Hopp til innhold

Pingvinene ble overkjørt

- Dette er det verste vi har prestert, sa Pittsburgh Pengiuns' trener Michel Therrien etter å ha fått en lærepenge av Detroit Red Wings i NHL-finalens første kamp.

Detroit Red Wings og Pittsburgh Pengiuns i NHL-finalen
Foto: SHAUN BEST / REUTERS

- Vi konkurrerte ikke som vi skulle. Dette var en god lærdom for oss, sa Therrien etter å ha tapt 4-0 for Detroit-laget.

For den første finalen i serien som spilles best av sju, ble en ren oppvisning av Detroit Red Wings.

Kunne avgjort i første periode

Pittsburgh Penguins hang godt med i begynnelsen, satte fart og tvang Detroit-laget til å ta i bruk ufine metoder for å stoppe dem. De kom stadig til skudd, men ingen av gangene lyktes de mot Chris Osgood i Red Wings-målet.

Hadde pingvinene fått uttelling i startfasen også målmessig, kunne kampen ha sett svært annerledes ut. De har nemlig en overbevisende statistikk denne våren i kamper der de har scoret det første målet.

Svensker skjøt Red Wings i tet

Men det ville seg ikke for Pittsburgh-laget, og spesielt i andre og tredje periode kontrollerte Detroit Red Wings kampen fullstendig og lot pingvinene komme til svært få reelle målsjanser.

I stedet ble det to svensker som satte sitt preg på scoringsstatistikken. Mikael Samuelsson åpnet målrekken med 1-0 midt i den andre perioden og fortsatte med 2-0-målet da han snappet opp pucken tidlig i tredje periode.

- Dette var nok mine viktigste mål noensinne i NHL, sier tomålsscoreren til Expressen.

- Alle har sagt at jeg må skyte mer, så det var deilig å få uttelling i kveld, sa en storfornøyd Samuelsson.

David Cleary tegnet seg også på scoringslisten med Red Wings' 3-0-mål, før nok en svenske, denne gangen Henrik Zetterberg, satte sluttresultatet til 4-0.

Detroit Red Wings
Foto: SHAUN BEST / REUTERS

Siste nytt

 • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

  Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

  Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

  Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

  Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

  Premier League - Leicester City v Liverpool
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

  Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

  Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

  Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

  Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

  Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

  Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal