«Norske» Györ herjet med Vipers: – Pinlig

BUDAPEST/OSLO (NRK): En marerittomgang av Vipers knuste drømmen om en finale i Mesterligaen. Stjernelaget Györ var overlegne.

Vipers Györ

NEDTUR: Emilie Hegh Arntzen og resten av Vipers var ikke i nærheten av å hamle opp med Györ i semifinalen i Mesterligaen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Henny Reistad

TØFFE TAK: Henny Reistad ble stoppet gang på gang i første omgang.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg tror det både for meg og hele laget er både frustrerende og pinlig å spille en sånn omgang. Vi ville virkelig vise at vi skulle gi Györ kamp, men det skjedde ikke, sier Vipers’ stjerneskudd Henny Reistad til NRK.

For selv om Vipers Kristiansand imponerte en hel håndballverden da de tok seg til semifinalen i Mesterligaen, ble de levnet liten sjanse mot regjerende mester, stjernelaget Györ, før kampstart.

Og foran et høylytt hjemmepublikum i Budapest tok Györ kommandoen umiddelbart – anført av norske landslagsstjerner og franske Amandine Leynaud i kjempeslag i målet. Og slik fortsatte det de første 30 minuttene.

Vipers lå under med hele 10 mål til pause, og kampen var i utgangspunktet allerede over. Sørlandslaget rettet opp noe av inntrykket i andre omgang, og tapte til slutt med ni mål.

– Det var en katastrofeåpning. Verst tenkelig egentlig, og vi fremstår som et piker 12-lag og gjør ikke noe av det vi har avtalt. Defensivt er det hull overalt, og offensivt får vi ikke flyten. Det er bedre takter i andre omgang, og det får vi ta med oss, forteller Marta Tomac til NRK.

Fornøyd Mørk

Györ er dermed i sin tredje mesterligafinale, mot Rostov-Don, mens Vipers skal nå spille om tredjeplassen mot franske Metz søndag.

Nora Mørk

TILBAKE: Nora Mørk fikk litt spilletid i semifinalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi leverer en god førsteomgang og viser at vi er klart bedre enn Vipers i dag. Det er fortjent. Det blir deilig å avslutte med en finale, sier Nora Mørk til NRK.

Hun fikk noen minutter på banen, etter å ha vært ute stort sett hele sesongen med en korsbåndskade, og noterte seg også med en scoring. Etter sesongen forlater hun Györ til fordel for rumenske Bucuresti.

Veronica Kristiansen, som spiller finalehelgen med smerter, og Kari Brattset scoret tre av lagets fem første mål. Da Vipers lå under med 2–6 etter 10 minutter, tok trener Ole Gustav Gjekstad timeout.

– Bruk hodet nå, vi må være tøffe i pasningsspillet, befalte han.

Men det funket ikke. Linn Jørum Sulland og de andre bakspillerne sleit med å treffe mål, og forsvaret «lakk som ei sil», og bare tre minutter senere tok Gjekstad nok en timeout, på 10–4 til Györ.

Forbedringen uteble og etter 23 minutter stod det 14–5 til storfavoritten.

– Nå må det altså et mirakel til for Vipers, påpekte Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Kari Brattset / Vipers

STORSPILL: Kari Brattset var i kjempeslag for Györ og banket inn mål etter mål fra streken.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Elendige

Mørk fikk æren av å sende Györ til pause med timålsledelse 18–8.

– Vi er kort og godt elendige, både individuelt og kollektivt. Det er skuffende, slår Gjekstad fast.

– Det ser ut som vi har lagt igjen alt vi kan i garderoben. Vi var ikke så nervøse, så jeg vet ikke om det var høye skuldre eller hva det var. Vi kan bedre enn det, sier Silje Waade til NRK.

Det er uvisst akkurat hva Gjekstad sa til spillerne sine i pausen, men etter hvilen var Vipers langt bedre med.

På 12 minutter hadde de scoret like mange mål som på hele første omgang. Både Emilie Hegh Arntzen og Waade fikk plutselig langskuddene til å sitte.

Men selv om de på det nærmeste var sju mål bak, var Györ for gode. Tidligere Vipers-spiller Brattset fortsatte å bøtte inn mål, og ble kampens toppscorer med åtte nettkjenninger.

– Det gjør det ekstremt spesielt for min del, men det er også kult å få oppleve dette her, forteller hun.

Siste nytt

 • Juklerød på UEFA sitt stjernelag

  Royal Antwerpen-spilleren Simen Juklerød var med da Det europeiske fotballforbundet fredag presenterte rundens lag i europaligaen.

  Juklerød spilte hele kampen da Royal Antwerpen innledet gruppespillet med en sterk 1-2-seier borte mot bulgarske Ludogorets.

  Den tidligere Bærum- og Vålerenga-spilleren slo den målgivende pasningen da den belgiske klubben utlignet til 1–1 i annen omgang.

  Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde 0 - 0
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Takka nei til ishockeyturnering

  Norges ishockeyforbund vil ikkje delta i ei landslagsturnering i Tyskland i november.

  Landslaget var invitert til den årlege turneringa saman med Tyskland og Latvia. Russland og Sveits trakk seg frå turneringa, og det var grunnen til at Norge fekk tilbodet.

  – Vi har jobba hardt med å finne løysingar rundt reisebiten til spelarane, men klarte ikkje å få alt på plass med tanke på heimreisa for spelarane frå dei ulike ligaane i Europa, seier sportssjef Petter Salsten til NTB.

  Landslagsturnering i ishockey for menn: Norge-Østerrike.
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Svak opning av Hovland i California

  Viktor Hovland ligg på ein delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i California. Hovland brukte 71 slag for å fullføre runden og ligg dermed 1 under par i turneringa. Nordmannen har sju slag opp til førstemann Sebastián Muñoz (64 slag).

  Xander Schauffele og Viktor Hovland
  Foto: Chase Stevens / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal