Hopp til innhold

Smiseth Sejersted falt på trening: – Fullstendig krise

Under utfortrening på Kvitfjell fredag falt Adrian Smiseth Sejersted.

Det ble tilkalt helikopter på stedet, men det skal ikke ha vært så alvorlig at han ble fløyet til legesjekk.

Istedenfor ble Sejersted fraktet med scooter til hotellet før han ble kjørt i ambulanse til Lillehammer for legesjekk.

Sportssjef for alpint Claus Ryste sier følgende til NRK:

– Nå har vi doktoren vår og fysioterapeuten vår på stedet. Vi prøver å få han transportert til Lillehammer for en sjekk. Det er ofte fulle av adrenalin disse utøverne når noe sånt skjer.

Videre sier Ryste at Sejersted skal ha det bra etter forholdene, og han beskriver smellen som stor.

– Det er viktig å få sjekket alt. Han har smerte i armen foreløpig, så etter forholdene gikk det sånt sett bra. Det var jo en stor krasj. Det er det han klager over nå.

NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre var tilstede på Kvitfjell og så fallet til Sejersted, og sier det ikke ser lovende ut.

– Det der er ikke et fall du reiste deg opp ifra og er på ski igjen i morgen. Det så ikke bra ut.

– Det er fullstendig krise for det norske fartslaget, som er lite og var i inngangen til sesongen, fortsetter Myhre.

Til helga skal herrene kjøre både utfor og super-G på norsk snø.

Siste nytt

 • Delte serien i jakt på VM-plass

  Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen.

  Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer.

  I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.

  Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik
  Foto: Ivar Haugen / NOF
 • Full Hovland-kollaps: Måpte av fortvilelse

  Viktor Hovland startet fint med en runde ett slag under par i majorturneringen The Masters torsdag, men fredagens runde er i ferd med å bli et mareritt for nordmannen.

  Etter å ha åpnet runden med en bogey på hull én, gikk det helt på tverke på hull to. Hovland sendte først utslaget rett ut i skogen.

  – Wow ... Holy shit, utbrøt Hovland.

  Og det skulle bli verre. Etter å ha droppet ballen, sendte han tredjeslaget rett i et tre. Da ballen klinket inn i treet, måpte Hovland av fortvilelse, før han etter hvert dekket til ansiktet med albuen.

  Det hele endte med en trippeltbogey, og etter en dobbeltbogey på hull fire og en ny bogey på hull fem, er Hovland hele syv slag over par etter syv spilte hull.

  Med det er han seks slag over par for turneringen og i skrivende stund to slag bak cutgrensen. Hovland har ikke misset en cut siden Scottish Open sommeren 2022.

  Hovlands verste rundescore i en profesjonell turnering kom med en 80-runde i Porsche European Open tilbake i 2018. Fredag kan det bli enda verre.

  Hovland
  Foto: Skjermdump: Discovery+
 • Vålerenga klare for NM-finale for første gang på ti år

  Vålerenga og Stavanger Oilers har fulgt hverandre tett gjennom best av syv-serien i NM-semifinalen i ishockey, og den avgjørende syvende kampen ble intet unntak.

  Hjemmelaget Stavanger Oilers tok riktignok ledelsen 2-0 tidlig i den andre perioden, men Vålerenga reduserte umiddelbart etter en strålende soloprestasjon fra Stian Solberg, før to scoringer fra Thomas Olsen og nevnte Solberg på 58 sekunder sørget for at Vålerenga ledet 3-2 etter andre periode.

  Den tredje perioden bølget frem og tilbake, hvor Oilers utlignet til både 3-3 og 4-4. Men med 49 sekunder sendte Tommi Taimi Vålerenga-fansen til himmels da han scoret i overtall.

  Oilers jaktet febrilsk i sluttsekundene, men Vålerenga holdt unna og er dermed klare for en NM-finale for første gang siden 2014. Der møter de erkerivalen Storhamar. Første kamp i finaleserien spilles på mandag.

  Vålerenga
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal