Hopp til innhold

NBA-stjerne signerte milliardkontrakt i sommer – i natt ble han byttet bort

Blake Griffins (28) overgang fra LA Clippers til Detroit Pistons sender sjokkbølger gjennom USA.

 Blake Griffin

FERDIG: Blake Griffin spilte søndag sin siste kamp for LA Clippers. Her fra et oppgjør tidligere i januar.

Foto: Harry How / AFP

Så sent som i sommer signerte Griffin en kontrakt verdt over 1,3 milliarder norske kroner. Kontrakten bandt ham til LA Clippers i ytterligere fem år, og det var ventet at han kom til å bli i klubben ut karrieren.

Slik ble det imidlertid ikke.

Sent mandag kveld kom de første rapportene fra ESPN om en mulig overgangsbombe. Blake Griffins dager i Los Angeles over.

Gir klubbledelsen det glatte lag

Overgangen har satt i gang en rekke reaksjoner i NBA. Spillere og ledere kastet seg inn i diskusjonen på sosiale medier. Matt Barnes, som nå har lagt opp, er blant dem som er kritiske til klubbledelsen etter avgjørelsen.

– Så du bytter bort denne mannen etter å ha betalt ham så mye penger? Alle som kjenner organisasjonen og alle som har spilt i LA vet at Doc (Rivers, hovedtrener) er problemet, skriver Barnes på Instagram.

Doc Rivers

FÅR GJENNOMGÅ: Clippers-trener Doc Rivers.

Foto: Ben Margot / AP

Pistons-spiller Andre Drummond er kanskje lagets største stjerne, og ønsker Griffin velkommen til Detroit med følgende melding:

– Ikke lenger en fiende, nå en ekte venn, skriver Pistons-spilleren.

I Los Angeles er ikke stemningen like god. Rasende supportere krever svar etter at Griffin ble sendt til Detroit. Flere omtaler klubbledelsen som idioter etter byttehandelen.

– Dette svir for Clippers-fansen. Nå har de mistet sine to av sine største stjerner; Chris Paul dro til Houston Rockets før sesongen, sier Even Lübeck, basketjournalisten bak nettstedet altomnba.no.

Førstevalg og klubblegende

Blake Griffin ble valgt ut som førstevalg i første runde av NBA-draften i 2009. Siden den gang har en vært en del av LA Clippers, og de siste årene har han vært blant lagets – og ligaens – største stjerner. Skadeproblemer har satt en liten stopper for powerforwarden, men i løpet av de siste sesongene har vokst seg til en legende på vestkysten.

– Griffin har sjeldent snakket om at han ønsker seg bort fra klubben, og klubben har virkelig hatt troen på ham. Overgangen er virkelig sjokkerende, sier Lübeck.

Etter kontraktsforlengelsen i sommer ble Griffin erklært som en «Clipper for life» av visepresident Lawrence Frank. Frank har, pussig nok, tidligere vært hovedtrener for nettopp Pistons.

Willie Reed og Brice Johnson slår følge med Griffin til Detroit. Motsatt vei går Avery Bradley, Tobias Harris og Boban Marjanovic. LA Clippers får også to valg av Detroit Pistons i de to neste NBA-draftene. I 2018 er det snakk om et valg i første runde, mens LA Clippers har sikret seg et valg i andre runde i 2019.

Blake Griffin har ikke uttalt seg om overgangen. Natt til tirsdag norsk tid la han ut følgende på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal