Hopp til innhold

Messi debuterte for PSG – erstattet Neymar

De drøye 20 000 oppmøtte på stadion måtte smøre seg med en god del tålmodighet. Men etter 66 minutter skjedde det de hadde ventet på – Lionel Messi entret gressmatta.

Lionel Messi i PSG-debuten.

FIKK DEBUTEN: Lionel Messi spilte sine første minutter i PSG-drakt søndag.

Foto: Franck Fife / AFP

Etter overgangen til Paris Saint-Germain er det dette folk har ventet på.

For aller første gang gikk Lionel Messi inn på banen for å spille en klubbkamp for noen andre enn Barcelona. I det historiske øyeblikket erstattet han ingen ringere enn sin tidligere lagkamerat Neymar.

Messi inn for Neymar.

HISTORISK: Her blir Messi byttet inn. Denne gangen som nummer 30.

Foto: Franck Fife / AFP

De to ga hverandre en god klem før argentineren gikk ut på banen.

Kun 6000 billetter var solgt til kampen mellom Reims og Paris Saint-Germain før Messi hadde signert for hovedstadsklubben. Etter at det ble et faktum ble stadion fylt opp og utsolgt med over 20 000 tilskuere.

Messi måtte i sommer forlate Barcelona etter 21 år. Nå har han fått draktnummer 30 i PSG, ettersom Neymar er innehaver av Messis sedvanlige nummer – 10.

Likevel er ikke draktnummer 30 helt tilfeldig. Det var nemlig Messis første draktnummer i Barcelona.

Dobbelt Mbappé

Uten de største involveringene fra den argentinske debutanten. så ble det seier til PSG. Og det takket være Kylian Mbappé.

22-åringen fant nettmaskene allerede etter 16 minutter, etter å ha blitt servert av Ángel Di Maria. Den andre scoringen kom like etter timen. Achraf Hakimi kom på høyre side og sendte ballen på tvers til Mbappé, som deretter satte inn sitt andre for dagen.

Messi og Mbappé i førstnevntes debut.

STJERNER: Selv om Mbappé scoret to var det Messi som stjal oppmerksomheten denne søndagskvelden.

Foto: Franck Fife / AFP

PSG har nå vunnet alle sine fire første kamper denne sesongen.

Men flere spekulerer i om dette kan være første og siste gangen Messi og Mbappé spiller sammen.

Den franske unggutten er ettertraktet på overgangsmarkedet, og ifølge overgangsjournalisten Fabrizio Romano er det kun Real Madrid som skal være aktuelt for Mbappé. Men PSG-treneren sier ikke noe annet enn at han blir værende i Paris.

– Kylian Mbappé er vår spiller. Du vet, fotballen er full av rykter. Presidenten og sportssjefen vår har vært tydelige om at han er med oss. Jeg er veldig fornøyd. Han er en av de viktigste spillerne i verden, sa Mauricio Pochettino til Prime Video Sport France etter kampen.

Siste nytt

 • Aftenbladet: Oilers-profil ute i seks uker

  Tommy Kristiansens (34) skade tar lenger tid å lege enn antatt, skriver Stavanger Aftenblad.

  Det betyr at Stavanger Oilers må klare seg uten den tøffe løperen i en måned til. Kristiansen ble skadd i CHL-kampen mot Dynamo Pardubice tidligere i måneden og har ikke vært på is i eliteserien ennå.

  – Det er alltid kjedelig med skader. Men det er en del av virksomheten, og vi får ikke gjort så mye med det. Men det er synd. Det ble til et større problem enn ønsket, sier Oilers' sportsdirektør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

  Stavanger har to seirer og ett tap så langt i eliteserien. Neste kamp spilles borte mot Frisk Asker torsdag. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Karriereslutt for østerriksk hopplegende

  Hopp-pioneren Daniela Iraschko-Stolz (39) legger opp på grunn av vedvarende skadetrøbbel.

  Veteranen fra Østerrike var utvilsomt en av dem som var med og dro lasset da hoppsporten for kvinner var i startgropen. Hun har medaljer i åtte verdensmesterskap og ble verdensmester i 2011. I 2014 tok hun sølv da kvinner for første gang fikk delta i OL. Det skjedde i Sotsji i Russland.

  Iraschko-Stolz vant også verdenscupen i 2015, som den første kvinnen fra Østerrike. I over to tiår var hun aktiv, og hun var også den første som i 2003 fikk notert et uoffisielt hopp over 200 meter.

  – Tiden er kommet for å avslutte karrieren. De som kjenner meg, vet at jeg har lyst til å fortsette, men det er også slik at jeg ikke har grunn til å klage ettersom jeg har kunnet drive sporten min i lang tid. Det har vært en fin tid, sier Stolz. (NTB)

  2019 FIS Nordic World Ski Championships
  Foto: LISI NIESNER / Reuters
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste