Hopp til innhold

Mowinckel rotet bort VM-medaljen: – Jeg tenkte litt for mye på vinden

OSLO/ÅRE (NRK): Ragnhild Mowinckel satset alt for å ta sitt første VM-gull. I stedet glapp pallen for den norske kvinnen.

VM alpint 2019 Åre Storslalåm damer

4. PLASS: Her ser Ragnhild Mowinckel at hun ikke klarte å ta tiden til Mikaela Shiffrin. Dermed ble det ingen ny VM-medalje for Molde-dama.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Selvfølgelig skal jeg angripe. Jeg har ikke noe å tape, så jeg skal gi gass. Det er planen min, sa Mowinckel til NRK rett før hun satte utfor bakken i Åre torsdag kveld.

Men hun hadde noe å tape, for hun lå på bronseplass etter 1. omgang. Likevel bestemte altså Molde-dama seg for å satse. Det kostet henne VM-medaljen.

12 hundredeler ble differansen opp til bronsevinner Mikaela Shiffrin.

– Jeg måtte bare gi gass, og det gikk ikke. Men jeg prøvde, og det er jeg fornøyd med, sier hun.

Bekymret seg for vinden

Arrangørene i Åre har blitt refset for å gjøre forholdene unødvendig vanskelige for utøverne. Torsdag kveld var det atter en gang utfordrende forhold i Sverige, men denne gangen på grunn av ting arrangøren ikke kan gjøre noe med.

VM alpint 2019 Åre Storslalåm damer

FOR SEINT: Det gikk ikke fort nok for Mowinckel i andreomgangen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg tenkte litt vel mye på vinden, sier Mowinckel.

Det blafret i portene da 26-åringen prøvde å smi seg nedover bakken til ny bestetid. Det gikk ikke.

– Jeg forsøkte å gjøre meg så liten som mulig, men det gjorde at jeg ble slått litt ut av posisjon. Det ble miniglipper hele veien, dessverre, sier hun.

I verdenstoppen

Det endte med 4. plass for Mowinckel, og dermed er 6.-plassen fra super-G hennes dårligste resultat i dette mesterskapet. Hun har stabilisert seg helt i verdenstoppen.

I fjor sanket hun to sensasjonelle OL-sølv takket være en vitenskapelig revolusjon. Forrige uke ble det bronse i VM-kombinasjonen, og selv om det ikke ble medalje i favorittøvelsen så blir hun hyllet av NRKs kommentatorer.

– Hun har vært med å kjempe om medaljene i samtlige renn. Det er bare å være dødsimponert over det hun har fått til, sier NRK-kommentator Thomas Lerdahl.

– Hun har gjort et fantastisk mesterskap. Hun kunne hatt mer stang inn, men hun fikk med seg medalje, fulgte NRK-ekspert Kjetil André Aamodt opp i studio.

Det var 26-åringen også enig i selv.

– At jeg har vært med der oppe i det meste jeg har stilt opp i, er en superboost for min del, sier hun.

Nå reiser hun raskt hjem en tur, deretter blir det mer verdenscup.

– Det blir en liten pust i bakken, så drar det i gang igjen, sier Mowinckel.

VM alpint Åre 2019 superkombinasjon damer

BRONSE: Forrige uke kunne Ragnhild Mowinckel glise for bronsemedalje på kombi. Torsdag ville hun enda høyere opp på seierspallen, men det gikk ikke.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Slovakisk gull

Det var slovakiske Petra Vlhová som lyktes best på den svenske snøen.

Selv om Viktoria Rebensburg hadde et forsprang så langt ned som til siste mellomtid i andre omgang, så var avslutningen til Vlhova helt fantastisk.

Det var amerikanske Mikaela Shiffrin som snøt Mowinckel for medaljen, etter at hun hentet de sju hundredelene Molde-dama hadde hentet i 1. omgang.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal