Ble hånet etter straffemiss – så stilnet Haaland Bayern-fansen med historisk mål

Erling Braut Haaland (22) tok seg til hodet og ble hånet fra tribunen etter å klønet det til fra straffemerket, men slo brutalt tilbake og sendte Manchester City til semifinale i mesterligaen.

e95WSNuV1eU

Med 3–0 å gå på fra hjemmekampen, var Manchester City store favoritter til avansement før returkampen mot Bayern München i mesterligaens kvartfinale onsdag kveld.

Da Erling Braut Haaland etter en vanskelig start på kampen satte inn 4–0 sammenlagt etter 57 minutter, var det ikke lenger tvil:

City møter Real Madrid til en heidundrende semifinale.

Haaland ble samtidig den spilleren i historien som har scoret 35 mesterligamål på færrest kamper. Dette var 22-åringens 27. kamp i turneringen. Ruud van Nistelrooy brukte 42 kamper på det samme, Kylian Mbappé 54, Lionel Messi 55 og Robert Lewandowski 66.

Han ble også den yngste til å score 35 mål i mesterligaen.

– Han er 22 år. Han er en utrolig maskin, sier City-manager Pep Guardiola på pressekonferansen etter kampen.

Pep Guardiola, Erling Braut Haaland

GODT FORNØYD: Pep Guardiola var full av lovord om Erling Braut Haaland etter kampen.

Et dyr i bakrommet

Etterpå erkjenner driblevingen Bernardo Silva at Haalands tilstedeværelse har endret Citys måte å spille på i store kamper. Han mener de er blitt mindre opptatt av å styre kamper, og mer komfortable med å slippe motstanderen opp i banen i perioder.

– Erling er en spesiell spiller. En annerledes spiller enn hva vi har hatt tidligere. Han trenger ikke mange berøringer. Han er som en skygge i 85 minutter og er borti ballen når det kommer et mål, sier Silva til BT Sport.

Fordi vi har den spesielle spilleren nå, føler vi oss kanskje mer komfortable med å forsvare oss mer. Når de gir oss plass bak, vet vi at vi har det dyret som løper i bakrommet, og den spesielle koblingen mellom ham og Kevin De Bruyne er veldig farlig, sier Silva videre.

Fikk rødt for Haaland-felling – reddet av VAR

Innledningen bar preg av at det ene laget var desperat etter å score. Bayern München hadde rett og slett ikke noe annet alternativ enn å måke på, og etter 17 minutter burde Leroy Sané gitt hjemmelaget nytt håp alene med keeper.

Lj4hS0rf0aI

SKJEBNETAKLING: Dayot Upamecanos takling på Erling Braut Haaland kvalifiserte for rødt kort, men Haaland viste seg å være i offside.

Det gjorde han ikke, og to minutter senere var Erling Braut Haaland plutselig alene med keeper på den andre siden av banen.

Dayot Upamecano hadde ikke annet valg enn å meide ned Citys norske målmonster, og dommer Clément Turpin var raskt nede i lomma og fisket fram det røde kortet.

Men da VAR-dommerne tok en nærmere titt på situasjonen, viste det seg at Haaland var i offside før han ble felt. Dermed slapp Upamecano og Bayern unna med skrekken.

Misset straffe

Etter 37 minutter var Haaland igjen i hovedrollen. Da pekte nemlig dommeren på straffemerket – etter at ballen traff armen til nettopp Upamecano inne i Bayern-feltet. Denne gangen kom ikke VAR til unnsetning.

Nordmannen med 47 klubbscoringer så langt i sesongen steg fram for å sette nummer 48, samtidig som Leon Goretzka gjorde alt han kunne for å forstyrre forberedelsene.

OS3sxnpFNEo

HER GÅR DET GALT: Erling Braut Haaland klarte ikke å stokke beina riktig da han fikk sjansen til å punktere kvartfinalen fra straffemerket i første omgang.

Det lyktes han kanskje med. For til stor frustrasjon for manager Pep Guardiola og alle andre med hjerte for Manchester City, blåste Haaland ballen over mål foran Bayern München-fansen som ikke lot sjansen gå ifra seg til å håne den tidligere Dortmund-spissen fra tribunen.

– Erling vil lære av det. At han skal ta ballen og komme seg ut av situasjonen og etter det gjennomføre prosessen og ta straffen. Neste gang vil han være mer sikker og ha mer selvtillit, sier Guardiola på spørsmål fra VG på pressekonferansen.

– Det er øyeblikket som gir Bayern håp, fastslo TV2s ekspertkommentator Brede Hangeland etter at Haaland hadde misset sitt første straffespark i City-drakta.

Faktisk hadde han satt 18 straffer på rad for klubb og landslag før missen på Allianz Arena. Sist Haaland misset fra krittmerket, var for Borussia Dortmund mot Union Berlin 21. april 2021.

Rett før pause spilte Bayern seg til flere smellfeite målsjanser, men City red det av og tok med seg 3-0-ledelsen inn i garderoben etter tre av fire omganger i kvartfinalen.

Manager Pep Guardiola legger ikke skjul på at de slet.

– Før straffesparket hadde de en eller to sjanser, men vi forsvarte oss veldig bra. Andreomgangen var mye bedre, sier han, ifølge Sky Sports.

Historisk mål

Bayern beholdt grepet etter hvilen, men etter 54 minutter skulle Haaland igjen få sjansen til å punktere kvartfinalen definitivt. Relativt upresset klarte han imidlertid ikke å få til et godt nok treff, og skuddet ble mat for Bayern-keeper Yann Sommer.

fC1ZF-Ano-w

SEMIFINALEBRØLET: Da Erling Braut Haaland skjøt Manchester City opp i 4-0, var det grunn til å slippe jubelen løs.

Men Erling Braut Haaland er som kjent Erling Braut Haaland, og på det tredje forsøket satt den.

57 minutter var spilt da Bayern skaffet seg en ny megasjanse, men City avverget og slo langt. På midtstreken sto Haaland og nikket ballen ned til Kevin De Bruyne. Så vendte han opp, stormet mot Bayern-målet og fikk ballen servert fra sin vante hovmester. En enkel finte fikk Upamecano til å miste fotfestet.

Med favorittfoten, den venstre, klinket Haaland inn sitt 48. City-mål på 41 kamper denne sesongen, det tolvte i mesterligaen.

Det var spikeren i Bayern-kista, selv om Joshua Kimmich sørget for 1–1 i kampen og 4–1 sammenlagt fra straffemerket etter 83 minutter.

Nå venter altså Real Madrid i semifinalen for Manchester City. I den andre semifinalen møtes to lag fra samme by, Inter og Milan.

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

• Træen måtte bryte Giro d'Italia

Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

Torstein Træen under Tour de France i 2023
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

– Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

– Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

Jonas Vingegaard
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

EC men's handball: Denmark - Slovenia