Hopp til innhold

Bråvending etter søk på Yr.no: – Kva skjer?

Vêret lokkar Karsten Warholm til Bergen. Stjernens sesongopning kjem like etter nokre skremmeskot frå rivalane.

NioKSZVxIJU

KLAR: Endeleg står Karsten Warholm på startstreken igjen. Løpet frå Trond Mohn Games ser du på NRK.

Foto: NTB

Når Karsten Warholm sesongopnar under NRK-sende Trond Mohn Games onsdag kveld, er det på den utradisjonelle distansen 300 meter hekk.

Avgjerda om å springe blei tatt berre to dagar før stemnet i Bergen. Eit raskt søk på Yr.no blei utslagsgivande.

– Det er jo heilt sinnssjuke forhold her. 27 grader! Kva skjer? seier Warholm mens han møter NRK ikledd ei sommarleg skjorte.

– Vi var først litt skeptiske. Det er Bergen og vêr, og det var vanskeleg å gamble på det. Det var meld 12–13 grader på eit tidspunkt, men plutseleg var det 27 grader og fine vindforhold. Da var det plutseleg interessant, seier han om vurderinga.

Sjå Trond Mohn Games på NRK 1 frå kl. 18.

været

Nektar å la seg skremme

Endeleg er sunnmøringen ute av vinterdvale, etter fleire månader med knallhard trening. Frå sidelinja har han sett konkurrentane opne sesongen med eit brak.

  • 10. mai: Alison dos Santos klinket til med 46,86 på 400 meter hekk under Diamond League-stemnet i Doha.
  • 18. mai: Rai Benjamin følgde opp med 46,64 i Los Angeles.

Aldri før har brasilianaren og amerikanaren sesongopna raskare. Benjamins løp er også det raskaste løpet i historia sprunge i mai månad. Supertidene har ikkje gått upåakta forbi hos Warholm.

Eg er eit konkurransemenneske og vil sjå kva eg skal opp mot. Samtidig så er eg i ein fin posisjon der eg ikkje lèt meg stresse. Eg observerer det og eg blir skjerpa av det, seier sunnmøringen.

fasdfds

KONKURRENTAR: Alison dos Santos og Rai Benjamin.

Foto: NTB

Warholm er også rask med å påpeike at han sjølv sesongopna raskare i 2023 (46,52 under Bislett Games, 15. juni).

– Men lèt du deg imponere?

Ja, det er jo imponerande. Eg veit kva som skal til for å springe så fort, så sånn sett lèt eg meg imponere.

Men ikkje skremme?

Nei, eg prøver å la vere å bli skremt. Eg har sprunge fortare sjølv, men det viser at ein ikkje kan kvile på laurbæra.

Nei, er det noko hjelp i det? Viss det hadde hjelpt å bekymre seg, burde folk drive mykje meir med det, supplerer trenar Leif Olav Alnes.

Warholm Lyles

Warholm ut mot millionkrangel: – Pissekonkurranse

Kopierte eigen rekordstart

Det er sjeldan at 300 meter hekk står på programmet. Warholm har berre sprunge distansen to gonger – den eine gongen blei det bestenotering i verda.

For midt i pandemien, nokre månader før OL i Tokyo i 2021, langa han ut frå blokkene på Bislett stadion. 300 meter og sju hekkar seinare viste klokka 33,26.

Ingen har nokon gong sprunge distansen fortare.

SM0fzw8gkHU

TOMT: Warholms bestenotering var det få som fekk oppleve live.

Foto: NTB

Det same gjeld Warholms verdsrekord på 400 meter hekk, 45,94 sekund. Kuriøst nok runda han 300 meter på 33,26 i dette løpet òg.

Det er eigentleg ein veldig bra rekord gitt føresetnadene, men kven veit, seier han om moglegheitene til å senke eiga bestenotering på 300 meter hekk onsdag.

Trur du konkurrentane vil bli skremte av løpet ditt i Bergen?

Eg veit ikkje kva som går føre seg inne i hovuda deira, eg har liksom aldri spurt. Forhåpentleg lèt dei seg imponere, seier han og gliser breitt.

null
Spiller nå
Tyskland herjet - denne skrekktaklingen skapte reaksjoner 03:13
Neste

Siste nytt

  • Sveits slo Ungarn etter praktmål

    To nydelege nettkjenningar i første omgang og eit mål på overtid sikra sveitsarane 3–1 siger mot Ungarn.

    Og det med to EM-debutantar i hovudrolla.

    12 minutt ut i kampen spelar Michel Aebischer opp i bakrommet og leverer ein draumepasning til Kwadwo Duah, som i kveld spelte sin andre landskamp for Sveits. Han er iskald og skyt ballen lekkert opp i det venstre hjørnet.

    Sveitsarane måtte vente før dei kunne sleppe jubelen laus for fult. Målet vart først annullert, men ein VAR-sjekk gjorde om på offsiden.

    På tampen av første omgang var det mannen som serverte første mål som viste fram meir ballkunst. Frå 20 meter tar Michel Aebischer ein touch i bana før han bøyer ballen elegant ned i lengste ved stolperota. Også han er EM-debutant.

    Ungarn meir på hogget etter sidebyte og i det 66 minutt kom reduseringa. Barnavás Varga styrer ballen i mål med pannebrasken.

    Ungarn heldt fram med å presse, men i sluttminutta opna dette mogelegheit for Sveits, og innbytar Breel Embolo kunne med ein utsøkt lobb punktere kampen tre minutt på overtid.

  • Norsk motorsyklist krasjet under VM-runde – lagt i kunstig koma

    Mia Rusthen (20) ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter å ha krasjet under VM-runden i roadracing i Italia lørdag. Hun er lagt i kunstig koma.

    Kåre Løvstakken, som uttaler seg på vegne av familien, sier til NTB at tilstanden er alvorlig, men stabil. Løvstakken, som er lege, sier at mer informasjon om 20-åringens tilstand vil komme etter en CT-undersøkelse søndag.

    Rusthen pådro seg flere skader, men det er en hodeskade som gir størst grunn til bekymring.

    – Familien er hos henne på sykehuset, og det er smellen i hodet som bekymrer. Derfor ble hun lagt i narkose på banen, og hun vil bli holdt sovende til i morgen. Vi kommer til å vite mer etter CT-undersøkelsen som skal gjøres da, sier Løvstakken til NTB.

    Ulykken skjedde under den aller første VM-runden for kvinner, som ble avviklet på Misano-banen. Rusthen var på 12.-plass da ulykken skjedde sju runder før slutt. Løpet ble stoppet øyeblikkelig.

    Nettstedet gpone skriver at løpsledelsen i en uttalelse melder at Rusthen ble fløyet til sykehus i helikopter og at hun behandles på et sykehus i Cesena.

    Rusthen er en del av Team Trasimeno i roadracing.

    (NTB)

    Mia Rusthen
    Foto: WAHLROSS FILM
  • LSK Kvinner smadret serieleder Rosenborg

    LSK Kvinner tok en knallsterk 3-1-seier over Rosenborg på eget gress i Toppserien lørdag. Vålerenga slo Brann 2-0 og overtok tabelltoppen.

    Miljana Ivanovic sendte LSK Kvinner tidlig i ledelsen, og Mia Authen doblet ledelsen for da hun satte inn 2-0 et kvarter før hvilen.

    Etter et kvarter reduserte Cesilie Andreassen til 1-2, men Emma Reshane satte spikeren i kista med 3-1 på tampen.

    Vålerenga og Rosenborg står begge med 30 poeng etter tolv kamper, men VIF har bedre målforskjell.

    Lagene møtes i neste serierunde.

    LSK Kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal