Mikkelsen får eget WRC-team

Volkswagen Motorsport skreddersyr et eget rallylag til nordmannen.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen får større muligheter til å hevde seg i årets rally-VM.

Foto: Bildagentur Kräling / Volkswagen

23-åringen fra Oslo skal kjøre samtlige VM-runder i rally fra og med Rally Portugal som starter 11. april.

Mange hadde forventet at nordmannen skulle kjøre tredjebilen til VW Motorsport i årets sesong, men nå har det internasjonale bilsportforbundet, FIA, gjort det kjent at fabrikanten har etablert et helt eget team for Mikkelsen og hans finske kartleser Mikko Markkula.

– Først og fremst så betyr det at jeg får enda bedre muligheter til å kjøre test. Jeg slipper å dele testdagene med Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala. Mens de må dele en testbil, får jeg min egen bil, sier Mikkelsen i en pressemelding.

Det nye teamet har fått navnet Volkswagen Motorsport II.

Skal stjele poeng fra andre lag

Men det er ikke bare testbilen som blir en stor forskjell for Mikkelsen. Med eget lag har han nå også muligheten til å plukke både fabrikkpoeng og poeng i sjåførenes mesterskap.

Andreas Mikkelsen

Mikkelsen er glad for støtten teamet viser ham når de nå oppretter et eget lag.

Foto: THOMAS FREY / Afp

Fordi lagene kun har lov til å nominere to førere for dette, ville han ikke hatt denne muligheten som tredjefører bak Ogier og Latvala.

– Det er moro at de mener at jeg er i en posisjon hvor jeg kan hjelpe Volkswagen med å ”stjele” poeng fra andre team. De har allerede sagt at jeg i enkelte løp må være forberedt på å få beskjed om å kjøre det jeg kan for å ta poeng fra andre sjåfører. Det er en tillitserklæring jeg setter stor pris på, sier han med et smil.

Mikkelsen er for øvrig den yngste sjåfør som har tatt WRC-poeng noensinne.

Les også:

– Best mulige testmuligheter

Også teamsjef i VW Motorsport, Sven Smeets, er strålende fornøyd med at Mikkelsen nå får muligheten i et eget lag.

Han sier at de valgte å etablere laget for at 23-åringen skal få best mulige testmuligheter.

– At vi skulle komme med en tredje bil var bestemt for lenge siden. Vi valgte imidlertid at det skulle skje gjennom et eget team, slik at Andreas fikk bedre testmuligheter og ikke var avhengig av å dele testdagene med våre to andre sjåfører, sier han.

Smeets legger til at VW Motorsport II vil være et eget fabrikkteam, og dermed også få prioritert plass på serviceområdet.

Siste nytt

 • Fortsatt koronafast i Alaska

  Thomas Wærner gikk til topps i verdens lengste hundesledeløp Iditarod 18. mars. Turen hjem blir mye mer omfattende og vanskelig enn han hadde sett for seg.

  Det som normalt blir gjort er at en person flyr til Alaska med fire hunder av gangen, ettersom det er maksimalt av hva ham får med seg på en flytur. Da de dro til Alaska var det fire forskjellige personer som fløy over med fire hunder hver på forskjellige dager. Nå er det to personer og 16 hunder igjen i Alaska.

  Thomas Wærner på vei inn til sjekkpunktet Unalakleet
  Foto: Loren Holmes / Loren Holmes
 • Bergen åpner idrettsanleggene

  Fire dager etter at Helsedirektoratet åpnet opp for organisert trening på idrettsanlegg, velger Bergen kommune å gjøre det samme.

  Onsdag åpnet Helsedirektoratet for at det igjen kan drives organisert trening, men innenfor de strenge smittevernrådene helsemyndighetene har gitt.

  Likevel valgte Bergen kommune å vente med å åpne opp for trening i små grupper for å få klarhet i hva direktoratet mente.

  Søndag åpnet kommunen utendørsanleggene for organisert trening. Det innebærer at den tildelte treningstiden igjen kan brukes av idrettslagene.

  Stengt fotballbane korona Møvig skole Kristiansand
  Foto: Thomas Sommerset / NRK
 • Hardt ut mot Premier League-toppene

  Wayne Rooney mener at Premier League kommer til å henge ut spillere etter diskusjonen rundt lønnskutt i kjølvannet av korona-pandemien.

  – Hvorfor er spillerne plutselig de store stygge ulvene? Premier Leagues offentliggjøring av deres ønske (om lønnskutt) legger bare mer press på spillerne og setter dem etter min mening i en umulig situasjon, skriver Rooney i sin spalte i avisen Sunday Times.

  Spillerforeningen ble bedt om å godta lønnskutt på 30 prosent, og nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Det ventes å bli vanskelige samtaler som vil pågå inn i neste uke.

  Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  Wayne Rooney og Odion Ighalo
  Foto: Rui Vieira / Rui Vieira

Sendeplan

Kl. Program Kanal