Ber eget lag glemme gullet: – Den biten er bare å legge vekk

Med bluss og en ivrig Viking-horde på tribunen kontret Viking et sårbart Molde-lag i senk i den andre omgangen. Til tross for en sen redusering ble det nytt bortetap for Molde.

Erling Moe

LANGT BAK: Erling Moe innrømmer at luken fram til Glimt nå er for stor og at laget må glemme gull i årets sesong.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Moldes grusomme bortestatistikk bare fortsatte mot Viking. De regjerende seriemesterne gikk på sitt fjerde strake bortetap i Eliteserien.

Dermed er luka opp til Bodø/Glimt hele ti poeng med 14 kamper igjen å spille. Trener Erling Moe sier at laget nå bare kan glemme alle tanker om seriegull.

– Den biten er bare å legge vekk. Nå er det såpass langt opp. Nå må vi konsentrere oss om oss selv. Nå taper vi for mange bortekamper, så det må vi rette på, sier Moe til NRK.

– På god vei

Det var trioen Zymer Bytyqi, Veton Berisha og Ylldren Ibrahimaj som virkelig senket Molde i den andre omgangen. Bytyqi hadde to målgivende, Berisha scoret det første og Ibrahimaj noterte seg for mål og målgivende da Viking kjørte på i den andre omgangen.

Bytyqi

Zymer Bytyqi var toneangivende da han ga den målgivende pasningen på Vikings to første scoringer.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Fredrik Torsteinbø fikk en enkel jobb da han trillet inn Vikings tredje på åpent mål etter forarbeid av Ibrahimaj.

– Dette Viking-laget lignet veldig på det Viking-laget som gjorde det godt i fjor. Vi er på god vei nå, men må ta en kamp om gangen og komme skikkelig ut av bunnkampen. At vi vinner mot Molde, som er et av Norges beste lag, hjelper på selvtilliten, sier Ibrahimaj til NRK etter kampen.

Det hjalp lite for Molde at Eirik Ulland Andersen ga gjestene håp da han utliknet til 1-1 halvveis i andre omgang.

Toppscorer Leke James bommet på straffe for andre ligakamp på rad på overtid, men Molde skapte håp da de scoret på den påfølgende corneren ved Martin Ellingsen.

Viking i fyr og flamme

Molde hadde fem strake seire og 18-5 i målforskjell mot Viking de siste årene. Denne gangen virket Viking klare for å bryte den vonde statistikken.

Med god støtte fra Vikinghordene og en mengde bluss fra tribunen bak eget mål kjørte Viking på fra start og kunne ledet med både ett og to mål i løpet av de ti første minuttene.

– Vi merket veldig godt at hordene var tilbake på tribunen. Det hjalp mye. De synger og hoier fra vi kommer ut til oppvarming til kampen er ferdig, så det hjelper veldig mye, sier Ibrahimaj.

Berisha

GOD: Veton Berisha ga Viking ledelsen og var en konstant plage for Moldes urutinerte forsvar.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Molde kom seg bedre inn i kampen og var det beste laget mot slutten av første omgang og fram til Viking tok ledelsen rett før timen var spilt.

Igjen fikk moldenserne merke fraværet av lagets stoppere. Midtbanespiller Martin Ellingsen måtte igjen vikariere som stopper, sammen med tredjevalg Sheriff Sinyan.

Igjen virket Molde vaklende defensivt og det ble enorme rom da laget jaktet scoringer utover i den andre omgangen. Det utnyttet Viking som var kliniske på sine kontringer.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Usikker Sagosen før mesterligakamp

  Det er høyst usikkert om Kiels Sander Sagosen spiller mesterligakampen mot gamleklubben Paris St. Germain onsdag.

  Lokalavisen Kieler Nachrichten skriver at håndballstjernen Sagosen fortsatt var syk mandag og hadde feber på grunn av en infeksjon.

  Avisen melder at «det står et stort spørsmålstegn bak Sagosen før kampen». Kiel har hjemmebane denne uka før returen spilles i Frankrike en uke senere.

  Sammenlagtvinneren er sikret plass i Champions League-sluttspillet 12. og 13. juni.

  Sander Sagosen
  Foto: Khaled Elfiqi / AFP
 • Ukrainsk spiss til Stabæk

  Stabæk har skrevet kontrakt med den ukrainske spissen Oleksij Khoblenko (27). Han kommer fra klubben Dnipro i hjemlandet.

  Stabak.no skriver at 27-åringen også har bakgrunn fra klubbene Dinamo Kiev, Poltava, Hoverla Uzhhorod, Tsjornomorets Odesa, Lech Poznan og Dinamo Brest.

 • Haaland med størst verdiøkning

  Erling Braut Haaland har hatt størst verdiøkning og rangeres som verdens nest mest verdifulle fotballspiller av revisjonsgiganten KPMG.

  Tirsdag publiserte KPMG sin ferske indeks for spillerverdier i verdensfotballen, og der får den norske Borussia Dortmund-stjernen et markant løft.

  Haalands nåværende markedsverdi settes til 130,8 millioner euro, som tilsvarer 1,3 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er en økning på 210 millioner kroner siden februar.

  Paris Saint-Germain-stjernen Kylian Mbappé troner fortsatt klart øverst med en markedsverdi på 1,89 milliarder kroner. Haaland slår seg inn i topp ti og er nummer to, 35 millioner kroner foran Tottenham-spissen Harry Kane.

  Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City) og Neymar (PSG) følger på de neste plassene. (NTB)

  Haaland-jubel
  Foto: RONNY HARTMANN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal