Nadal kjempet Söderling i senk

Finalen i French Open ble dessverre ikke så jevnspilt som svenskene hadde håpet på. På Sveriges nasjonaldag var Rafael Nadal altfor suveren.

Nadal - Söderling: 6-4,6-2,6-4

– Tusen takk for all støtte. Det er nesten som å være på hjemmebane når jeg spiller her. Det er helt utrolig å være tilbake og vinne, sa Rafael Nadal i sin takketale etter kampen.

Det var egentlig aldri noen tvil om hvem som skulle stikke av med seieren. Gruskongen Rafael Nadal hadde initiativet kampen igjennom, og vant i tre strake sett. Kampen varte i 2 timer og 18 minutter.

Spanjolen har dermed spilt hele turneringen uten å avgi et eneste sett. Nadal har i tillegg vunnet 23 kamper på rad på grus.

Söderling jaktet sin første Grand Slam-tittel, men for mange personlige misser ødela kampen for 25-åringen. Dermed måtte Söderling ta til takke med sin andre andreplass i Roland Garros - han var også tapende finalist i fjor.

– Jeg er veldig imponert over Rafael. Fortsetter du å spille slik vil du vinne mange flere turneringer, sa en ydmyk Söderling etter kampen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Söderling og Nadal i French Open-finalen

Robin Söderling og Rafael Nadal er ikke perlevenner å regne, men tok hverandre i hånden etter at kampen var over.

Foto: BERTRAND GUAY / Afp

Nådeløst fra Nadal

Söderling har spilt glimrende i de innledende rundene i turneringen, og har blant annet beseiret verdensener Roger Federer på sin seiersmarsj mot finalen.

Men i finalen fikk han det tøft mot hardtkjempende Nadal. Og ikke nødvendigvis fordi han spilte dårlig.

Gruskongen nærmest feilfri

Söderling viste lovende takter i første sett. Svensken utnyttet sin harde serve til å sende Rafael Nadal på mang en løpetur på tvers av baklinjen, men spanjolen er en mester i å plukke opp vanskelige baller.

Nadal løp og løp, mens Söderling slo om seg med godt plasserte forehand-slag. Likevel greide ikke svensken å presse spanjolen til personlige feil.

24-åringen fra Mallorca fightet tappert i de lange ballvekslingene, og fikk lønn for strevet. Utover i kampen gjorde Söderling nemlig flere og flere personlige feil, mens Nadal nærmest var feilfri.

Med seieren i dag fikk Nadal en solid revansj for tapet i fjorårets turnering. Söderling ble den første til å beseire Nadal da han slo spanjolen i fjerde runde i fjor.

Ny verdensener

Med søndagens Grand Slam-tittel, hans femte totalt i French Open, overtar Nadal også førsteplassen på verdensrankingen, ettersom Roger Federer ble slått ut av turneringen allerede i kvartfinalen - av nettopp Söderling.

Söderling rykker opp til sjetteplass på verdensrankingen.

Er Rafael Nadal den rette verdensener? Si din mening!

Siste nytt

 • Ruud avgjorde i norsk favør

  Casper Ruud avgjorde Norges landskamp mot Usbekistan i Davis Cup med seier mot Sanjar Fayziev (6–3, 6–2). Norge vant totalt 3–1.

  Han revansjerte dermed formiddagens tap i double, der Denis Istomin og Fayziev slo Ruud og Viktor Durasovic i strake sett. Ruud og Durasovic vant sine to første single-kamper fredag.

  Davis Cup regnes som et verdensmesterskap i tennis. Hvert år møtes de beste nasjonene i et sluttspill mot slutten av sesongen.

  Seieren mot Usbekistan tar Norge ett steg nærmere sluttspillet i 2022, hvor kun 16 nasjoner slipper til. En ny seier i november vil sikre plass i vårens kvalifisering. Der møtes 24 landslag i avgjørende kamp om tolv sluttspillplasser.

  – Jeg håper selvfølgelig vi får hjemmebane igjen, sier Casper Ruud om den neste kampen.

  De øvrige fire plassene går til årets to finalister, samt at det deles ut to wildcard til tapende nasjoner fra kvalifiseringen. Det norske laget består av Ruud, Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby.

 • Warholm satte norsk rekord

  Karsten Warholm rundet av sesongen med å sette norsk bestenotering på 300 meter flatt under Trond Mohn Games i Bergen.

  Langhekkspesialisten klokket inn på 32,49 sekunder.

  Det er to tideler bedre enn hans gamle rekord satt samme sted i 2018. Warholm innledet sesongen med å slette sin egen bestenotering i verden med 33,26 sekunder på 300 meter hekk.

  Han løp siden inn til verdensrekord på 400 meter hekk på Bislett (46,70) og da han vant OL-gull i Tokyo. Den lyder nå 45,94.

  Friidrett, Trond Mohn Games
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Norsk tap i Davis Cup

  Det norske laget gikk på et tap i helgens tredje kamp mot Usbekistan i Davis Cup på hjemmebane. Casper Ruud og Viktor Durasovic ble slått av Denis Istomin og Sanjar Fayziev i double med settsifrene 5–7, 3–6.

  Norge leder landskampen sammenlagt 2–1 etter tre oppgjør. Ruud og Durasovic vant sine første single-kamper fredag. Formatet er best av fem. To single-matcher gjenstår lørdag.

  Davis Cup regnes som et verdensmesterskap i tennis. Hvert år møtes de beste nasjonene i et sluttspill mot slutten av sesongen.

  En seier mot Usbekistan vil ta Norge ett steg nærmere sluttspillet i 2022, hvor kun 16 nasjoner slipper til. En ny seier i november vil sikre plass i vårens kvalifisering. Der møtes 24 landslag i avgjørende kamp om tolv sluttspillplasser.

  De øvrige fire plassene går til årets to finalister, samt at det deles ut to wildcard til tapende nasjoner fra kvalifiseringen. Det norske laget består av Ruud, Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Andreja Petrovic og Felix Nordby.

  Davis Cup:Norge - Usbekistan
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal