Hopp til innhold

Østerriksk seier på Kvitfjell

På Kvitfjell, søndag, var det duket for helgens andre alpinrenn. Verdens beste fartskjørere målte krefter i et kortere super-G renn.

På grunn av begrenset sikt og fare for is på brillene for løperne startet løperne ved Russispranget, istedenfor på toppen.

Østerrikske Vincent Kriechmayr var den raskeste på den norske snøen. Søndagens seier var hans 17. verdenscupseier i karrieren.

Verdensener Marco Odermatt har slitt i Kvitfjell hver gang han har stilt til start. Lørdag ble han nummer syv i utforrennet. Sveitseren fikk sin beste plassering i Kvitfjell, med en delt tredjeplass med italienske Dominik Paris.

Seieren i Kvitfjell lar fortsatt vente på seg for den suverene sveitseren, som langt på vei har sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen med elleve renn igjen av sesongen.

Canadiske Jeffery Read var søndagens nest raskeste, og tok sin første pallplass i verdenscupen.

I skadefraværet til både Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted var det Fredrik Møller, Markus Fossland, Simen Sellæg og Aksel Hammer som var de norske på start.

Møller var eneste nordmann som fullførte rennet. Han endte på en 34 plass, mens Fossland, Sellæg og Hammer kjørte ut.

MpPP83a74GA
Foto: AP

Siste nytt

  • Femdobbelt mester advarer mot premiepenger i OL

    Storbritannias rolegende Steve Redgrave (62) liker dårlig at friidretten skal belønne alle sine gullvinnere i Paris-OL med 50.000 dollar.

    – Det gir en «oss mot dem»-situasjon. Jeg er imot det, sier Redgrave til BBC.

    Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) gikk forrige måned ut med nyheten om prispenger. Ingen grener har tidligere gjort tilsvarende i OL-historien.

    Skulle det bli gull til Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, vil begge motta snaut 555.000 kroner. I alt skal det kåres 48 friidrettsvinnere i Paris-lekene.

    – Alle disse er kapable til å tjene betydelig med penger før og etter Paris, så her gir man penger til folk som allerede har det, mener Redgrave. (NTB)

    2Jca4zXpmm8
    Foto: Reuters
  • Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros

    Flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge Roland-Garros i slutten av mai. Russiske Daniil Medvedev er usikker på omfanget av egen skade.

    Verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i Madrid Open. En trøblete hofte satte en stopper for russeren.

    – Jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. Jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. Han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa Medvedev etter kampen.

    I tillegg til Medvedev valgte også verdenstoer Jannik Sinner å trekke seg fra Madrid Open. Carlos Alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. Det er også knyttet usikkerhet til Novak Djokovic, som siden semifinaletapet mot Casper Ruud i Monte-Carlo Masters i midten av april ikke har vært i aksjon.

    Gruskongen Rafael Nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (NTB)

    CJGi5d073OI
    Foto: AP
  • Tottenham-sjefen tar selvkritikk etter nytt tap

    Et formsvakt Tottenham-mannskap sakker akterut i kampen om mesterligafotball til høsten. Etter torsdagens 0-2-tap mot Chelsea tok Ange Postecoglou selvkritikk.

    – Det var ikke en særlig god kveld. Vi hadde ikke den innstillingen som jeg forventer at vi har, og det er noe jeg må ta ansvar for. Til sjuende og sist er det jeg som forbereder spillerne, så jeg er nødt til å gå en runde med meg selv og se hvordan jeg kan gjøre ting annerledes, sa Postecoglou på pressekonferansen etter oppgjøret. (NTB)

    QoMoMLAPUWU
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal