NRK Meny
Normal

Murray til NRK: – Jeg er nervøs

WIMBLEDON (NRK.no): Tittelforsvarer Andy Murray sier til NRK at han ikke føler det annerledes før årets turnering, selv om han er tittelforsvarer. Søndag er han tilbake på banen han vant i fjor.

Andy Murray

Landslaget i fotball sviktet, som vanlig. Nå må en skotte redde den britiske idrettsæren. Bare seier er godt nok for Andy Murray i Wimbledon.

Foto: AELTC / Afp

Utvilsomt nervøs møtte en alvorlig Andy Murray pressen lørdag, om lag et døgn før han igjen skal spille på Wimbledon igjen. Andy Murray ble første mannlige brite til å vinne Wimbledon-turneringen siden 1936 i fjor, og er dermed tittelforsvarer.

Kledd i en T-skjorte med påskriften «Break your own score» forsikret han om at han satset på å gå seirende ut også i år.

– Med en gang jeg er i gang med å spille, handler det om å vinne, sier Murray og puster tungt, før han legger til:

– Jeg liker å vinne.

TENNIS-GBR-WIMBLEDON

Andy Murray gjør unna de siste forberedelsene til årets høydepunkt, Wimbledon.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Mye press

At forventningene er nærmest uoverkommelig på 27-åringen fra Glasgow er det liten tvil om. Etter England røk ut fra VM på fredag, håper mange på gode nyheter fra Murrays innsats på tennisbanen.

– Hvordan blir årets turnering annerledes i år, som tittelforsvarer, sammenlignet med fjoråret?

– Jeg føler meg ganske lik. Jeg føler meg nervøs, noe som er bra. Jeg liker det. Alltid når du kommer tilbake til en grand-slam, er det nerver og press før det hele er i gang. Jeg føler det er noenlunde likt som fjoråret, svarer Murray på NRKs spørsmål.

77 år gikk det mellom de to foregående britiske seierne mennenes Wimbledon-turnering, før Murrays triumf i fjor, var det den nå avdøde Fred Perry som sikret trofeet.

Federer: Er han hvor han skal være

Kongen av Wimbledon, sveitsiske Roger Federer, vet mye om hvordan det er å være tittelforsvarer. Sju ganger har han vunnet Wimbledon-turneringen. Sist gang han vant, var for to år siden.

– Hvordan hadde du følt deg hvis du var i Murrays sko?

– Å forsvare tittelen er aldri en enkel ting, men han har spilt så bra de siste årene, han vant Wimbledon, han vant Queen’s. Han vet selv hvordan han har gjort det. Jeg hadde følt meg komfortabel hvis jeg var Andy på dette tidspunktet, sier Federer til NRK.

Roger Federer er seedet som nummer fire, etter Andy Murray. Serbiske Novak Djokovic er toppseedet.

To uker med tennisfest

Hele helgen har det sydet i tettstedet Wimbledon sørvest i London. Hotellene er for lengst fullbooket, og det samme er i ferd med å skje på restaurantene. En servitør på en stor sushi-restaurant forteller til NRK at samtlige bord er booket hele neste uke, og de fleste i uken etter.

Russiske Maria Sjarapova som vant Wimbledon for ti år siden, har leid et butikklokale i nærheten hvor hun selger produktene i sin «Sugarpova»-serie. I så godt som samtlige andre butikkvinduer står det utstilt champagne, tennis-racketer og tennisballer.

Siden sirkuset for alvor rullet inn lørdag morgen har solen stått høyt på himmelen og ønsket spillere og publikum velkommen.

Søndag er det hele i gang igjen fra klokken 12.30 norsk tid. Andy Murray går på banen i møte med belgiske David Goffin i mennenes første runde klokken 14.
Og en stadig nervøs Murray understreket gjentatte ganger overfor pressen hvor glad han er for at han nettopp er så nervøs.

– Jeg vil ikke gå ut på banen og nyte spillet for deretter å tape. Jeg vil heller nyte å vinne, og det er det jeg skal prøve å gjøre. Jeg kommer til å konsentrere meg om denne turneringen, og ikke tenke på fjoråret. Det er det.

Siste nytt

 • Svensk favoritt rømte etter kvalik

  Den svenske skikjøreren Henrik Harlaut var blant favorittene, men klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Da rømte han fra laget, pressen og det som var i bakken.

  – Vi vet ikke hvor han er, sier pressesjef Lars Markusson.

  Henrik Harlaut
  Foto: Mike Blake / Reuters
 • Norge vant 10-8

  Herrelandslaget i curling hadde kniven mot strupen i nattens kamp mot Danmark, men klarte til slutt å hale i land seieren. Norge har nå to seiere og tre tap hittill i OL. Det vil si at håpet om semifinale fortsatt lever.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norge leder klart

  Norge leder 9-3 i den viktige curlingkampen mot Danmark. To gode runder hvor nordmennene vant 4-0 la utgangspunktet for forspranget. Skal Norge ha noen som helst mulighet til å avansere må de vinne denne.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling menn. Norge - Korea (7-5)
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang: Langrenn stafett, menn
OL i Pyeongchang
Ski Classics: Jizerska Padesatka
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skøyter og curling, USA - Norge
OL-magasin