Hopp til innhold

Nasjonsligaen 2020/21

  • Frankrike vant UEFAs nasjonsliga

    Frankrike slo Spania 2-1 i finalen i UEFAs nasjonsliga søndag. Det var Karim Benzema og Kylian Mbappé som avgjorde for Frankrike med hver sin scoring. Mikel Oyarzabal scoret Spanias mål. Alle målene kom i 2. omgang.

    Spania-trener Luis Enrique tok grep ved å kaste inn Mikel Merino og Pablo Fornals. Men da Hugo Lloris på glitrende vis stoppet et skudd fra Oyarzabal fra godt hold etter 87 minutter, ble det vrient for spanjolene.

    Lloris hadde også en avgjørende feberredning på en corner fire minutter på overtid.

    Dermed kunne Mbappé gå av banen som matchvinner og fikk med det en liten oppreisning etter straffemissen som sendte Frankrike ut av sommerens EM i åttedelsfinalen.

    Frankrike er tidenes andre mester i nasjonsligaen. Portugal vant i 2019.

    France Spain Nations League Soccer
    Foto: Luca Bruno / AP
  • Skadesmell for Belgia

    Belgia må klare seg uten stjerneduoen Romelu Lukaku og Eden Hazard i kampen om tredjeplassen i nasjonsligaen mot Italia søndag.

    Det bekreftet Belgia-trener Roberto Martínez lørdag. Årsaken skal være overbelastninger i ulike muskelgrupper. Martinez opplyser at det er uvisst hvor lenge duoen vil være satt ut av spill.

    – De har begge overbelastning i muskler på forskjellige steder, og vi har ikke fasilitetene her til å jobbe med vårt medisinske apparat slik vi ønsker, så vi var nødt til å sende dem tilbake til Belgia, sier Martinez ifølge nyhetsbyrået AFP.

    Euro 2020 - Round of 16 - Belgium v Portugal
    Foto: Alexander Hassenstein / Reuters
  • Frankrike avgjorde i siste sekund

    Semifinalekampen mellom Frankrike og Belgia i sluttspillet i nasjonsligaen ble en festkveld av de sjeldne, og der Frankrike gjorde 3-2-målet i siste sekund.

    Theo Hernández blåste inn den avgjørende scoringen akkurat i det klokka viste 90 spilte minutter, og det var etter spillets gang etter en gedigen snuoperasjon i et skikkelig thrilleroppgjør.

    Slik så det ikke ut i starten. Da var Belgia det beste laget, og de røde ledet 2-0 til pause etter scoringer av Yannick Carrasco og Romelu Lukaku.

    Men i andre omgang scorte Karim Benzema og Kylian Mbappe med etter drøye timen spilt. Så sendte Hernandez de regjerende verdensmesterne til himmels, og til finalen.

    I finalen skal Frankrike opp mot Spania i Torino 10. august. Spania slo Italia 2–1 i onsdagens semifinale.

    Nations League - Semi Final - Belgium v France
    Foto: Massimo Pinca / Reuters
  • NFF anker ikke Romania-avgjørelse

    Norges Fotballforbund har bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om å idømme Norge 0-3-tap mot Romania.

    Dermed blir resultatet i den avlyste nasjonsligakampen stående.

    NFF er uenig i beslutningen, men dropper anke ettersom det ikke er noe å vinne på det sportslig.

    – Vi er fortsatt uenige i avgjørelsen og mener at NFF ikke kan holdes ansvarlig for at denne kampen ikke ble gjennomført, samt at vi måtte stille med et annet lag mot Østerrike. Etter resultatet mot Østerrike er Norge uansett nummer to i gruppen, og med dette som utgangspunkt dropper vi å anke, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i en uttalelse.

    Norges Fotballforbund med pressekonferanse
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal