Andreas Mikkelsen blir historisk

Andreas Mikkelsen vet at han snart blir historisk. Han forsvarer IRC-tittelen som den første føreren i historien.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene tok IRC-tittelen etter seier på Kypros i fjor. I år kan de feire ny IRC-tittel, uansett hvordan det måtte gå på Kypros i november.

Foto: EVEN Rally

Allerede før den avsluttende IRC-runden på Kypros den første helgen i november, vet norske Andreas Mikkelsen at han blir historisk.

– Det er selvsagt godt å kunne stille til start og vite at jeg blir den første regjerende mesteren som forsvarer mesterskapet, sier 23-åringen i en pressemelding fra EVEN Rally.

Det er nemlig ingen som kan ta igjen 23-åringen i sammendraget. Skoda-føreren blir dermed den første føreren som forsvarer IRC-tittelen.

– Elsker Kypros

Mikkelsen tok sin første IRC-tittel etter seieren på Kypros i fjor. Sammen med kartleser Ole Fløene, vet Mikkelsen at nok en IRC-tittel er sikret - uansett hvordan det går den første helgen i november.

– Jeg elsker å konkurrere på Kypros. Etappene er virkelige utfordrende og tøffe, og jeg reiser tilbake med en god følelse etter fjorårets seier, sier Mikkelsen.

– Vi skal gjøre det vi kan for å vinne, for jeg har et inderlig ønske om å gi noe tilbake til alle i teamet som har jobbet så hardt for årets suksess, og til alle mine fans. Ikke noe hadde gledet meg mer enn en jubelavslutning på en fantastisk sesong, sier Mikkelsen.

Senker skuldrene

Mikkelsen er også glad for at Skoda har vunnet fabrikkmesterskapet for tredje år på rad. At suksessen allerede er sikret, gjør at nordmannen kan slappe litt mer av.

– Vi kan senke skuldrene og nyte årets siste IRC-runde uten altfor stort press, sier han.

Løpet på Kypros består av 13 fartsetapper fordelt på drøyt 237 kilometer. 70 prosent av kjøringen skjer på grus, de resterende 30 på asfalt.

Søndag ettermiddag kan Mikkelsen og hans team sprette champagnekorkene uansett hvordan det måtte gå i selve løpet. Nok en gang har den unge nordmannen skrevet historie.

Siste nytt

 • Lagkamerater barket sammen

  Aston Villas Tyrone Mings og Anwar El Ghazi barket sammen i oppgjøret mellom Villa og West Ham. De var oppe og nikket med hverandre, men ble holdt fra hverandre av øvrige lagkamerater og det endte uten at noen av dem ble skadd. Oppgjøret endte 0-0.

  Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal