Hopp til innhold

«Norske» Györ herjet med Vipers: – Pinlig

BUDAPEST/OSLO (NRK): En marerittomgang av Vipers knuste drømmen om en finale i Mesterligaen. Stjernelaget Györ var overlegne.

Vipers Györ

NEDTUR: Emilie Hegh Arntzen og resten av Vipers var ikke i nærheten av å hamle opp med Györ i semifinalen i Mesterligaen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Henny Reistad

TØFFE TAK: Henny Reistad ble stoppet gang på gang i første omgang.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg tror det både for meg og hele laget er både frustrerende og pinlig å spille en sånn omgang. Vi ville virkelig vise at vi skulle gi Györ kamp, men det skjedde ikke, sier Vipers’ stjerneskudd Henny Reistad til NRK.

For selv om Vipers Kristiansand imponerte en hel håndballverden da de tok seg til semifinalen i Mesterligaen, ble de levnet liten sjanse mot regjerende mester, stjernelaget Györ, før kampstart.

Og foran et høylytt hjemmepublikum i Budapest tok Györ kommandoen umiddelbart – anført av norske landslagsstjerner og franske Amandine Leynaud i kjempeslag i målet. Og slik fortsatte det de første 30 minuttene.

Vipers lå under med hele 10 mål til pause, og kampen var i utgangspunktet allerede over. Sørlandslaget rettet opp noe av inntrykket i andre omgang, og tapte til slutt med ni mål.

– Det var en katastrofeåpning. Verst tenkelig egentlig, og vi fremstår som et piker 12-lag og gjør ikke noe av det vi har avtalt. Defensivt er det hull overalt, og offensivt får vi ikke flyten. Det er bedre takter i andre omgang, og det får vi ta med oss, forteller Marta Tomac til NRK.

Fornøyd Mørk

Györ er dermed i sin tredje mesterligafinale, mot Rostov-Don, mens Vipers skal nå spille om tredjeplassen mot franske Metz søndag.

Nora Mørk

TILBAKE: Nora Mørk fikk litt spilletid i semifinalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi leverer en god førsteomgang og viser at vi er klart bedre enn Vipers i dag. Det er fortjent. Det blir deilig å avslutte med en finale, sier Nora Mørk til NRK.

Hun fikk noen minutter på banen, etter å ha vært ute stort sett hele sesongen med en korsbåndskade, og noterte seg også med en scoring. Etter sesongen forlater hun Györ til fordel for rumenske Bucuresti.

Veronica Kristiansen, som spiller finalehelgen med smerter, og Kari Brattset scoret tre av lagets fem første mål. Da Vipers lå under med 2–6 etter 10 minutter, tok trener Ole Gustav Gjekstad timeout.

– Bruk hodet nå, vi må være tøffe i pasningsspillet, befalte han.

Men det funket ikke. Linn Jørum Sulland og de andre bakspillerne sleit med å treffe mål, og forsvaret «lakk som ei sil», og bare tre minutter senere tok Gjekstad nok en timeout, på 10–4 til Györ.

Forbedringen uteble og etter 23 minutter stod det 14–5 til storfavoritten.

– Nå må det altså et mirakel til for Vipers, påpekte Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Kari Brattset / Vipers

STORSPILL: Kari Brattset var i kjempeslag for Györ og banket inn mål etter mål fra streken.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Elendige

Mørk fikk æren av å sende Györ til pause med timålsledelse 18–8.

– Vi er kort og godt elendige, både individuelt og kollektivt. Det er skuffende, slår Gjekstad fast.

– Det ser ut som vi har lagt igjen alt vi kan i garderoben. Vi var ikke så nervøse, så jeg vet ikke om det var høye skuldre eller hva det var. Vi kan bedre enn det, sier Silje Waade til NRK.

Det er uvisst akkurat hva Gjekstad sa til spillerne sine i pausen, men etter hvilen var Vipers langt bedre med.

På 12 minutter hadde de scoret like mange mål som på hele første omgang. Både Emilie Hegh Arntzen og Waade fikk plutselig langskuddene til å sitte.

Men selv om de på det nærmeste var sju mål bak, var Györ for gode. Tidligere Vipers-spiller Brattset fortsatte å bøtte inn mål, og ble kampens toppscorer med åtte nettkjenninger.

– Det gjør det ekstremt spesielt for min del, men det er også kult å få oppleve dette her, forteller hun.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal