Nytt Molde-tap – ikke vunnet på fire kamper

Etter en strålende start på sesongen er Molde nå elleve poeng bak serieleder Brann. Søndag kveld kastet de bort seieren hjemme mot Bodø/Glimt.

Eliteserien fotball 2018, Molde - Bodø/Glimt.

NYTT POENGTAP: Molde har nå to strake tap på hjemmebane i Eliteserien.

– Vi er ikke gode nok, og Bodø/Glimt vinner fortjent, sier midtstopper Ruben Gabrielsen etter kampslutt.

2-1-seieren mot Lillestrøm 15. april er sist gang Molde stakk av med tre poeng i Eliteserien. Siden den gang har de tapt mot Odd, spilt uavgjort mot Vålerenga og Sarpsborg og nå har de altså tapt mot Bodø/Glimt. I tillegg kommer cupsmellen mot andredivisjonslaget Brattvåg.

Molde var av mange lansert som Rosenborgs store utfordrer om seriegullet i år. Men, etter ni serierunder er avstanden opp til suveren Brann på tabelltoppen hele elleve poeng.

Kveldens kamp mot Bodø/Glimt var jevnspilt, og Molde tok ledelsen ved Eirik Hestad like før pause. I det 68. minutt kom utligningen fra danske Philip Zinckernagel, og i kampens siste sekund avgjorde Kristian Fardal Opseth kampen til Bodø/Glimts fordel.

– Enkelte ganger bør vi kanskje stenge igjen for så å vinne 1–0. Men det ligger ikke i naturen til spillerne mine, og det kommer sikkert aldri til å skje heller, sier en skuffet Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etter å ha sett laget sitt tape kampen på overtid.

Vil slå tilbake umiddelbart

Molde har som mål å være med en utfordrer til å vinne Eliteserien, men for øyeblikket ser det vanskelig ut. Gabrielsen sier de nå må jobbe for å endre situasjonen.

– Vi kan ikke sitte å synes synd på oss selv. Vi må ta tak for å komme oss vekk fra den sumpen vi er i nå.

Hvorfor er dere så ustabile?

– Hadde jeg visst svaret på det så skulle jeg gitt deg det. Nå må vi bare vinne neste kamp.

Neste kamp kommer allerede om tre dager, 16. mai-kampen hjemme mot Strømsgodset. Solskjær håper at spillerne gleder seg til kampen.

– Det tror jeg de gjør og. Forventningen om at vi skal vinne hver eneste hjemmekamp kan være vanskelig, men det skal ikke være grunnen til at vi ikke presterer godt nok.

– Ekstremt deilig

For Bodø/Glimt sin del betyr seieren at en rekke på tre strake uavgjortkamper er brutt. Det var også Glimts første seier siden serieåpningen mot Lillestrøm. Matchvinner Fardal Opseth håper han nå kan levere enda flere mål i tiden fremover.

– Det var utrolig deilig å score i dag. Jeg har ikke min beste kamp, men det er fint å avslutte med et mål.

Opseth leverte hele 28 mål i førstedivisjon i fjor, men har ikke levert like hyppig på øverste nivå. Det håper han nå vil endres.

– Som spiss vil man ha mål, og det er alltid irriterende å ikke levere. Jeg har forventet at det skulle komme flere, og det er deilig at det skjer i dag, sier spissen.

Resultater fra alle kveldens kamper i Eliteserien finner du her.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)