Messi fortvilet etter marerittstarten på VM: – Island ville ikke spille

«Alle» forventet at Lionel Messi skulle herje med lilleputt Island. Men med Hannes Halldorsson mellom de islandske stengene, måtte verdensstjernen gå skuffet av banen.

SOCCER-WORLDCUP-ARG-ICE/

Messi klarte ikke å holde hodet kaldt fra krittmerket.

Fredag kveld scoret Cristiano Ronaldo hat trick for Portugal. Lørdag skulle Lionel Messi gi portugiseren kamp om verdens beste-tittelen og senke lilleputt Island. Men med en tidligere Sandnes Ulf-keeper mellom de islandske stengene, var Messi kun en skygge av seg selv.

– For en gjeng med helter våre naboer er. Island har så mange skalper i beltet at det henger langs bakken, sa NRKs ekspert Lise Klaveness etter dommeren blåste av.

På stillingen 1–1 hadde Messi muligheten til å sende sitt Argentina i ledelsen fra straffemerket, men Hannes Halldorsson satte en stopper for nettopp dét.

– Jeg har studert mange Messi-straffer. Jeg har gjort hjemmeleksa mi, men det er en drøm som går i oppfyllelse å redde den, sa den islandske keeperhelten.

Laster Twitter-innhold

Kort tid etterpå burde Argentina fått straffe igjen. Og selv med videodømming tilgjengelig, ble Messi og co. snytt for straffe.

– Det nordiske hjertet er jo litt glad for at VAR-dommerne sover på post. Men dette er veldig merkelig, kommenterte Klaveness.

Se situasjonen her:

Dommerne valgte å ikke bruke VAR-teknologi da Argentina ropte på straffe.

Messi: – De ville ikke spille

Islands plan for å stoppe Messi var klar: tre-fire islendinger på ham hver gang argentineren var i nærheten av ballen. En plan som fungerte utmerket og sikret ett poeng i den uhyre viktige VM-åpningen.

Men Messi skal ikke ha vært særlig begeistret for hvordan Island fremsto.

– Messi sa ikke «Island har en dårlig mentalitet» som Ronaldo gjorde for to år siden, men han sa «de ville ikke spille», skriver nyhtetsbyrået APs reporter Graham Dunbar på Twitter.

Det islandske forsvaret hadde riktignok et svakt øyeblikk da Sergio Agüero scoret kampens første mål etter 19 minutter. Spissen fikk et brøkdels sekund til å vende opp og fyre av. Pang! 1–0 til argentinerne.

Maradona

Argentinas store legende, Diego Maradona, fulgte kampen fra tribunen og virket ikke spesielt imponert over det han så.

– Han er altså så dødelig foran mål. Ballen i beina på Aguero innenfor seksten, det må dere bare slutte med Island, konstaterte Aleksander Schau i VM-studioet på Kontraskjæret.

Islendingene hang ikke med hodet av den grunn, og bare fire minutter senere ble Argentina straffet for horribelt forsvar- og keeperspill. Ballen ble slått inn mot Wilfredo Caballero som gav retur. Alfred Finnbogason var der og banket inn utlikningen. Det første målet til Island i et verdensmesterskap.

– De blir presset bakover, men tør likevel å komme med tre spillere fremover når de vet hvilken fart som truer bak dem. Det er modig og det er imponerende, mente NRKs ekspertkommentator Lise Klaveness.

– Aldri sett Messi svakere

Med Messis straffebom ble det ikke flere mål i kampen, og Argentina måtte skuffet ta til takke med 1–1 til tross for noen kjempesjanser på tampen. Islands sisteskanse nektet å hente ut flere baller fra nettet.

– Jeg var nervøs i starten, men selvtilliten vokste etter hvert som vi så at vi hadde Argentina der vi ville ha dem. Jeg følte at jeg kunne ha spilt resten av kvelden uten å slippe inn flere mål, sa Halldorsson etter kampen.

På dagen tolv år etter Messis VM-debut måtte Barcelona-stjernen innse et nytt nederlag som kaptein på det argentinske landslaget. På elleve skudd ble det null scoringer.

– Det er kanskje den svakeste kampen jeg har sett Messi spille, mente Carl-Erik Torp fra NRKs VM-studio.

– Straffebommen var vond. Men vi hadde fortjent å vinne, vi var overlegne, selv om vi har en del ting å forbedre til kampen mot Kroatia, sa Messi i pressesonen.

For Island ble det en ny kamp for historiebøkene, og med ett poeng mot fotballnasjonen Argentina og kanskje verdens beste spiller, er det mer enn godkjent fra landslagstrener Heimir Hallgrímsson.

– Det er ingen skam i å avgi et par poeng mot Argentina.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

(NTB)

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)