Lunde hylende av banen da Vipers tok mesterligamedalje: – Utrolig skuffet og lei seg

BUDAPEST/OSLO (NRK): Landslagskeeper Katrine Lunde skrek til da korsbåndet røk under bronsefinalen i mesterligaen. Likevel tok Vipers en imponerende seier.

Katrine Lunde

STYGG SMELL: Katrine Lunde holder seg til kneet og skriker etter å ha krasjet med en spiller i første omgang mot Metz i bronsefinalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hele laget ble rystet av det som skjedde. Men vi bestemte oss for at vi skulle spille for Katrine. Hun har vært så viktig for oss, så det var viktig å kunne gi henne litt tilbake, sier Vipers-keeper Eline Fagerheim til NRK.

Det var hun, som kom inn for å erstatte keeperveteranen.

Etter 14 minutter kom Lunde ut i stjerneformasjon for å redde et forsøk fra Metz' strekspiller Béatrice Edwige.

Katrine Lunde

AV BANEN: Katrine Lunde fraktes ut på båre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I stedet krasjet keeperstjernen inn i spilleren og fikk en smell i kneet. Lunde hylte ut og ble liggende i målgården, før legepersonell kom til. Etter flere minutter behandling på banen, ble 39-åringen fraktet ut på båre.

– Det er i ferd med å bli en mareritthelg for Vipers dette nå. Hvis det er en spiller de ikke kan miste, er det Katrine Lunde. Hun er uerstattelig, sa Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Vipers' fysioterapeut Erik Welhaven Løchen bekrefter at det er det fremfre korsbåndet som er røket, og Lunde må belage seg på minst ni måneder med opptrening. Dermed er VM i Japan utelukket for stjernen.

– Hun er utrolig skuffet og lei seg, så nå må hun tenke på hva hun skal gjøre. En slik skade er alvorlig uansett når i karrieren den kommer, sier han til NRK.

– Jeg håper bare det går bra med henne. Det er leit uansett om vi vinner. Men laget kommer ut av det og vi vinner en jevn kamp, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NRK.

Se intervju med Vipers-keeper Eline Fagerheim.

Bølget

Vipers Kristiansand fikk en langt bedre start på oppgjøret enn i semifinalen mot Vipers, hvor de lå under med 10 mål til pause, og ledet 4–1 etter ni minutter. Så våknet Metz for alvor i Budapest, og da Lunde ble skadet, ledet det franske laget 8–6.

20 år gamle Eline Fagerheim tok utfordringen på strak arm, da hun måtte erstatte Katrine Lunde i Vipers-målet.

– Jeg var kjempenervøs. Men jeg tenkte at jeg måtte stå med hevet hode og gjøre det beste ut av det. Selv om jeg bare er en ung jente fra Gjøvik, så skulle jeg klare å slå disse franske jentene. Det var veldig deilig, sier Fagerheim, som neste sesong skal spille for Flint Tønsberg i 1. divisjon.

Sulland

I STORSLAG: Linn Jørum Sulland scoret 10 for Vipers.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Metz ledet 16–15 til pause, men med en treffsikker toppscorer i Linn Jørum Sulland (10 mål), hang det norske laget med hele veien. Med seks minutter igjen stod det 27–27. Med drøye to minutter igjen, 29–29.

Tok tredjeplassen

Så banket Henny Reistad inn ledelsen 30-29, og det siste minuttet ble nervepirrende. Med 20 sekunder igjen på klokka, skaffet Emilie Hegh Arntzen laget straffe.

Mesterligaens toppscorer, Sulland, satte den og skrev håndballhistorie for Vipers.

– Jeg er stolt, sier Sulland, som mener laget hevet seg da Lunde måtte forlate banen.

– Jeg ser at vi stepper opp et hakk. vi fighter og gir det vi har. Både for å vinne kampen, og for Katrines del, sier hun.

Siste nytt

 • Zucca: – VIF eller Frisk Asker

  Mats Zuccarello (31) røper overfor NTB at det bare er to klubber som er aktuelle om han noen gang skal spille hockey i Norge igjen.

  – Jeg er født og oppvokst og spilte for Vålerenga i hele barndommen, og Frisk ble springbrettet fra jeg gikk på videregående og fram til jeg dro til Sverige.

  Mats Zuccarello
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal