Hopp til innhold

Næss og Rønningen europamestere i seiling: – Per nå vil jeg si at gullsjansene i OL er ganske høye

Helene Næss (32) og Marie Rønningen (29) ledet EM i 49erFX i Portugal etter søndagens seilaser. Mandag ble de siste fire seilasene avlyst grunnet for lite vind, og den norske duoen gikk med det seirende ut av EM i 49erFX. Italienerne Jana Germani og Giorgia Bertuzzi tok andreplassen.

NRK spurte de ferske europamesterne om hvordan det føles å bære tittelen.

– Det er en veldig rar følelse akkurat nå. Det har ikke helt gått opp for meg, men det er utrolig stas!, smiler Rønningen.

Duoen har også avgjort kampen om norsk OL-billett.

– Det var kanskje hovedfokuset den uken her, og ta den OL-billetten. Samtidig ville vi kjempe om medaljene. Det føles bare veldig bra, vi er veldig fornøyde med at vi klarer å prestere såpass bra under press. Akkurat nå er det tusen kilo av skuldrene på begge to, tror jeg, sier Næss.

I 2021 ble Næss og Rønningen nummer sju i OL i Tokyo. Nå setter de kurse mot edelt metall i Paris neste sommer.

– Per nå vil jeg si at gullsjansene i OL er ganske høye, sier en nøktern Rønning.

Seilerne har tatt EM en gang tidligere i 2018. I 2019 og 2020 ble det andreplass. I 2021 ble det sølv i VM for Tønsberg-duoen.

Helene Næss og Marie Rønningen. Europamestere 49erFX 2023.
Foto: NRK

Siste nytt

  • Casper Ruud til kvartfinale i Genève

    Casper Ruud måtte ut i tre sett for å slå Sebastian Ofner på grusen i Genève. Han kom hardt tilbake etter en fæl periode i kampen.

    Avansementet kom med sifrene 4-6, 6-2, 6-2. Seieren betyr at Ruud skal ut i kvartfinale mot argentineren Sebastian Baez. Begge de to foregående møtene har gitt norsk seier.

    Det startet lovende for Ruud. Han tok ledelsen 2-0, men så stokket det seg. Ofner brøt umiddelbart tilbake, og fire game senere lyktes han igjen.

    Ofner vant det første settet 6-4, men med presset på seg slo Ruud tilbake i det andre settet.

    I tredje sett fortsatte Ruud storspillet fra det andre, og vant nok en gang 6-2. Dermed tok han seg av Ofner, som er rangert som nummer 45 på verdensrankingen. Der ligger Ruud på 7.-plass.

    Onsdagens kamp var Ruuds første etter at han for snart to uker siden forsvant ut av Masters-turneringen i Roma på grunn av ryggtrøbbel.

    Ruud vant for to år siden ATP250-turneringen i Genève. (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
  • Bobb nominert til Premier League-pris

    Oscar Bobb (20) er blant ti spillere som kan vinne kåringen av sesongens mål i Premier League. I januar ble han på lekkert vis matchvinner for Manchester City.

    Scoringen kom langt ut i overtiden og fikset 3-2-seier over Newcastle på St. James' Park. Bobbs bidrag som innbytter skulle vise seg å bli svært viktig.

    Manchester City kunne søndag feire sitt fjerde strake ligamesterskap. Avstanden til Arsenal endte på to poeng. Målet var Bobbs første og hittil eneste i Premier League.

    Oscar Bobb ble i dag tatt ut til landskamptroppen son møter Kosovo og Danmark i juni.

    Oscar Bobb
    Foto: AFP
  • Dyrhaug ønskes videre som president

    Valgkomiteen innstiller Tove Moe Dyrhaug til gjenvalg som skipresident. Valg av nytt styre for de to neste årene skjer på skitinget i Bodø 8. til 9. juni. Dyrhaug er som ventet ønsket med videre som øverste sjef i NSF. Det same er visepresident Aage Elmenhorst Schaanning.

    Tove Moe Dyrhaug
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal