Hopp til innhold

Nytt Molde-tap – ikke vunnet på fire kamper

Etter en strålende start på sesongen er Molde nå elleve poeng bak serieleder Brann. Søndag kveld kastet de bort seieren hjemme mot Bodø/Glimt.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Bodø/Glimt.

NYTT POENGTAP: Molde har nå to strake tap på hjemmebane i Eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er ikke gode nok, og Bodø/Glimt vinner fortjent, sier midtstopper Ruben Gabrielsen etter kampslutt.

2-1-seieren mot Lillestrøm 15. april er sist gang Molde stakk av med tre poeng i Eliteserien. Siden den gang har de tapt mot Odd, spilt uavgjort mot Vålerenga og Sarpsborg og nå har de altså tapt mot Bodø/Glimt. I tillegg kommer cupsmellen mot andredivisjonslaget Brattvåg.

Molde var av mange lansert som Rosenborgs store utfordrer om seriegullet i år. Men, etter ni serierunder er avstanden opp til suveren Brann på tabelltoppen hele elleve poeng.

Kveldens kamp mot Bodø/Glimt var jevnspilt, og Molde tok ledelsen ved Eirik Hestad like før pause. I det 68. minutt kom utligningen fra danske Philip Zinckernagel, og i kampens siste sekund avgjorde Kristian Fardal Opseth kampen til Bodø/Glimts fordel.

– Enkelte ganger bør vi kanskje stenge igjen for så å vinne 1–0. Men det ligger ikke i naturen til spillerne mine, og det kommer sikkert aldri til å skje heller, sier en skuffet Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etter å ha sett laget sitt tape kampen på overtid.

Vil slå tilbake umiddelbart

Molde har som mål å være med en utfordrer til å vinne Eliteserien, men for øyeblikket ser det vanskelig ut. Gabrielsen sier de nå må jobbe for å endre situasjonen.

– Vi kan ikke sitte å synes synd på oss selv. Vi må ta tak for å komme oss vekk fra den sumpen vi er i nå.

Hvorfor er dere så ustabile?

– Hadde jeg visst svaret på det så skulle jeg gitt deg det. Nå må vi bare vinne neste kamp.

Neste kamp kommer allerede om tre dager, 16. mai-kampen hjemme mot Strømsgodset. Solskjær håper at spillerne gleder seg til kampen.

– Det tror jeg de gjør og. Forventningen om at vi skal vinne hver eneste hjemmekamp kan være vanskelig, men det skal ikke være grunnen til at vi ikke presterer godt nok.

– Ekstremt deilig

For Bodø/Glimt sin del betyr seieren at en rekke på tre strake uavgjortkamper er brutt. Det var også Glimts første seier siden serieåpningen mot Lillestrøm. Matchvinner Fardal Opseth håper han nå kan levere enda flere mål i tiden fremover.

– Det var utrolig deilig å score i dag. Jeg har ikke min beste kamp, men det er fint å avslutte med et mål.

Opseth leverte hele 28 mål i førstedivisjon i fjor, men har ikke levert like hyppig på øverste nivå. Det håper han nå vil endres.

– Som spiss vil man ha mål, og det er alltid irriterende å ikke levere. Jeg har forventet at det skulle komme flere, og det er deilig at det skjer i dag, sier spissen.

Resultater fra alle kveldens kamper i Eliteserien finner du her.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal