Hopp til innhold

Mowinckel med sterk omgang – kjemper om ny pallplass

Ragnhild Mowinckel har gode muligheter for pallplass i storslalåmrennet i Kronplatz i Italia.

Hun tok en sterk fjerdeplass, med Marta Bassino, Sara Hector og Mikaela Shiffrin foran seg. Klokken 13.30 skal den norske alpinisten kjempe om en ny pallplass.

Thea Louise Stjernesund var første norske ut, og så skuffet ut etter sin første omgang. Hun havnet 2,15 sekunder bak teten på en 17. plass.

Maria Therese Tviberg leverte en sterk omgang, der hun ble nummer åtte. Mina Fürst Holtmann er også med til andre omgang, og ligger på 28. plass.

De norske alpinkvinnene hadde en gigantisk opptur i helgen, da Kajsa Vickhoff Lie tok andreplassen i utforrennet, mens Mowinckel gikk til topps i super-G-rennet i Cortina.

Italy Alpine Skiing World Cup
Foto: Alessandro Trovati / AP

Siste nytt

 • Riiber på annenplass etter hopprennet

  Jarl Magnus Riiber ligger godt an etter hoppingen i det første rennet i Seefeld-trippelen i kombinert. Han må hente fire sekunder på Ryota Yamamoto i skisporet.

  Riiber var lengst i bakken med sine 109 meter, men en dårlig landing ødela muligheten for ledelse. Han fikk 138,0 poeng. Japanske Ryota Yamamoto hadde 107 meter og 139 poeng med gode stilkarakterer.

  Yoshito Watabe landet på 107,5 meter og er 32 sekunder bak på tredjeplass.

  Jens Lurås Oftebro holder sjuendeplassen med 102 meter og 127,1 poeng. Han er 48 sekunder bak og går ut sammen med østerrikeren Johannes Lamparter. Østerrikeren har vunnet de to siste verdenscuprennene.

  De øvrige norske plasseringene: 17) Simen Tiller (1.18 min. bak), 20) Espen Bjørnstad (1.28), 22) Espen Andersen (1.32), 28) Andreas Skoglund (1.44).

  Forrige sesongs vinner av Seefeld-trippelen, Jørgen Graabak, deltar ikke denne gangen etter å ha vært ute med korona.

  Seefeld-trippen består av tre renn: Hopp og 7,5 km fredag, hopp og 10 km lørdag og avslutning med hopp og 12,5 km søndag.

  Austria Nordic Combined World Cup
  Foto: Andreas Schaad / AP
 • Weng-drama – hevder hun mistet synet

  Ebba Andersson var i en klasse for seg selv i løypene i franske Les Rousses. Svensken passerte til grønne mellomtider under 10-kilometeren, og økte hele veien avstanden til konkurrentene.

  Delphine Claudel imponerte på hjemmebane, og ble nummer to – syv sekunder bak Andersson som vant.

  Heidi Weng fikk på sin side en tung dag på jobben, og endte til slutt opp på en 15. plass. Mot slutten trøblet hun med synet.

  – Jeg klarte ikke få opp farta rett og slett og sisterunden hadde jeg ikke syn heller. Jeg var så kald. Jeg måtte egentlig satse på at svingene gikk bra og så ble jeg tatt igjen av Ingvild (Østberg), sier Weng til NRK.

  I mål var hun 1.04 minutt bak Andersson.

  – Jeg hadde ikke noe syn, jeg så nesten ingenting på den siste runden. Det var veldig ubehagelig, sier hun også til Viaplay.

  Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske på en fjerdeplass, og var 24 sekunder bak Andersson.

  – Hun har VM-plassen på distansen langt ned i lomma nå, kommenterer Post midtveis i løpet.

  Silje Theodorsen gjorde også et godt løp, og ble til slutt nummer seks.

  – Dette er et veldig viktig renn for 10 fri. Jeg føler jeg leverer en god søknad i dag og jeg har absolutt lyst til å kjempe om de plassene, sier Theodorsen til NRK.

  VM i Planica starter 21. februar.

  – Hun gjør det uhyre interessant før et VM-uttak, kommenterte Torgeir Bjørn om innsatsen.

  Ragnhild Haga endte på tiendeplass.

  Tour de ski 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Novak Djokovic til Australian Open finale

  Novak Djokovic er klar for sin tiende finale i Australian Open etter å ha slått amerikanske Tommy Paul i strake sett i semifinalen.

  Djokovic, som er fjerdeseedet i turneringen, vant 7-5, 6-1 og 6-2.

  I finalen møter han greske Stefanos Tsitsipas. Serberen har aldri tapt en finale i Australian Open og jakter sin 10. seier. Han har avgitt kun ett sett på sin vei til finalen.

  Djokovic fikk ikke forsvare seieren sin fra 2021 i fjor etter å ha blitt kastet ut av Australia på grunn av at han nektet å la seg vaksinere for korona.

  Den 35 år gamle serberen har vunnet 21 Grand Slam-titler (9 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open).

  Australian Open Tennis
  Foto: Mark Baker / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste