Intenst VM-drama: Her får dei beskjeden

Det blei ein høgdramatisk siste runde i gruppe C i VM. Polen måtte vente fleire minuttar etter ferdigspelt kamp før VM-avansementet var eit faktum.

SJEKK JUBELEN: Her får Robert Lewandowski og Polen beskjeden om at VM-draumen framleis lev.

Mexico var laget med dårlegast utgangspunkt før siste runde i gruppe C onsdag, men kven som skulle avansere frå gruppa skulle ikkje avgjerast utan ein skikkeleg drama.

Argentina leia lenge 1–0 i sin kamp mot Polen, og det betydde at Mexico måtte vinne med tre mål eller meir for å gå forbi Polen og sikre avansement. Så gjekk Argentina opp i ei tomålsleiing, etter at Mexico jakta sitt tredje mål for kvelden.

Dermed stod det 2-2, og fire poeng mellom Mexico og Polen. Det betydde at det heile ville bli avgjerd på talet gule kort, men fire minutt ut i tilleggstida brast draumen då Saudi-Arabia reduserte.

– Galskap. Det var ein fantastisk fotballkamp uansett kven som enda opp med å gå vidare, seier BBCs fotballekspert Ashley Williams etter kampen.

– Eg kan ikkje tru det eg ser. Saudi-Arabia såg heilt ferdige ut, og dei har ikkje bydd på noko som helst. For ein smell, følgde BBCs fotballekspert Danny Gabbidon opp.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Saudi Arabia v Mexico

KNUST: Mexico-spelarar heng med hovudet etter at avansementet rauk.

Fekk streng beskjed

Lionel Messi pusta nok letta ut då han såg lagkameratane sine sikre ein 2-0-siger mot Polen. Hadde Argentina tapt og Saudi-Arabia vunne, ville argentinarane vore ute av VM.

Den argentinske magikaren fekk moglegheita frå straffemerket etter å ha fått eit ublidt møte med hanskane til Polen-målvakt Szczesny, og til trass for at straffa var hardt mot høgre, redda den polske målvakta.

– Eg er sur for at eg bomma på den straffa, men laget kom sterkare tilbake etter feilen min. Vi visste at når det første målet gjekk inn, ville det endre kampen, seier Messi, ifølge AFP.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina

FORBAUSA: Messi etter straffebommen.

Det fekk han rett i. Først scora Alexis Mac Allister og deretter Julian Alvarez.

Polen måtte på si side verkeleg bite negler, for dei var avhengig av kva som skjedde mellom Saudi-Arabia og Mexico.

Så dramatisk var stoda at Polen-spiss Krzysztof Piatek fekk streng beskjed frå trenaren om å ikkje pådra seg kort, og han måtte gi beskjeden vidare til lagkameratane.

Før siste kamp torsdag hadde Polen fire gule kort, medan Mexico hadde sju. Så fekk Polen eitt til i kampen mot Argentina.

– Trenaren sa vi ikkje kunne ha to kort, enten to gule eller eitt raudt. Når det er mogleg å skyte, prøv å score mål, sa han. Det var det viktigaste, fortel Piatek til TV 2.

Argentina vann dermed gruppe C og møter Australia i åttedelsfinalen. Polen møter Frankrike.

– Det blir ein vanskeleg kamp mot ein tøff motstandar. Vi må vere klare og spele vår fotball, seier spissen vidare.

Sjå høgdepunkta mellom Argentina og Polen her.

Kaotisk

Mexico på sin side kjempa tappert for å sikre gruppeavansementet. Laget har tidlegare fått krass kritikk i heimlandet for å score lite mål. Mot Saudi-Arabia stoppa det etter to mål, men dei kunne ha scora langt fleire.

Først sette Henry Martín inn kampens første mål etter corner, før Luis Chávez varta opp med kampens perle etter frispark.

– Dette er VM desidert beste frispark så langt, sa Amankwah etter at Chavez skrudde inn frisparket, og sin første scoring i VM.

Då det stod att snautt 12 minutt av ordinær tid, var situasjonen på grensa til kaotisk. Mexico var nære å setje sin tredje scoring på opent mål, men det forhindra ein saudiarabisk forsvarar akkurat.

Tre minutt før ordinær tid, var det offside-flagget som skulle få VM-avansementet til å breste for Mexico. Uriel Antuna sette ballen i mål, men jubelen varte ikkje lenge.

– Vi treng ikkje teknologi for å sjå at den offsiden var klar, seier Amankwah.

Tre minutt før dommaren bles i fløyta, reduserte saudiarabiske Salem Al-Dawsari, og gruppa blei dermed avgjord på målforskjell.

Sjå alle sjansane til Mexico her.

Hjulmand

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)