Hopp til innhold

Intenst VM-drama: Her får dei beskjeden

Det blei ein høgdramatisk siste runde i gruppe C i VM. Polen måtte vente fleire minuttar etter ferdigspelt kamp før VM-avansementet var eit faktum.

SJEKK JUBELEN: Her får Robert Lewandowski og Polen beskjeden om at VM-draumen framleis lev.

Mexico var laget med dårlegast utgangspunkt før siste runde i gruppe C onsdag, men kven som skulle avansere frå gruppa skulle ikkje avgjerast utan ein skikkeleg drama.

Argentina leia lenge 1–0 i sin kamp mot Polen, og det betydde at Mexico måtte vinne med tre mål eller meir for å gå forbi Polen og sikre avansement. Så gjekk Argentina opp i ei tomålsleiing, etter at Mexico jakta sitt tredje mål for kvelden.

Dermed stod det 2-2, og fire poeng mellom Mexico og Polen. Det betydde at det heile ville bli avgjerd på talet gule kort, men fire minutt ut i tilleggstida brast draumen då Saudi-Arabia reduserte.

– Galskap. Det var ein fantastisk fotballkamp uansett kven som enda opp med å gå vidare, seier BBCs fotballekspert Ashley Williams etter kampen.

– Eg kan ikkje tru det eg ser. Saudi-Arabia såg heilt ferdige ut, og dei har ikkje bydd på noko som helst. For ein smell, følgde BBCs fotballekspert Danny Gabbidon opp.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Saudi Arabia v Mexico

KNUST: Mexico-spelarar heng med hovudet etter at avansementet rauk.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Fekk streng beskjed

Lionel Messi pusta nok letta ut då han såg lagkameratane sine sikre ein 2-0-siger mot Polen. Hadde Argentina tapt og Saudi-Arabia vunne, ville argentinarane vore ute av VM.

Den argentinske magikaren fekk moglegheita frå straffemerket etter å ha fått eit ublidt møte med hanskane til Polen-målvakt Szczesny, og til trass for at straffa var hardt mot høgre, redda den polske målvakta.

– Eg er sur for at eg bomma på den straffa, men laget kom sterkare tilbake etter feilen min. Vi visste at når det første målet gjekk inn, ville det endre kampen, seier Messi, ifølge AFP.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Argentina

FORBAUSA: Messi etter straffebommen.

Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters

Det fekk han rett i. Først scora Alexis Mac Allister og deretter Julian Alvarez.

Polen måtte på si side verkeleg bite negler, for dei var avhengig av kva som skjedde mellom Saudi-Arabia og Mexico.

Så dramatisk var stoda at Polen-spiss Krzysztof Piatek fekk streng beskjed frå trenaren om å ikkje pådra seg kort, og han måtte gi beskjeden vidare til lagkameratane.

Før siste kamp torsdag hadde Polen fire gule kort, medan Mexico hadde sju. Så fekk Polen eitt til i kampen mot Argentina.

– Trenaren sa vi ikkje kunne ha to kort, enten to gule eller eitt raudt. Når det er mogleg å skyte, prøv å score mål, sa han. Det var det viktigaste, fortel Piatek til TV 2.

Argentina vann dermed gruppe C og møter Australia i åttedelsfinalen. Polen møter Frankrike.

– Det blir ein vanskeleg kamp mot ein tøff motstandar. Vi må vere klare og spele vår fotball, seier spissen vidare.

Sjå høgdepunkta mellom Argentina og Polen her.

Kaotisk

Mexico på sin side kjempa tappert for å sikre gruppeavansementet. Laget har tidlegare fått krass kritikk i heimlandet for å score lite mål. Mot Saudi-Arabia stoppa det etter to mål, men dei kunne ha scora langt fleire.

Først sette Henry Martín inn kampens første mål etter corner, før Luis Chávez varta opp med kampens perle etter frispark.

– Dette er VM desidert beste frispark så langt, sa Amankwah etter at Chavez skrudde inn frisparket, og sin første scoring i VM.

Då det stod att snautt 12 minutt av ordinær tid, var situasjonen på grensa til kaotisk. Mexico var nære å setje sin tredje scoring på opent mål, men det forhindra ein saudiarabisk forsvarar akkurat.

Tre minutt før ordinær tid, var det offside-flagget som skulle få VM-avansementet til å breste for Mexico. Uriel Antuna sette ballen i mål, men jubelen varte ikkje lenge.

– Vi treng ikkje teknologi for å sjå at den offsiden var klar, seier Amankwah.

Tre minutt før dommaren bles i fløyta, reduserte saudiarabiske Salem Al-Dawsari, og gruppa blei dermed avgjord på målforskjell.

Sjå alle sjansane til Mexico her.

Les også: Danmark-sjefen om regnbue-presset: – Det er urimelig

Hjulmand
Hjulmand

Siste nytt

 • Svensk jubel da Østberg imponerte – mener VM-plass er i «lomma»

  Ebba Andersson var i en klasse for seg selv i løypene i franske Les Rousses. Svensken passerte til grønne mellomtider under hel 10-kilometeren, og økte hele veien avstanden til konkurrentene.

  Delphine Claudel imponerte på hjemmebane, og ble nummer to – syv sekunder bak Andersson som vant.

  Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske på en fjerdeplass, og var 24 sekunder bak Andersson.

  – Hun har VM-plassen på distansen langt ned i lomma nå, kommenterer Post midtveis i løpet.

  Silje Theodorsen gjorde også et godt løp, og ble til slutt nummer seks.

  – Hun gjør det uhyre interessant før et VM-uttak, kommenterte Torgeir Bjørn om innsatsen.

  Ragnhild Haga endte på tiendeplass.

  NM på ski
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Novak Djokovic til Australian Open finale

  Novak Djokovic er klar for sin tiende finale i Australian Open etter å ha slått amerikanske Tommy Paul i strake sett i semifinalen.

  Djokovic, som er fjerdeseedet i turneringen, vant 7-5, 6-1 og 6-2.

  I finalen møter han greske Stefanos Tsitsipas. Serberen har aldri tapt en finale i Australian Open og jakter sin 10. seier. Han har avgitt kun ett sett på sin vei til finalen.

  Djokovic fikk ikke forsvare seieren sin fra 2021 i fjor etter å ha blitt kastet ut av Australia på grunn av at han nektet å la seg vaksinere for korona.

  Den 35 år gamle serberen har vunnet 21 Grand Slam-titler (9 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open).

  Australian Open Tennis
  Foto: Mark Baker / AP
 • Dortmund-stjerne åpner opp om ukjent kreftdiagnose

  Borussia Dortmund-spiller Emre Can snakker for første gang offentlig om at han ble operert for kreft i skjoldbruskkjertelen.

  Can uttaler seg om den alvorlige diagnosen som han fikk for fire år siden, i et intervju med kringkasteren DAZN.

  – Jeg hadde en svulst i skjoldbruskkjertelen og trengte akutt en operasjon. Skjoldbruskkjertelen måtte fjernes. Det endret mye i livet mitt, sier Dortmund-spilleren.

  – Da skjønner du at du kan ha så mye penger du vil, du kan ha alt, men helse er det viktigste, fortsetter han.

  Fotballstjernen understreker at svulsten aldri var livstruende. Samtidig går han på medisiner som må tas resten av livet for å kompensere for mangelen på skjoldbruskkjertelhormoner.

  Can går også til jevnlige kontroller.

  Nå oppfordrer Dortmund-spilleren andre til å lytte til kroppen sin, uansett hvor friske de måtte føle seg.

  En annen spiller i den tyske klubben, Sebastian Haller, har nylig vært gjennom kreftsykdom. Nederlenderen er tilbake på banen igjen.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Michael Sohn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste