Lunde hylende av banen da Vipers tok mesterligamedalje: – Utrolig skuffet og lei seg

BUDAPEST/OSLO (NRK): Landslagskeeper Katrine Lunde skrek til da korsbåndet røk under bronsefinalen i mesterligaen. Likevel tok Vipers en imponerende seier.

Katrine Lunde

STYGG SMELL: Katrine Lunde holder seg til kneet og skriker etter å ha krasjet med en spiller i første omgang mot Metz i bronsefinalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hele laget ble rystet av det som skjedde. Men vi bestemte oss for at vi skulle spille for Katrine. Hun har vært så viktig for oss, så det var viktig å kunne gi henne litt tilbake, sier Vipers-keeper Eline Fagerheim til NRK.

Det var hun, som kom inn for å erstatte keeperveteranen.

Etter 14 minutter kom Lunde ut i stjerneformasjon for å redde et forsøk fra Metz' strekspiller Béatrice Edwige.

Katrine Lunde

AV BANEN: Katrine Lunde fraktes ut på båre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I stedet krasjet keeperstjernen inn i spilleren og fikk en smell i kneet. Lunde hylte ut og ble liggende i målgården, før legepersonell kom til. Etter flere minutter behandling på banen, ble 39-åringen fraktet ut på båre.

– Det er i ferd med å bli en mareritthelg for Vipers dette nå. Hvis det er en spiller de ikke kan miste, er det Katrine Lunde. Hun er uerstattelig, sa Viasat-kommentator Daniel Høglund.

Vipers' fysioterapeut Erik Welhaven Løchen bekrefter at det er det fremfre korsbåndet som er røket, og Lunde må belage seg på minst ni måneder med opptrening. Dermed er VM i Japan utelukket for stjernen.

– Hun er utrolig skuffet og lei seg, så nå må hun tenke på hva hun skal gjøre. En slik skade er alvorlig uansett når i karrieren den kommer, sier han til NRK.

– Jeg håper bare det går bra med henne. Det er leit uansett om vi vinner. Men laget kommer ut av det og vi vinner en jevn kamp, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NRK.

Se intervju med Vipers-keeper Eline Fagerheim.

Bølget

Vipers Kristiansand fikk en langt bedre start på oppgjøret enn i semifinalen mot Vipers, hvor de lå under med 10 mål til pause, og ledet 4–1 etter ni minutter. Så våknet Metz for alvor i Budapest, og da Lunde ble skadet, ledet det franske laget 8–6.

20 år gamle Eline Fagerheim tok utfordringen på strak arm, da hun måtte erstatte Katrine Lunde i Vipers-målet.

– Jeg var kjempenervøs. Men jeg tenkte at jeg måtte stå med hevet hode og gjøre det beste ut av det. Selv om jeg bare er en ung jente fra Gjøvik, så skulle jeg klare å slå disse franske jentene. Det var veldig deilig, sier Fagerheim, som neste sesong skal spille for Flint Tønsberg i 1. divisjon.

Sulland

I STORSLAG: Linn Jørum Sulland scoret 10 for Vipers.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Metz ledet 16–15 til pause, men med en treffsikker toppscorer i Linn Jørum Sulland (10 mål), hang det norske laget med hele veien. Med seks minutter igjen stod det 27–27. Med drøye to minutter igjen, 29–29.

Tok tredjeplassen

Så banket Henny Reistad inn ledelsen 30-29, og det siste minuttet ble nervepirrende. Med 20 sekunder igjen på klokka, skaffet Emilie Hegh Arntzen laget straffe.

Mesterligaens toppscorer, Sulland, satte den og skrev håndballhistorie for Vipers.

– Jeg er stolt, sier Sulland, som mener laget hevet seg da Lunde måtte forlate banen.

– Jeg ser at vi stepper opp et hakk. vi fighter og gir det vi har. Både for å vinne kampen, og for Katrines del, sier hun.

Siste nytt

 • Inn til 11.-plass i sykkel-VM

  Johannes Staune-Mittet ble beste norske på 11.-plass i temporittet for juniorer i sykkel-VM i England. Han kom i mål 1.14,30 minutter bak vinneren Antonio Tiberi fra Italia. Nederlenderen Enzo Leijnse tok sølvet og tyske Marco Brenner sikret bronsen.

 • Russland forblir utestengt

  Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) opprettholder utestengelsen av Russland. Det betyr at Russland ikke får stille i friidretts-VM i Qatar.

  Russiske utøvere som har fått klarsignal til å være med VM i Doha må stille under nøytralt flagg slik praksis har vært de siste årene. Det er kun utøvere uten dopinghistorikk som får lov til å stille under nøytralt flagg. Totalt 29 russere skal konkurrere under nøytralt flagg i Doha-VM.

  Russlands friidrettsforbund har vært suspendert av IAAF siden november 2015.

  Nordmannen Rune Andersen har ledet IAAFs inspeksjonsgruppe. Han sier at Russland ikke har oppfylt kravene til å bli tatt inn i varmen igjen.

  – Styret i IAAF har mottatt den sterkeste oppmodningen vi kanskje har fått noen gang fra innssatstyrken mot doping. Derfor forblir Russland suspendert, sier IAAF-president Sebastian Coe. (NTB)

  IAAF Testosterone Rules
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hareide tilbake etter sykdom

  Åge Hareide var mandag tilbake på jobb som Danmarks landslagssjef i fotball etter å ha vært sykmeldt i én og én halv måned. Han pådro seg en infeksjon i kneet som gjorde at han måtte melde forfall til de siste landskampene mot Gibraltar og Georgia.

  Åge Hareide
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal