Hopp til innhold

Siste nytt

 • Felles nordisk front mot russisk og belarusisk deltakelse i idretten

  Forrige uke oppfordret Polen og de baltiske landene de nordiske landene til å slutte seg til en utelukkelse av russiske og belarusiske utøvere i OL.

  De nordiske landene fastslår nå i en felles uttalelse at det er uakseptabelt med russisk og belarusisk deltakelse i idretten så lenge krigen i Ukraina pågår.

  Uttalelsen som blant annet er signert av den norske idrettspresidenten Berit Kjøll er sendt til Den internasjonale olympiske komité (IOC), Den europeiske olympiske komité (EOC), Den internasjonale paralympiske komité (IPC), Den europeiske paralympiske komité (EOC) og ANOC (Forbundet av nasjonale olympiske komiteer), skriver NTB.

  I teksten poengteres det blant annet at situasjonen rundt krigshandlingene i Ukraina ikke er endret.

  «Vi, de nordiske olympiske og paralympiske komiteer og idrettsforbund, benytter anledningen til å bekrefte vår standhaftige støtte nok en gang til det ukrainske folket og kravet om fred», skriver idrettstoppene.

  – Denne uttalelsen befester på mange måter det standpunktet nordisk idrett har hatt. Så dette blir en ytre manifestasjon på et norsk og nordisk syn på saken, sier kommunikasjonsansvarlig i Norges Idrettsforbund, Finn Aagaard, til NRK.

  I slutten av januar åpnet Den internasjonale olympiske komité (IOC) for at russiske og belarusiske utøvere kan få delta i neste års sommerleker under særlige betingelser, deriblant at det må skje under nøytralt flagg. Det til tross for den pågående krigen i Ukraina.

  Utspillet har skapt rabalder både i Norge og internasjonalt.

  OL
  Foto: Kim Kyung-hoon / AP
 • Kilde dropper slalåm etter skuffende super-G – McGrath med i medaljekampen

  Aleksander Aamodt Kilde var best av de norske i den innledende super-G-en i superkombinasjonen, men han stiller ikke til start i slalåmen, som starter 14.30 tirsdag.

  – Jeg hadde egentlig bestemt meg før super-G-en at jeg ikke skulle kjøre slalåm. Det funket rett og slett ikke med hånden. Det var for lite stabilitet og for mye smerte, så det risikerer jeg ikke nå så tidlig i mesterskapet. Da sto jeg på start med en litt annen tankegang enn om jeg skulle risikert 100 prosent. Å ta den risikoen i dag, det var ikke vits i, sier Kilde til NRK, og bekrefter at han tok det som en gjennomkjøring.

  Årsaken til den vonde hånden er skaden han pådro seg under trening i Kitzbühel i januar.

  Teknikkspesialisten Atle Lie McGrath overrasket med en femteplass i super-G-debuten i Beaver Creek tidligere denne sesongen og han holdt også god fart tirsdag.

  Han lå lenge foran Kilde i løypa, men en noe svak avslutning gjorde at han kom inn to tideler bak landsmannen.

  – Jeg er litt skuffet over avslutningen min på super-G-en, men jeg har gitt meg selv en helt solid posisjon og alt kan skje i en slalåmomgang, sier McGrath.

  Etter 32 leder Pinturault seks hundredeler foran regjerende verdensmester Marco Schwarz og 14 hundredeler foran Raphael Haaser. Kilde ligger på en syvendeplass, mens McGrath er nummer ti. Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Nordmann fikk proffkontrakt etter sjelden karrierevei: – En guttedrøm i oppfyllelse

  Jonas Skulstad (24) har signert karrierens første proffkontrakt med den danske superligaklubben Aalborg etter å ha gått veien om klubbens lag i 5. divisjon.

  Rogalendingen studerer i Aalborg og har kombinert det med spill for Aalborgs lag på femte nivå i dansk fotball. Tirsdag melder klubben at han nå hentes opp i A-stallen etter imponerende spill.

  Skulstad har gjentatte ganger fått sjansen på superligatroppens treninger den siste tiden og skal ha imponert trener Erik Hamrén.

  Jonas Skulstad har tidligere spilt for Egersund og i collegefotball i USA.

  – Det er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse at jeg nå har fått min første proffkontrakt og kan leve av å spille fotball. At det samtidig skjer i en storklubb som AaB er noe jeg er superstolt av, sier rogalendingen.

  Han får gode skussmål av klubben sin.

  – Jonas er fysisk sterk, har et godt hodespill og et fint venstrebein og er spillintelligent. Og han er veldig verbal når han er på banen, sier sportslig leder i AaB Thomas Bælum.

  Aalborg ligger nest sist i den danske superligaen.

  (©NTB)

   Erik Hamrén
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste