Mikkelsen får eget WRC-team

Volkswagen Motorsport skreddersyr et eget rallylag til nordmannen.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen får større muligheter til å hevde seg i årets rally-VM.

Foto: Bildagentur Kräling / Volkswagen

23-åringen fra Oslo skal kjøre samtlige VM-runder i rally fra og med Rally Portugal som starter 11. april.

Mange hadde forventet at nordmannen skulle kjøre tredjebilen til VW Motorsport i årets sesong, men nå har det internasjonale bilsportforbundet, FIA, gjort det kjent at fabrikanten har etablert et helt eget team for Mikkelsen og hans finske kartleser Mikko Markkula.

– Først og fremst så betyr det at jeg får enda bedre muligheter til å kjøre test. Jeg slipper å dele testdagene med Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala. Mens de må dele en testbil, får jeg min egen bil, sier Mikkelsen i en pressemelding.

Det nye teamet har fått navnet Volkswagen Motorsport II.

Skal stjele poeng fra andre lag

Men det er ikke bare testbilen som blir en stor forskjell for Mikkelsen. Med eget lag har han nå også muligheten til å plukke både fabrikkpoeng og poeng i sjåførenes mesterskap.

Andreas Mikkelsen

Mikkelsen er glad for støtten teamet viser ham når de nå oppretter et eget lag.

Foto: THOMAS FREY / Afp

Fordi lagene kun har lov til å nominere to førere for dette, ville han ikke hatt denne muligheten som tredjefører bak Ogier og Latvala.

– Det er moro at de mener at jeg er i en posisjon hvor jeg kan hjelpe Volkswagen med å ”stjele” poeng fra andre team. De har allerede sagt at jeg i enkelte løp må være forberedt på å få beskjed om å kjøre det jeg kan for å ta poeng fra andre sjåfører. Det er en tillitserklæring jeg setter stor pris på, sier han med et smil.

Mikkelsen er for øvrig den yngste sjåfør som har tatt WRC-poeng noensinne.

Les også:

– Best mulige testmuligheter

Også teamsjef i VW Motorsport, Sven Smeets, er strålende fornøyd med at Mikkelsen nå får muligheten i et eget lag.

Han sier at de valgte å etablere laget for at 23-åringen skal få best mulige testmuligheter.

– At vi skulle komme med en tredje bil var bestemt for lenge siden. Vi valgte imidlertid at det skulle skje gjennom et eget team, slik at Andreas fikk bedre testmuligheter og ikke var avhengig av å dele testdagene med våre to andre sjåfører, sier han.

Smeets legger til at VW Motorsport II vil være et eget fabrikkteam, og dermed også få prioritert plass på serviceområdet.

Siste nytt

 • Hovland skrev norsk golfhistorie

  Viktor Hovland er som første norske herrespiller i historien inne blant de 100 beste på verdensrankingen i golf. Det ble klart da den oppdaterte listen ble publisert mandag. Der er 22-åringen på 89.-plass. Dermed klatrer han 12 plasser fra forrige ukes 101.-plass. Til sammenligning var han nummer 1157 ved utgangen av 2018. Neste milpæl for Hovland blir å spille seg inn blant de 50 beste. Klarer han det, er han sikret plass til noe nær alle de store turneringene i golfsirkuset. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Ruuds overmann tapte finalen

  Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

  Russia Tennis Open
  Foto: Elena Ignatyeva / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal