NRK Meny
Normal

Minst like god med mindre trening

Petter Northug har fått trene mindre foran denne sesongen enn tidligere. Likevel er han minst like god, mener landsagstreneren, tre dager før verdenscupen begynner.

Video Minst like god med mindre trening

Minst like god med mindre trening

Northug gjorde som så mange andre unna en treningsøkt i løypene på Sjusjøen onsdag ettermiddag. Og landslagstrener Steinar Mundal likte det han så.

- Petter har hatt noen tunge perioder, men han har tatt seg veldig fort inn igjen. Han har kanskje trent litt mindre enn før for å få en tidligere toppform. Og det ser ut til å ha gått greitt, sier Mundal.

I kveld gjorde Northug unna fem intense intervalltreninger på fire minutter. Men sykdom i høst har gjort at det ikke helt har gått like glatt for det norske langrennsesset.

- Det har nok gått litt mer opp og ned enn tidligere, og det kan kanskje være en fordel når vi tenker på Tour de Ski. Jeg tror formen kommer krypende etterhvert, sier Mundal.

Northug kom til Sjusjøen rett fra en formiddagsøkt i Trondheim.

- Dette ser bra ut. Petter virker veldig lysten på å prestere, og han kommer nok høyt på lista på lørdag. Han komemr til å gå et veldig bra løp, det er jeg sikekr på, sier Mundal.

Før han og Northug pakker sammen og overlater løypa til lastebiler som kommer med mer snø.

Verdenscup-sesongen åpner med 15 kilometer lørdag og stafett søndag. Du kan se alt direkte på NRK.no/sport og NRK1.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag