Pingvinene ble overkjørt

- Dette er det verste vi har prestert, sa Pittsburgh Pengiuns' trener Michel Therrien etter å ha fått en lærepenge av Detroit Red Wings i NHL-finalens første kamp.

Detroit Red Wings og Pittsburgh Pengiuns i NHL-finalen
Foto: SHAUN BEST / REUTERS

- Vi konkurrerte ikke som vi skulle. Dette var en god lærdom for oss, sa Therrien etter å ha tapt 4-0 for Detroit-laget.

For den første finalen i serien som spilles best av sju, ble en ren oppvisning av Detroit Red Wings.

Kunne avgjort i første periode

Pittsburgh Penguins hang godt med i begynnelsen, satte fart og tvang Detroit-laget til å ta i bruk ufine metoder for å stoppe dem. De kom stadig til skudd, men ingen av gangene lyktes de mot Chris Osgood i Red Wings-målet.

Hadde pingvinene fått uttelling i startfasen også målmessig, kunne kampen ha sett svært annerledes ut. De har nemlig en overbevisende statistikk denne våren i kamper der de har scoret det første målet.

Svensker skjøt Red Wings i tet

Men det ville seg ikke for Pittsburgh-laget, og spesielt i andre og tredje periode kontrollerte Detroit Red Wings kampen fullstendig og lot pingvinene komme til svært få reelle målsjanser.

I stedet ble det to svensker som satte sitt preg på scoringsstatistikken. Mikael Samuelsson åpnet målrekken med 1-0 midt i den andre perioden og fortsatte med 2-0-målet da han snappet opp pucken tidlig i tredje periode.

- Dette var nok mine viktigste mål noensinne i NHL, sier tomålsscoreren til Expressen.

- Alle har sagt at jeg må skyte mer, så det var deilig å få uttelling i kveld, sa en storfornøyd Samuelsson.

David Cleary tegnet seg også på scoringslisten med Red Wings' 3-0-mål, før nok en svenske, denne gangen Henrik Zetterberg, satte sluttresultatet til 4-0.

Detroit Red Wings
Foto: SHAUN BEST / REUTERS

Siste nytt

 • «Norske» Chelsea kronet til mestere

  Chelsea, med Maren Mjelde, Guro Reiten og Maria Thorisdottir på laget, er blitt kåret til ligamestere i England til tross for at de lå på 2.-plass da superligaen ble avbrutt, melder BBC. Årsaken er at Det engelske fotballforbundet (FA) har konkludert med å kåre en vinner etter «poeng per kamp». Chelsea lå ett poeng bak Manchester City, men med én kamp mindre spilt.

  Britain Soccer Women's Super League
  Foto: John Walton / John Walton
 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal