Hopp til innhold

Mikkelsen dusjer ikke under VM-løp

– Det gir meg en villmann-følelse, sier rallyføreren.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen nekter å dusje når han kjører rally.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Dersom jeg kjører en dårlig første-dag, dusjer jeg aldri foran neste dag. Jeg vet ikke hvorfor, men det gir meg slags villmann-følelse, sier Mikkelsen.

Mikkelsen ligger på en foreløpig 7.-plass i Rally Sardinia som pågår denne uka.

Les mer om rallyet: Solberg ødela bilen - måtte bryte

Det er overfor WRC.com han avslører sin noe snodige rutine.

23-åringen, som for øvrig er tidenes yngste til å ta VM-poeng i rally, hevder at den noe uhygienske metoden gjør ham bedre.

– I fjor, da jeg kjørte et rally i Ukraina, lå jeg 20 sekunder bak Jan Kopecky. Da gikk jeg rett til sengs uten å dusje, og da jeg stod opp neste morgen hoppet jeg tilbake i de samme klærne. Da var jeg villmann! sier Mikkelsen.

Mikkelsen ligger på 17.-plass sammenlagt i Rally-VM. Beste nordmann er Mads Østberg på 4.-plass.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen kjører Skoda Fabia S2000. Her fra Rally Tyskland i august.

Foto: THOMAS FREY / Afp

Siste nytt

 • Mol og Sørum åpnet med seier i Tsjekkia

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum fikk en perfekt start på verdenstourturneringen i Ostrava med seier over brasilianske Pedro Solberg/Guto.

  Det norske stjerneparet vant i strake sett med settsifrene 21-18, 21-14. Senere torsdag venter andre kamp i de innledende rundene i Tsjekkia. Da står Youssef Krou/Arnaud Gauthier-Rat fra Frankrike på motsatt side. (NTB)

  Mol og Sørum
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Straus henter stjerneduo til Bayern

  De tidligere Chelsea-spillerne Pernille Harder og Magdalena Eriksson har begge sluttet seg til Alexander Straus' Bayern München-lag.

  Harder og Eriksson har spilt i Chelsea i flere år, men bytter beite til tysk fotball, opplyser Bayern på sine nettsider torsdag. Duoen er kjærester og har tidligere uttalt at de ønsker å spille i samme klubb.

  Danske Harder og svenske Eriksson har skrevet under på hver sin treårskontrakt med laget som ledes av norske Alexander Straus. Han tok nylig klubben til seriemesterskapet.

  Alexander Straus
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
 • Stortalentet om U21-vraking: – Overraskende

  Kristian Malt Arnstad (19) ble onsdag vraket til U21-landslagets EM-tropp. Stortalentet, som spiller i belgiske Anderlecht, legger ikke skjul på at han er skuffet.

  – Det var overraskende. Spesielt siden jeg spilte alle tre kampene under den viktige kvaliken forrige sommer og spilte bra. Pluss at jeg i tillegg har spilt 45 proffkamper denne sesongen, inkludert kvartfinale i Conference League, sier Arnstad til NRK.

  I juni i fjor vant U21-landslaget tre av tre kvalikkamper mot henholdsvis Aserbajdsjan, Finland og Kroatia og la grunnlaget for avansement. Arnstad startet alle.

  Totalt spilte han syv kamper for U21-landslaget i 2022, og var på banen i begge kampene mot Nederland og Portugal i mars. Likevel var han ikke med i EM-troppen.

  – Men livet går videre og jeg fokuserer maks på preseason med Anderlecht, sier Arnstad.

  U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud sier til NRK at det var «tøft» å ikke ta med 19-åringen til EM.

  – Kristian er en veldig spennende og god midtbanespiller som kom inn og var en av dem som skjøt oss til EM i fjor sommer. Da løftet vi han tidlig opp fra G19 til U21, og han gjorde en veldig god innsats, sa Smerud til NRK.

  – Denne gangen ble han veid ut av troppen og det skyldes konkurranse. Jeg skal bygge det beste laget, og da er det noen veldig gode spillere som ikke blir med, denne gangen Kristian, sier Smerud.

  Eqvt8QXkCL4
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste