommen

  Viking FK anker boten på 20.000 kroner klubben ble ilagt for håndteringen av saken som endte med at tidligere trener Bjarne Berntsen gikk av.

  – Dommen tar utgangspunkt i en situasjonsbeskrivelse som ikke stemmer med vår oppfatning. I tillegg mener vi at regelverket ikke er tydelig nok på hvilke handlinger som kan føre til sanksjoner, forklarer Viking FK-leder Rune Bertelsen til Aftenbladet.

  Det er to uker siden Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) ila Viking boten.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Bullen én seier unna OL-billett

  Grace Bullen er videre til semifinale i OL-kvalifiseringen i bryting i Bulgaria etter 10-0-seier over svenske Johanna Lindborg.

  Dermed nærmer Bullen seg en plass i 57-kilosklassen i Tokyo-OL. Finalistene i OL-kvalifiseringen i Sofia er sikret OL-plass.

  Bullen imponerte stort både i åttedels- og kvartfinale fredag. Først slo hun ut regjerende verdensmester i 59 kg, Linda Morais, med sterke 12–2. Og mot Lindborg var hun på hugget igjen.

  European Wrestling Championships in Rome
  Foto: Szilard Koszticsak / Epa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal