NRK Meny
Normal

Nadal kjempet Söderling i senk

Finalen i French Open ble dessverre ikke så jevnspilt som svenskene hadde håpet på. På Sveriges nasjonaldag var Rafael Nadal altfor suveren.

Nadal - Söderling: 6-4,6-2,6-4

– Tusen takk for all støtte. Det er nesten som å være på hjemmebane når jeg spiller her. Det er helt utrolig å være tilbake og vinne, sa Rafael Nadal i sin takketale etter kampen.

Det var egentlig aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren. Gruskongen Rafael Nadal hadde initiativet kampen igjennom, og vant i tre strake sett. Kampen varte i 2 timer og 18 minutter.

Spanjolen har dermed spilt hele turneringen uten å avgi et eneste sett. Nadal har i tillegg vunnet 23 kamper på rad på grus.

Söderling jaktet sin første Grand Slam-tittel, men for mange personlige misser ødela kampen for 25-åringen. Dermed måtte Söderling ta til takke med sin andre andreplass i Roland Garros - han var også tapende finalist i fjor.

– Jeg er veldig imponert over Rafael. Fortsetter du å spille slik vil du vinne mange flere turneringer, sa en ydmyk Söderling etter kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Söderling og Nadal i French Open-finalen

Robin Söderling og Rafael Nadal er ikke perlevenner å regne, men tok hverandre i hånden etter at kampen var over.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Nådeløst fra Nadal

Söderling har spilt glimrende i de innledende rundene i turneringen, og har blant annet beseiret verdensener Roger Federer på sin seiersmarsj mot finalen.

Men i finalen fikk han det tøft mot hardtkjempende Nadal. Og ikke nødvendigvis fordi han spilte dårlig.

Gruskongen nærmest feilfri

Söderling viste lovende takter i første sett. Svensken utnyttet sin harde serve til å sende Rafael Nadal på mang en løpetur på tvers av baklinjen, men spanjolen er en mester i å plukke opp vanskelige baller.

Nadal løp og løp, mens Söderling slo om seg med godt plasserte forehand-slag. Likevel greide ikke svensken å presse spanjolen til personlige feil.

24-åringen fra Mallorca fightet tappert i de lange ballvekslingene, og fikk lønn for strevet. Utover i kampen gjorde Söderling nemlig flere og flere personlige feil, mens Nadal nærmest var feilfri.

Med seieren i dag fikk Nadal en solid revansj for tapet i fjorårets turnering. Söderling ble den første til å beseire Nadal da han slo spanjolen i fjerde runde i fjor.

Ny verdensener

Med søndagens Grand Slam-tittel, hans femte totalt i French Open, overtar Nadal også førsteplassen på verdensrankingen, ettersom Roger Federer ble slått ut av turneringen allerede i kvartfinalen - av nettopp Söderling.

Söderling rykker opp til sjetteplass på verdensrankingen.

Er Rafael Nadal den rette verdensener? Si din mening!

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert