Mørk avsluttet med finaleseier: – For hodet blir det bra å prøve noe nytt

BUDAPEST/OSLO (NRK): For Nora Mørk (28) ble mesterligaseieren den nest siste kampen i Györ-drakta. Hun mener det er riktig for det «mentale» å bytte klubb.

Györ mesterligaen

TRIUMF: Nora Mørk (f.v.), Veronica Kristiansen, Kari Brattset og Kari Aalvik Grimsbø med beviset på at de er mesterligavinnere.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg har ikke spilt mye i år, så det å få muligheten til å spille en mesterligafinale betyr mye, forteller Nora Mørk.

Györ tok seg enkelt til sin tredje strake finale i Mesterligaen, da de valset over Vipers Kristiansand lørdag. Søndag var motstanden tøffere i russiske Rostov-Don, og for Mørk ble det en fin avslutning på en tre år lang karriere i den ungarske storklubben.

Som i semifinalen, fikk hun noen minutter på banen i det som ble en nervepirrende kamp. For selv om Györ var flere mål foran lenge, kom Rostov-Don tilbake. Kari Aalvik Grimsbø storspilte og reddet også Rostovs siste skudd på mål.

– Det er veldig bra. Jeg føler ikke jeg har vært den største bidragsyteren, men det er gøy å være en del av et så godt lag, sier Mørk til NRK.

Györ finale

TRE PÅ RAD: Györ tok sin tredje strake mesterligaseier, i år med fem norske spillere på laget.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det var på langt nær noen selvfølge at Mørk skulle rekke finalehelgen, etter at korsbåndet røk i februar i fjor, og hun fikk et tilbakeslag i høst.

Til Romania

I juli flytter hun til Bucuresti.

– Jeg er klar for å komme meg videre, erkjenner Mørk.

– Var det deg eller dem som ønsket en overgang?

– Det er nok en kombinasjon. Jeg har hatt det veldig bra, men også hatt vonde perioder med mye skader her. Det er tungt å trå i det samme hele tiden, så for hodet sin del tror jeg det er bra å prøve noe nytt, svarer hun.

Det er kjent at Györ ønsket å teste Mørks kne før de ga henne tilbud om ny kontrakt. I mellomtiden signerte hun da for den rumenske klubben.

– Jeg gleder meg til ny utfordringer, men det er mest for det mentale sin del, fortsetter Mørk, som derfor ikke var spesielt vemodig etter kampen.

– Det går greit, for jeg har vært mye ute denne sesongen og er forberedt på at det ikke blir noe mer her, selv om jeg selvfølgelig er litt trist. Jeg er trygg på at avgjørelsen er riktig.

Forberedt på kaos

Til NTB forteller 28-åringen at hun er forberedt på å komme til en klubb med litt kaos. Laget har byttet trener hele ti ganger på fem sesonger, og skal også være i økonomiske problemer.

– Jeg tenker at det kan bli en utfordring. Men jeg gleder meg sykt mye til å spille med jenter som Cristina Neagu og Andrea Lekic, sier Mørk.

– Det er kjipt for oss. Jeg skulle gjerne hatt henne på laget vårt videre, forteller Stine Bredal Oftedal til Viasat.

– Det blir tungt å forlate Stine, for vi er mye sammen. Heldigvis får vi se hverandre på landslaget, og Stine støtter meg uansett, sier Mørk.

Firenasjonersturneringen i håndball. Møbelringen Cup.

BYTTER KLUBB: Nora Mørk (t.v.) og Amanda Kurtovic.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Høyreback Amanda Kurtovic går motsatt vei, og har følgende råd til landslagskollegaen:

– Nora er steintøff, så det kommer ikke til å være noe problem. Klubbene har samme mentalitet, så det blir ikke noe nytt. Det er kanskje en litt annen struktur på ting som blir gjort i klubben, men det er ikke noe forskjell ellers, sier Kurtovic, som også er korsbåndskadet.

– Men får håpe de får litt kontinuitet i ting, for å kjenne på stabiliteten er viktig. Det å utvikle seg er slitsomt når man hele tiden får nye personer med nye visjoner inn. Så det håper jeg både for henne og Bucuresti at de klarer. Får de ting til der, så blir det j****g vanskelig å slå dem, spår hun overfor NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • OL-smell for Djokovic

  Drømmen til tennisstjernen Novak Djokovic om en «Golden Slam» brast da han røk for Alexander Zverev i OL-semifinalen fredag. Kampen endte 1-6, 6-3, 6-1.

  En «Golden Slam» innebærer at spilleren vinner alle fire Grand Slam-turneringene samt OL-gull i løpet av ett kalenderår.

  OL-finalen i den japanske hovedstaden spilles søndag 1. august. Der venter russiske Karen Khatsjanov for Zverev. Det ble klart etter at russeren slo spanjolen Pablo Carreño Busta i strake sett fredag.

  Tokyo Olympics Tennis
  Foto: Patrick Semansky / AP
 • Forlenger unntakstilstanden i Tokyo

  Myndighetene i Tokyo opplyser at perioden med unntakstilstand i Tokyo forlenges ut måneden. Denne skulle opprinnelig vært avsluttet 22. august, samtidig med at OL-ilden slukkes.

  Unntakstilstand er samtidig innført for de fire prefekturer Chiba, Kanagawa, Saitama og Osaka. De tre første ligger i tilknytning til Tokyo.

  Tallet over daglige smittede med koronaviruset i Tokyo viste fredag ellers en liten nedgang fra torsdag. Myndighetene rapporterte om 3300 nye tilfeller.

  Torsdag ble det rapportert om 3865 nye smittetilfeller.

  Virus Outbreak Japan
  Foto: Koji Sasahara / AP
 • Krogh fikk straff: – Helt i svime

  Kristian Krogh Johannesen fikk straffeslag i den andre runden av OL-golfen fredag.

  – Jeg stod over ballen og skulle ta standsen min. Så klarte jeg å komme borti ballen. Jeg rørte ballen uten at det var med vilje. Det var tåpelig av meg, jeg var jo helt i svime da. Det var ikke bra, sier Johannesen til NRK.

  Akkurat nå er OL-golfen utsatt for andre gang i dag. Spillerne tar nå kvelden i Tokyo, og fortsetter natt til lørdag norsk tid. Utsettelsen kommer rett etter at Johannesen hadde fått to birdier på rad. Nordmannen ligger foreløpig ett slag under par i dag. Han er på par totalt, etter 14 spilte hull av den andre runden.

  Golf - Men's Individual - Final - Round 1
  Foto: Murad Sezer / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal