Messi debuterte for PSG – erstattet Neymar

De drøye 20 000 oppmøtte på stadion måtte smøre seg med en god del tålmodighet. Men etter 66 minutter skjedde det de hadde ventet på – Lionel Messi entret gressmatta.

Lionel Messi i PSG-debuten.

FIKK DEBUTEN: Lionel Messi spilte sine første minutter i PSG-drakt søndag.

Foto: Franck Fife / AFP

Etter overgangen til Paris Saint-Germain er det dette folk har ventet på.

For aller første gang gikk Lionel Messi inn på banen for å spille en klubbkamp for noen andre enn Barcelona. I det historiske øyeblikket erstattet han ingen ringere enn sin tidligere lagkamerat Neymar.

Messi inn for Neymar.

HISTORISK: Her blir Messi byttet inn. Denne gangen som nummer 30.

Foto: Franck Fife / AFP

De to ga hverandre en god klem før argentineren gikk ut på banen.

Kun 6000 billetter var solgt til kampen mellom Reims og Paris Saint-Germain før Messi hadde signert for hovedstadsklubben. Etter at det ble et faktum ble stadion fylt opp og utsolgt med over 20 000 tilskuere.

Messi måtte i sommer forlate Barcelona etter 21 år. Nå har han fått draktnummer 30 i PSG, ettersom Neymar er innehaver av Messis sedvanlige nummer – 10.

Likevel er ikke draktnummer 30 helt tilfeldig. Det var nemlig Messis første draktnummer i Barcelona.

Dobbelt Mbappé

Uten de største involveringene fra den argentinske debutanten. så ble det seier til PSG. Og det takket være Kylian Mbappé.

22-åringen fant nettmaskene allerede etter 16 minutter, etter å ha blitt servert av Ángel Di Maria. Den andre scoringen kom like etter timen. Achraf Hakimi kom på høyre side og sendte ballen på tvers til Mbappé, som deretter satte inn sitt andre for dagen.

Messi og Mbappé i førstnevntes debut.

STJERNER: Selv om Mbappé scoret to var det Messi som stjal oppmerksomheten denne søndagskvelden.

Foto: Franck Fife / AFP

PSG har nå vunnet alle sine fire første kamper denne sesongen.

Men flere spekulerer i om dette kan være første og siste gangen Messi og Mbappé spiller sammen.

Den franske unggutten er ettertraktet på overgangsmarkedet, og ifølge overgangsjournalisten Fabrizio Romano er det kun Real Madrid som skal være aktuelt for Mbappé. Men PSG-treneren sier ikke noe annet enn at han blir værende i Paris.

– Kylian Mbappé er vår spiller. Du vet, fotballen er full av rykter. Presidenten og sportssjefen vår har vært tydelige om at han er med oss. Jeg er veldig fornøyd. Han er en av de viktigste spillerne i verden, sa Mauricio Pochettino til Prime Video Sport France etter kampen.

Sportsnyheter

Per Strand Hagenes.

Verdensmesteren beskrives som en «gudegave»​​​​​​​ og sammenliknes med Hushovd

LEUVEN/OSLO (NRK): Ingen klarte å følge Per Strand Hagenes (18) på de siste kilometerne av juniorenes fellesstart i sykkel-VM i Belgia. Landslagstrener Kai Lexberg må tilbake til en ung Thor Hushovd for å beskrive sykkeltalentet.

Siste nytt

 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Mol/Sørum er årets lag i Europa

  Den suksessrike sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum ble fredag kåret til årets lag i Europa under en galla i Ljubljana.

  – Det er utrolig gjevt. Nå har vi vunnet EM og OL, som er enormt i volleyballsammenheng. Det er veldig stas å få en sånn pris. Det er kjekt at folk ser hva vi gjør i europeisk volleyball, sier Anders Mol til NTB.

  Duoen er allerede som 24- og 25-åring det mestvinnende europeiske laget gjennom tidende.

  – Det er veldig stas. Det er en stor pris i volleyballmiljøet, og det er gøy å vinne den etter en god sesong, sier makker Sørum.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ruud sikret drømmestart

  Casper Ruud sendte europalaget i føringen 1–0 da han slo verdenslagets Reilly Opelka 6–3, 7–6 i åpningskampen i Laver Cup.

  Ruud imponerte med glitrende returspill mot den 211 centimeter serve-spesialisten og fikk seg et klapp på skulderen av tennislegenden Björn Borg etter å ha brutt amerikaneren tidlig i første sett.

  Amerikaneren slet stadig med fotfeste da Ruud spilte fra side til side, og kom aldri inn i kampen. Det nærmeste han kom var to breakballer på stillingen 3–3 i andre sett. Ruud avgjorde kampen med 7–4 i tiebreak.

  – Jeg var ganske nervøs. Jeg fikk gåsehud da jeg gikk inn til kampen. Det var fantastisk artig, sier en storfornøyd Casper Ruud etter kampen.

  Ruud spilte foran et nesten fullsatt TD Garden i Boston. På TV-skjermen kunne man høre et høylydt publikum og verdenslag som støttet Opelka.

  – Jeg hører ikke så mye som blir sagt, men man føler åpenbart trykket. De er åpenbart at “Team World” er på hjemmebane. Det er flest amerikanere på laget, så jeg merket det i de gamene jeg slet og han hadde noen breakballer mot meg, sier Casper Ruud til NRK.

  Amerikaneren var alt annet enn imponert over underlaget.

  – Helt annerledes bane. Cincinnati var rask. Denne var treg og død, sier Opelka da NRK spør om han merket forskjell på Ruud fra han møtte ham i Cincinnati for en måneds tid siden.

  Ruud er fortsatt aktuell for flere kamper i helgen, enten single søndag eller double en av dagene.

  – Jeg er klar hvis jeg må spille, men tar det som det kommer. Det er virkelig i morgen de største poengen skal deles ut. Det var en perfekt måte å starte denne turneringen på.

  Laver Cup er en stjernespekket lagturnering der seks av de beste europeiske spillerne møter seks av de beste spillerne fra andre verdensdeler. Totalt skal det spilles om 24 poeng.

  Laver Cup 2021 - Day 1
  Foto: Clive Brunskill / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal