Hopp til innhold

Mourinho-tallene som vekker oppsikt

José Mourinhos hyppige bytter i forsvarsrekkene kan være noe av forklaringen på Manchester Uniteds defensive problem denne sesongen.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-TOTTENHAM

STORTAP: Mourinho og Manchester United tapte 3–0 mot Tottenham i helgen.

Foto: OLI SCARFF / AFP

José Mourinho blir sett på som en manager som foretrekker det defensive. Men denne sesongen har heller ikke dét fungert for Manchester United.

Syv baklengs på tre kamper er uvanlig kost for et Mourinho-lag. Men når man ser på tallene for forsvarsbytter kan man finne noe av grunnen.

Forsvarstall Mourinho
Forsvarstall Mourinho2

TALLENES TALE: Det har vært mange utskiftninger i de bakre rekkene til Manchester United. Han har blant annet byttet mest på laget av alle i Premier League så langt.

Foto: Daily Mail

Mourinho har brukt 16 forskjellige kombinasjoner på midtstopperplass, de siste 79 kampene.

NRKs fotballekspert, Morten Morisbak Skjønsberg, har selv vært midtstopper i en årrekke, og mener det er lite gunstig med så mange bytter.

– Det er essensielt å spille mye sammen for å lykkes defensivt. Det å kunne kjenne en stopperkollega godt er utrolig viktig. Ting går fort i spillet, og man bør nesten intuitivt vite hva stopperkollegaen din gjør for da blir det lettere for deg å vite hva du skal gjøre, sier han.

Skadeproblemer

Mourinhos tid i Manchester United har ikke vært enkel på skadefronten. Tidligere Manchester United-spiller, og nåværende Molde-trener, Ole Gunnar Solskjær, tror det har hatt mye å si for de mange byttene.

– Det har vært mye skadde spillere, og det har vært den største grunnen. Så vet vi alle at Mourinho har søkt klubben, og spurt om å få en ekstra stopper i år. Det var det største overgangsønsket hans, å få en stopper til, sier han til NRK.

Solskjær trekker også frem at det kan være mange grunner til at Mourinho ikke har fått satt et foretrukket stopperpar.

Ole Gunnar Solskjær

STØTTE: Ole Gunnar Solskjær tror ikke Mourinho har byttet så mye uten at han var nødt til det.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Plutselig så er det en spiller som er syk og en som skal ha en sønn. Det er så mange grunner til at spillere ikke er tilgjengelig til kamp. Og er det noe både jeg og Mourinho vet, er det at å ha en fast sentrallinje er det beste for laget. Så er ikke verden alltid ideell i fotballen.

Rådvill Mourinho

Mourinho vet heller ikke selv hva som er hans beste stopperpar, noe han uttalte etter 3-0-tapet mot Tottenham i helgen.

– I den første kampen brukte vi Lindelöf og Bailly, nå var det Jones og Smalling. Men nå ble Jones skadet, og i den neste kampen blir det Smalling med noen andre. Etter hvert kommer Rojo tilbake, og blir en mulighet, og nei. Jeg vet ikke hvilken forsvarsfirer som er min beste, sa han på pressekonferansen etter kampen.

Den neste kampen for United er borte mot Burnley, som også har slitt i sesongåpningen. Mange mener Mourinho må ha et godt resultat, men Solskjær tror han får mer tid uansett.

– Ja, et tap tåler han helt sikkert. Klubben tåler det også. Manchester United er en klubb som alltid reiser seg og alltid kommer tilbake, sier Solskjær.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal