Hopp til innhold

Fikk OL-drømmen knust – så overrasket han samboeren

I stedet for å la seg knekke av sin knuste OL-drøm, tok Kjetil Borch (34) motet til seg og fridde til kjæresten.

Kjetil Borch

FRIDDE: Kjetil Borch og Alice Mayne smilte bredt til fotografen etter frieriet.

Foto: Maren Derlien

Tirsdag ble det klart at roer Kjetil Borch ikke får muligheten til å forsvare OL-sølvet sitt fra Tokyo.

Skuffelsen var stor for den norske roprofilen, men smilet kom ekstremt fort tilbake.

Så fort Borch kom seg opp på bryggen i sveitsiske Luzern, ble et av livets store spørsmål stilt til samboer Alice Mayne.

– Kjæresten min visste ikke så veldig mye av hva som skjedde før jeg gikk ned på kne på brygga. Det var egentlig ganske behagelig for jeg var så sliten i låret at jeg nesten ikke klarte å stå, sier Borch til NRK.

– Fikk du noe svar?

– Jeg fikk et ja, da.

Alice Mayne og Kjetil Borch

FORLOVET: Alice Mayne (til venstre) og Kjetil Borch, her i bryllupet til Therese Johaug og Nils Jakob Hoff på nyttårsaften.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Ikke noe bedre sted å fri

Borch vil ikke si noe om hvor planlagt frieriet var, men innsjøen Rotsee midt i hjertet av Sveits føltes som det perfekte sted for roeren.

– Jeg er samboer med en tidligere roer. Jeg synes kanskje ikke det er noe bedre sted å fri enn det som blir beskrevet som «Lake of the Gods» innen roing. Det falt veldig naturlig å gjøre det da jeg kom inn til bryggen i dag, sier Borch.

– Hva betyr dette for deg?

– Det betyr veldig mye, sier Borch og fortsetter:

– Hun har vært en utrolig sterk støtte for meg det siste halvannet året. Det er ingen tvil om at det er en person jeg vil ha med videre i livet og det var ingen grunn til å vente.

Den halvknuste OL-drømmen

I tirsdagens OL-kvalifisering var det kun de to beste som fikk en plass i sommerens mesterskap. Borch kjempet lenge bak de to beste, men selv med en god sluttspurt ble han nummer fire.

Dermed glapp muligheten til å forsvare OL-sølvet i singlesculler for 34-åringen.

Sommer-OL i Tokyo 2021

SØLVGLISET: Kjetil Borch med OL-sølvet fra Tokyo.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Det var veldig kjipt. Jeg har jobbet hardt for å komme inn på rett spor igjen etter i fjor. Det har vært en veldig lang redningsaksjon og jeg vil jo si at vi i aller høyeste grad har lykkes. Jeg er tilbake i ganske godt slag, men dessverre ikke godt nok til å kvalifisere singelen i dag, sier han.

Det finnes riktignok fortsatt et håp for at Borch blir å se som utøver i sommerens OL.

Norge har nemlig kvalifisert en dobbeltsculler til OL, men de fire som tidligere kjempet om en plass i den båten skal i stedet ro dobbeltfirer i Paris etter tirsdagens seier i OL-kvalifiseringen.

Les også Legger opp etter OL-vraking: – Stort slag i fjeset

Jenny Marie Rørvik

Dermed kan Borch få en mulighet i dobbeltsculleren. Under lekene i Rio de Janeiro i 2016 tok han bronse sammen med Olaf Tufte i nettopp dobbeltsculleren.

– Rohjertet mitt banker fortsatt veldig sterkt. Det får bli opp til roforbundet hva som skjer videre nå. Jeg vet i hvert fall at jeg er i veldig god grunnform og kjenner meg ikke ferdig med roing. Jeg har en veldig god motivasjon, så jeg tror ikke dette er siste stikk fra Kjetil Borch, sier Kjetil Borch.

Fredrik Brekken, landslagstrener i roing, forteller at de skal bruke tid på å sette sammen dobbeltsculleren.

– Vi er pålagt av Olympiatoppen å sette sammen den båten som vi tror kan prestere best, sier Brekken og fortsetter:

– Det er ikke slik at vi kan sette sammen en båt med to juniorer for å gi dem erfaring. I så fall må de ha noe i et OL å gjøre. Kommende helg skal Martin Helseth og Ole Amund Storlien ro dobbeltsculler for Norge i verdenscupstevnet i Luzern.

null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal