Hopp til innhold

Nadal cruiser mot finale

Verdens beste tennisspiller er klar for semifinalen i Wimbledon etter å ha slått svenske Robin Söderling.

Rafael Nadal

Så glad ble Rafael Nadal etter å ha slått Robin Söderling

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Spanjolen som er seedet som nummer én i verden vant med settene 3-6, 6-3, 7-6 og 6-1.

Kvartfinalen mellom de to ble en reprise på finalen i French Open tidligere denne måneden, da Nadal vant tre strake sett.

Føler seg i storform

Nadal fikk forrige sesongs Wimbledon ødelagt på grunn av en kneskade, men er nå i knallform. Han gikk gjennom French Open uten å avgi ett eneste sett. I Wimbledon måtte Nadal imidlertid gi svensken kampens første sett.

Svensken måtte få medisinsk behandling på en dårlig venstrefot på 5-4 til Nadal i det tredje settet.

- Jeg startet tregt, men det skyldtes at Robin gjorde det vanskelig for meg med sine veldig lange og harde slag, sier Nadal, som føler seg i storform:

- Jeg føler meg veldig bra. For meg er det en drøm å få komme til semifinalen i denne turneringen.

Les også: Nadal takket nei til dronningen

Jakter sin andre Wimbledon-seier

Nadal jakter sin tiende Grand Slam-seier og sin andre Wimbledon-seier (Vant også i 2008).

I semifnalen møter Nadal britiske Andy Murray.

Tidligere i dag røk verdenstoer og regjerende Wimbledon-mester Roger Federer ut av turneringen etter å ha tapt mot 13.-seedede Tomas Berdych.

Les: Federer ute av Wimbledon

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal