Hopp til innhold

Andreas Mikkelsen blir historisk

Andreas Mikkelsen vet at han snart blir historisk. Han forsvarer IRC-tittelen som den første føreren i historien.

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene tok IRC-tittelen etter seier på Kypros i fjor. I år kan de feire ny IRC-tittel, uansett hvordan det måtte gå på Kypros i november.

Foto: EVEN Rally

Allerede før den avsluttende IRC-runden på Kypros den første helgen i november, vet norske Andreas Mikkelsen at han blir historisk.

– Det er selvsagt godt å kunne stille til start og vite at jeg blir den første regjerende mesteren som forsvarer mesterskapet, sier 23-åringen i en pressemelding fra EVEN Rally.

Det er nemlig ingen som kan ta igjen 23-åringen i sammendraget. Skoda-føreren blir dermed den første føreren som forsvarer IRC-tittelen.

– Elsker Kypros

Mikkelsen tok sin første IRC-tittel etter seieren på Kypros i fjor. Sammen med kartleser Ole Fløene, vet Mikkelsen at nok en IRC-tittel er sikret - uansett hvordan det går den første helgen i november.

– Jeg elsker å konkurrere på Kypros. Etappene er virkelige utfordrende og tøffe, og jeg reiser tilbake med en god følelse etter fjorårets seier, sier Mikkelsen.

– Vi skal gjøre det vi kan for å vinne, for jeg har et inderlig ønske om å gi noe tilbake til alle i teamet som har jobbet så hardt for årets suksess, og til alle mine fans. Ikke noe hadde gledet meg mer enn en jubelavslutning på en fantastisk sesong, sier Mikkelsen.

Senker skuldrene

Mikkelsen er også glad for at Skoda har vunnet fabrikkmesterskapet for tredje år på rad. At suksessen allerede er sikret, gjør at nordmannen kan slappe litt mer av.

– Vi kan senke skuldrene og nyte årets siste IRC-runde uten altfor stort press, sier han.

Løpet på Kypros består av 13 fartsetapper fordelt på drøyt 237 kilometer. 70 prosent av kjøringen skjer på grus, de resterende 30 på asfalt.

Søndag ettermiddag kan Mikkelsen og hans team sprette champagnekorkene uansett hvordan det måtte gå i selve løpet. Nok en gang har den unge nordmannen skrevet historie.

Siste nytt

 • Dagbladet: Alfie Haaland flytter til Sveits

  Alfie Haaland flytter til Sveits. Det skriver Dagbladet.

  Ifølge avisen meldte Haaland flytting til fjellandsbyen Andermatt 5. mai tidligere i år. Dagbladet skriver videre at at opplysningen fremgår i Folkeregisteret.

  Andermatt ligger ganske midt i Sveits, i overkant av 1400 meter over havet. For tre år siden var antall innbyggere 1527 mennesker.

  For øvrig er Andermatt-fjellene populære for skientusiaster.

  Alfie Haaland
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Haaland og Ødegaard blant Alan Shearers beste

  Premier Leagues mestscorende spiller gjennom tidene, Alan Shearer, har tatt ut sitt sesongens lag for 2022/23-sesongen. Der er både Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard.

  De to norske stjernene var fra før tatt ut på sesongens offisielle lag, og har også fått plass på Shearer sitt. Den gamle Blackburn- og Newcastle-spissen jobber nå som fotballekspert.

  Om de to norske på laget, sier han:

  – Ødegaard har vært kaptein på et Arsenal-lag som akkurat kom til kort i tittelkampen. Men han har vært så imponerende.

  Og om toppscorer Haaland, skriver han:

  – Hvordan kan Haaland ikke være på laget mitt? Antall mål han har scoret har vært skremmende. For en sesong han har hatt. Han har satt en helt ny standard.

  Shearers lag i sin helhet: Nick Pope - Kieran Trippier, John Stones, William Saliba, Pervis Estupiñan - Rodri, Kevin De Bruyne, Martin Ødegaard, Marcus Rashford - Harry Kane, Erling Braut Haaland.

  Shearer valgte også ut Eddie Howe som sesongens trener.

  Ødegaard og Haaland
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Ruud videre til tredje runde i Roland Garros: – En tøff kamp

  Casper Ruud levde opp til favorittstempelet mot italienske Giulio Zeppieri da han vant 6-3, 6-2, 4-6, 7-5i den andre runden av Roland Garros. Nordmannen er med det klar for tredje runde i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen.

  – Det var en tøff kamp. Jeg startet bra og fikk et tidlig servebrudd. Jeg servet selv bra. Det er det fine med å spille best av fem sett. Her har du sjansen til å kjempe deg tilbake. Han spilte mye bedre i det tredje og fjerde settet og ble veldig tøff. Jeg er veldig glad for å komme meg videre og at jeg ikke måtte ut i fem sett, sier Ruud i et intervju vist på Discovery+.

  Selve kampen varte i rett over tre timer.

  Ruud fikk en drømmestart på kampen og gikk opp i en tidlig 3-0-ledelse i første sett, noe som til slutt holdt til å vinne settet 6-3. I det andre settet brøt han italienerens serve to ganger og vant settet i overlegen stil, 6-2.

  I det tredje settet våknet Zeppieri. Etter at han først reddet fire breakballer i første game, holdt han serve opp til 5-4. Da brøt han også Ruuds serve for første gang i kampen og vant settet 6-4.

  Dermed måtte Ruud ut i et fjerde sett, hvor han brøt italieneren på stillingen 2-2. På stillingen 5-4 kunne Ruud dermed avgjøre kampen i egen serve, men Zeppieri brøt og sørget for ny spenning i settet.

  Den ble imidlertid kortvarig. Ruud brøt tilbake, før han servet settet - og kampen - hjem.

  I tredje runde møter vinneren av kampen mellom Thiago Augustín Tirante og Zhang Zhizhen.

  Ruud tok seg helt til finalen i Roland Garros i fjor, hvor han tapte mot Rafael Nadal.

  Casper Ruud
  Foto: Jean-Francois Badias / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste