Hopp til innhold

Seiling

 • Line Flem Høst leder VM i seiling

  Line Flem Høst er på topp i seiler-VM i klassen Laser Radial etter de fire innledende seilasene. Det er svært jevnt i teten før helgens avgjørende seilaser.

  VM avvikles i Galveston Bay utenfor Houston i Texas. Høst har plasseringene 5-7-3-1 på de fire første seilasene. Med en strykning gir det henne plassiffer 9.

  Hun er ett poeng foran ungarske Maria Erdi og franske Louise Cervera, mens regjerende verdensmester Emma Plasschaert fra Belgia på 4.-plass er to poeng bak.

  Den tropiske stormen Karl har skapt problemer for VM-seilasene, med utsettelser og avlysninger og mye venting på akseptable forhold.

  Det er 85 deltakere i klassen. De deles nå i to felt (gull og sølv) basert på resultatene så langt.

  Det er planlagt seks nye seilaser de nærmeste dagene. VM avsluttes søndag. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Norsk seilegull i U23-VM

  Pia Dahl Andersen (21) og Nora Edland (20) ble søndag U23-verdensmestere i seiling i OL klassen 49er FX.

  Verdensmesterskapet ble avholdt på Como-sjøen i Italia, og 52 båter var på startstreken.

  Før siste dag av VM var det kun fem poeng som skilte de fire beste båtene. Andersen og Edland seilte fantastisk siste dag og lot det ikke være tvil om hvor gullet hørte hjemme.

  De vant til slutt med hele 27 poeng til de polske sølvvinnerne Gabriela Czapska/Hanna Rajchert. Maltesiske Antonia Schultheis/Victoria Schultheis som ledet VM før siste dag, endte til slutt på tredjeplass, 30 poeng bak de norske gullvinnerne

  49erFX er en tomannsbåt. Begge er fra Asker og seiler for Kongelig Norsk Seilforening. (NTB)

  NSF Samling landslag og utfordrerlandslag på Mallorca
  Foto: Morten Jensen / Morten Jensen
 • Kongen i gang med seile-VM – 4.-plass som best

  Kong Harald (85) og hans mannskap i «Sira» har gjort unna de fire første VM-seilasene for 8-metere i sveitsiske Genève. Det bød på store kontraster.

  «Sira» ligger på 11.-plass sammenlagt, med den andre norske båten «If» på plassen foran seg. Feltet består av 24 båter når seks seilaser gjenstår.

  VM startet ikke godt for kongen og hans mannskap. De var på feil side av startlinjen da klarsignalet ble gitt for åpningsseilasen. For det ble «Sira» ilagt en straff og plassert nederst på resultatlistene.

  Det gikk betraktelig bedre på den neste seilasen. Der var kongens båt fjerde best. I de to neste seilasene ble det 9.- og 13.-plass.

  Sveitsiske «Yquem II» topper klart på hjemmebane etter å ha vunnet alle fire seilaser så langt (plassiffer 4).

  Seiling er en idrett kongen har flere internasjonale meritter i. Han kan vise til fem VM-medaljer: Ett gull, to sølv og to bronse. Han har også et EM-gull.

  85-åringen har også representert Norge tre ganger i OL (1964, 1968 og 1972). Hans beste olympiske resultat var 8.-plass i klassen 5,5 meter. (NTB)

  Kongen seiler VM for 8-metere
  Foto: FELIX KASTLE / DPA / NTB
 • Dansk OL-leder i tårer

  Den danske seileren Anne-Marie Rindom ledet OL-seilingen i laser radial klart før siste seilas.

  Rett før starten fikk hun et gult flagg for en manøver med roret. Hun fikk en straff og seilet bort fra startområdet. Dansken startet likevel seilasen, til tross for at hun var diskvalifisert fra den. Først litt ut i seilasen, snudde dansken, før hun knakk sammen i tårer i båten.

  I seiling kan du normalt stryke ditt dårligste resultat etter ti seilaser, men akkurat denne typen straff var det usikkert om man kan stryke. Det danske gullhåpet fryktet derfor at gullmuligheten røk. Danske DR melder nå at de har fått bekreftet at dansken kan stryke denne øvelsen, og dermed vil hun lede før den avgjørende medaljeseilasen.

  Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series
  Foto: Carlos Barria / Reuters
 • Flem Høst leder sammenlagt

  Line Flem Høst imponerte stort og seilet inn til førsteplass under mandagens første seilas.

  Høst kom godt ut og lå som nummer to ved de første passeringene. Deretter tok hun teten og så seg ikke tilbake. Den norske seileren tok førsteplassen elleve sekunder foran neste kvinne.

  Seilerne har nå vært gjennom tre av ti seilaser de skal gjennom før den avgjørende medaljeseilasen. Flem Høst leder nå sammenlagt etter at alle har strøket én av tre seilaser.

  Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series. Line Flem Høst.
  Foto: Carlos Barria / Reuters

Sportsnyheter

Messi passerte ellevill Maradona-statistikk: – Det er fotballens trollmann

Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.

Siste nytt

 • Hevder tidligere Bundesliga-spiller ble tatt med 115 kilo kokain

  Den tidligere Nürnberg- og Wolfsburg-spilleren Dusan Petkovic har blitt arrestert. Han ble tatt med 115 kilo kokain, melder Bild.

  Avisen skriver at Europol, i samarbeid med det serbiske politiet, stoppet et stort lass med narkotika i den belgiske byen Arlon.

  Åtte personer ble arrestert, inkludert Petkovic, ifølge den serbiske avisen Blic. Andre medlemmer av den kriminelle organisasjonen er fortsatt etterlyst. Gruppen er også mistenkt for ulovlig produksjon og distribusjon av narkotika, skriver Bild.

  Ifølge Blic var et selskap involvert i smuglingen. De kjøpte betongplater og forberedte dem med kokainpakker i en hangar i Belgia. Det ble funnet 22 slike plater som hver inneholdt tre pakker kokain på nesten en kilo hver. Politiet fant også andre narkotikapakker.

  Ifølge statsadvokaten skulle kokainen som ble funnet i Arlon fraktes til Trier av en tysk speditør og deretter til London for videresalg.

  Petkovic er for tiden sportsdirektør i den serbiske klubben OFK Beograd. Klubben har ikke kommet med noen uttalelser om saken.

  Serberen er mest kjent for oppholdene sine i FC Nürnberg og Wolfsburg, samt hans VM-deltakelse i 2006. (NTB)

  Serbia and Montenegro's head coach Petkovic stands near his son Dusan during a training session in Faak Am See
  Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters
 • Klæbo står over dagens renn

  Storfavoritt Johannes Høsflot Klæbo blir ikke å se på startstreken til dagens 20-kilometer. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

  – Johannes Høsflot Klæbo har ikke blitt kvitt murringen etter gårdagens skirenn. Han ønsker ikke å ta noen sjanser og velger derfor å stå over dagens fellesstart, heter det i meldingen.

  Simen Hegstad Krüger erstatter Klæbo på Lillehammer.

  Klæbo sto også over fredagens renn av samme årsak.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Zuccarello-assist hjalp Wild til straffeseier

  Mats Zuccarello slo pasningen som førte til målet som ga Minnesota Wild forlengning i 5-4-seieren over Anaheim Ducks i NHL. Avgjørelsen falt på straffeslag.

  I alt står nordmannen med 23 målpoeng på like mange kamper, melder NTB.

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste