Hopp til innhold

Seiling

 • Næss og Rønningen europamestere i seiling: – Per nå vil jeg si at gullsjansene i OL er ganske høye

  Helene Næss (32) og Marie Rønningen (29) ledet EM i 49erFX i Portugal etter søndagens seilaser. Mandag ble de siste fire seilasene avlyst grunnet for lite vind, og den norske duoen gikk med det seirende ut av EM i 49erFX. Italienerne Jana Germani og Giorgia Bertuzzi tok andreplassen.

  NRK spurte de ferske europamesterne om hvordan det føles å bære tittelen.

  – Det er en veldig rar følelse akkurat nå. Det har ikke helt gått opp for meg, men det er utrolig stas!, smiler Rønningen.

  Duoen har også avgjort kampen om norsk OL-billett.

  – Det var kanskje hovedfokuset den uken her, og ta den OL-billetten. Samtidig ville vi kjempe om medaljene. Det føles bare veldig bra, vi er veldig fornøyde med at vi klarer å prestere såpass bra under press. Akkurat nå er det tusen kilo av skuldrene på begge to, tror jeg, sier Næss.

  I 2021 ble Næss og Rønningen nummer sju i OL i Tokyo. Nå setter de kurse mot edelt metall i Paris neste sommer.

  – Per nå vil jeg si at gullsjansene i OL er ganske høye, sier en nøktern Rønning.

  Seilerne har tatt EM en gang tidligere i 2018. I 2019 og 2020 ble det andreplass. I 2021 ble det sølv i VM for Tønsberg-duoen.

  Helene Næss og Marie Rønningen. Europamestere 49erFX 2023.
  Foto: NRK
 • Næss og Rønningen i føringen i intens norsk OL-duell

  Helene Næss og Marie Rønningen holder 3.-plassen etter seks seilaser i europamesterskapet i 49erFX-klassen. De leder klart den norske duellen om OL-plass.

  Næss (32) og Rønningen (31) fra Tønsberg Seilforening kjemper mot Nora Edland (22) og Pia Dahl Andersen (23) fra Kongelig Norsk Seilforening i det som fra norsk hold er et rent amerikansk uttak til OL i Paris neste år.

  En av de norske båtene må komme blant topp ti i det pågående EM i portugisiske Vilamoura for å kvalifisere seg til OL. Klarer ingen av lagene det, er det duket for en ny uttakingsduell i en regatta tidlig i 2024.

  Etter seks av 17 seilaser har Rønningen og Næss kommet klart best i gang på den portugisiske sørkysten. De er på 3.-plass totalt med 18 poeng.

  Den andre norske båten slet i innledningen, men avanserte fra 32. til 23.-plass etter torsdagens fire seilaser hvor det ble en tredjeplass som best. De har totalt 49 poeng.

  Italienske Jana Germani og Giorgia Bertuzzi leder konkurransen med 12 poeng.

  (NTB)

  OL håp i seiling
 • På sjetteplass i seile-VM

  De norske båtene med Herman Tomasgaard i ILCA7-klassen og Pia Dahl-Andersen og Nora Edlund i 49er FX-klassen imponerer under VM i seiling i Haag.

  Herman Tomasgaard ligger på sjetteplass etter fire seilaser etter en annen- og en femteplass på første dag. Med 28.- og 11.-plass tirsdag falt han ned fra sin femteplass. Briten Michael Beckett leder.

  I 49 FX-klassen for kvinner er Pia Dahl Andersen og Nora Edland nummer seks etter at tolv seilaser er unnagjort. (NTB)

  Hermann Tomasgaard
  Foto: NTB
 • Mina Mobekk (18) vant EM-gull i brettseiling

  Mina Mobekk fra Oslo vant EM-gull i brettseiling lørdag ettermiddag i klassen IQFoil. Mesterskapet ble holdt i Hellas.

  Etter fem dager med seiling og fire konkurranser hver dag, tok Mobekk seg helt til finalen. Der var hun rangert som nummer syv, men vant først kvartfinalen, så semifinalen og deretter selve finalen.

  Brettseiler Mina Mobekk.
  Foto: SAILING ENERGY
 • Line Flem Høst leder VM i seiling

  Line Flem Høst er på topp i seiler-VM i klassen Laser Radial etter de fire innledende seilasene. Det er svært jevnt i teten før helgens avgjørende seilaser.

  VM avvikles i Galveston Bay utenfor Houston i Texas. Høst har plasseringene 5-7-3-1 på de fire første seilasene. Med en strykning gir det henne plassiffer 9.

  Hun er ett poeng foran ungarske Maria Erdi og franske Louise Cervera, mens regjerende verdensmester Emma Plasschaert fra Belgia på 4.-plass er to poeng bak.

  Den tropiske stormen Karl har skapt problemer for VM-seilasene, med utsettelser og avlysninger og mye venting på akseptable forhold.

  Det er 85 deltakere i klassen. De deles nå i to felt (gull og sølv) basert på resultatene så langt.

  Det er planlagt seks nye seilaser de nærmeste dagene. VM avsluttes søndag. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Siste nytt

 • Skuffet Ødegaard med tale til fansen

  Arsenals kaptein Martin Ødegaard takket fansen etter at det endte med en andreplass i Premier League.

  – Vi er nok alle litt skuffet nå. Vi har ventet lenge på seieren og er så nære, men jeg er så stolt av laget, alle i klubben, fansen og progresjonen vi har hatt, sier nordmannen i et intervju på stadionmatta.

  Deretter forteller han om forskjellen han opplever det har vært i klubben siden han kom til Arsenal i 2021.

  – Vi har endret klubben og jeg tror alle tror på oss nå. For å være ærlig så kan jeg ikke vente med å komme i gang igjen etter pausen, og gjøre alle dere enda gladere. Det er det store målet.

  Martin Ødegaard etter Arsenals kamp mot Everton i sesongavslutningen i Premier League. Arsenal vant 2-1, men endte på annenplass, ett poeng bak Manchester City.
 • Ny VM-nedtur for Norge

  Norges ishockeylandslag må slå Storbritannia mandag for å være sikker på å berge plassen i elite-VM. Søndag ble det 1-4 mot Østerrike etter svakt spill. Sander Vold Engebråten tente et lite håp med et reduseringsmål i siste periode, men det holdt ikke.

  Norge har spilt seks av sine sju kamper i gruppespillet og har bare de tre poengene fra 2-0-seieren over Danmark. Taper Norge i ordinær tid for hittil poengløse Storbritannia mandag, blir det nedrykk.

  Tap i forlengning eller etter straffer vil bety at Norge er foran britene mandag kveld, men de norske har da spilt ferdig og må håpe at Østerrike slår Storbritannia tirsdag. (NTB)

  Norge ishockey-VM
  Foto: AP
 • Klopp tok farvel med seier: – Jeg elsker dere

  Liverpool møtte Wolverhampton på Anfield i manager Jürgen Klopps siste kamp.

  Hjemmelaget tok tidlig kontrollen, og da gjestenes Nelson Semedo fikk rødt kort etter 28 minutter tok det ikke lang tid før Alexis MacAllister satte inn ledelsen. Fem minutter før pause økte stopperen Jarell Quansah til 2-0. Det ble også resultatet, og Klopp kunne klemme både spillere og støtteapparat.

  Liverpool blir nummer tre i årets Premier League. Sju poeng bak Arsenal, og ni poeng bak Manchester City.

  Etter kampen ble Klopp og resten av støtteapparatet som nå takker av i Liverpool hyllet av en fortsatt fullsatt stadion.

  – Jeg elsker dere, sa Jürgen Klopp til supporterne i en tale midt på banen på Anfield.

  Klopp hadde mye på hjertet der han stod på en liten scene og med en mikrofon i hånda.

  – Dette føles ikke som en slutt. Det føles som en start. I dag så jeg et fotballag fullt av talent, ungdommelighet, kreativitet og målbevissthet.

  Klopp prøvde å dra i gang en sang med om Arne Slot, Liverpools nye manager. Publikum responderte med å første repetere «Arne Slot» før de endret til å synge Klopps navn.

  – Jeg håper dere tar imot den nye managere slik som dere tok imot meg. Dere skal gå «all in» fra første dag. Dere må fortsette å tro, sa Klopp, før han til slutt takket for seg som Liverpool-manager.

  – Tusen takk. Dere er det beste laget i verden. Tusen takk!

  Premier League - Liverpool v Wolverhampton Wanderers

Sendeplan

Kl. Program Kanal