Murray til NRK: – Jeg er nervøs

WIMBLEDON (NRK.no): Tittelforsvarer Andy Murray sier til NRK at han ikke føler det annerledes før årets turnering, selv om han er tittelforsvarer. Søndag er han tilbake på banen han vant i fjor.

Andy Murray

Landslaget i fotball sviktet, som vanlig. Nå må en skotte redde den britiske idrettsæren. Bare seier er godt nok for Andy Murray i Wimbledon.

Foto: AELTC / Afp

Utvilsomt nervøs møtte en alvorlig Andy Murray pressen lørdag, om lag et døgn før han igjen skal spille på Wimbledon igjen. Andy Murray ble første mannlige brite til å vinne Wimbledon-turneringen siden 1936 i fjor, og er dermed tittelforsvarer.

Kledd i en T-skjorte med påskriften «Break your own score» forsikret han om at han satset på å gå seirende ut også i år.

– Med en gang jeg er i gang med å spille, handler det om å vinne, sier Murray og puster tungt, før han legger til:

– Jeg liker å vinne.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Andy Murray gjør unna de siste forberedelsene til årets høydepunkt, Wimbledon.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Mye press

At forventningene er nærmest uoverkommelig på 27-åringen fra Glasgow er det liten tvil om. Etter England røk ut fra VM på fredag, håper mange på gode nyheter fra Murrays innsats på tennisbanen.

– Hvordan blir årets turnering annerledes i år, som tittelforsvarer, sammenlignet med fjoråret?

– Jeg føler meg ganske lik. Jeg føler meg nervøs, noe som er bra. Jeg liker det. Alltid når du kommer tilbake til en grand-slam, er det nerver og press før det hele er i gang. Jeg føler det er noenlunde likt som fjoråret, svarer Murray på NRKs spørsmål.

77 år gikk det mellom de to foregående britiske seierne mennenes Wimbledon-turnering, før Murrays triumf i fjor, var det den nå avdøde Fred Perry som sikret trofeet.

Federer: Er han hvor han skal være

Kongen av Wimbledon, sveitsiske Roger Federer, vet mye om hvordan det er å være tittelforsvarer. Sju ganger har han vunnet Wimbledon-turneringen. Sist gang han vant, var for to år siden.

– Hvordan hadde du følt deg hvis du var i Murrays sko?

– Å forsvare tittelen er aldri en enkel ting, men han har spilt så bra de siste årene, han vant Wimbledon, han vant Queen’s. Han vet selv hvordan han har gjort det. Jeg hadde følt meg komfortabel hvis jeg var Andy på dette tidspunktet, sier Federer til NRK.

Roger Federer er seedet som nummer fire, etter Andy Murray. Serbiske Novak Djokovic er toppseedet.

To uker med tennisfest

Hele helgen har det sydet i tettstedet Wimbledon sørvest i London. Hotellene er for lengst fullbooket, og det samme er i ferd med å skje på restaurantene. En servitør på en stor sushi-restaurant forteller til NRK at samtlige bord er booket hele neste uke, og de fleste i uken etter.

Russiske Maria Sjarapova som vant Wimbledon for ti år siden, har leid et butikklokale i nærheten hvor hun selger produktene i sin «Sugarpova»-serie. I så godt som samtlige andre butikkvinduer står det utstilt champagne, tennis-racketer og tennisballer.

Siden sirkuset for alvor rullet inn lørdag morgen har solen stått høyt på himmelen og ønsket spillere og publikum velkommen.

Søndag er det hele i gang igjen fra klokken 12.30 norsk tid. Andy Murray går på banen i møte med belgiske David Goffin i mennenes første runde klokken 14.
Og en stadig nervøs Murray understreket gjentatte ganger overfor pressen hvor glad han er for at han nettopp er så nervøs.

– Jeg vil ikke gå ut på banen og nyte spillet for deretter å tape. Jeg vil heller nyte å vinne, og det er det jeg skal prøve å gjøre. Jeg kommer til å konsentrere meg om denne turneringen, og ikke tenke på fjoråret. Det er det.

Siste nytt

 • Hovland fem slag bak lederen

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i North Carolina på 69 slag etter fire birdier og to bogeyer. Det gir delt 18.-plass etter første dag.

  Det er fem slag opp til lederen Phil Mickelson, som med åtte birdier og en eneste bogey la nærmeste konkurrent to slag bak seg.

  50-åringen med fem majortitler blant sine 54 turneringsseirer jager sin første triumf på to år. (NTB)

  Valspar Championship - Final Round
  Foto: Julio Aguilar / AFP
 • Arsenal og Ødegaard ute

  Arsenal er ute av Europaligaen etter at det andre semifinale-oppgjeret mot Villarreal enda 0–0. Det spanske laget leia 2–1 etter det første oppgjeret, og sjølv om Arsenal hadde sine sjansar så lukkast dei ikkje med å få ballen i mål.

  Martin Ødegaard hadde ein relativt anonym kveld for heimelaget, og blei bytta ut etter om lag halvspelt andre omgang med det som såg ut som ein liten smell.

  Villarreal møter Manchester United i finalen i Gdansk 26. mai

  Europa League - Semi Final Second Leg - Arsenal v Villarreal
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Solskjær til sin første finale

  Ole Gunnar Solskjær skal leie Manchester United i sin første finale. For sjølv om dei tapa 3–2 i det andre semifinale-oppgjeret i Europaligaen mot Roma, så vann dei 8–5 samanlagt. Edinson Cavani blei tomålsskårar for United. Bryan Cristante, Edin Dzeko og eit sjølvmål av Alex Telles stod for Roma sine mål.

  I finalen i Gdansk 26. mai møter dei Villarreal.

  Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United

Sendeplan

Kl. Program Kanal