Hopp til innhold

Messi debuterte for PSG – erstattet Neymar

De drøye 20 000 oppmøtte på stadion måtte smøre seg med en god del tålmodighet. Men etter 66 minutter skjedde det de hadde ventet på – Lionel Messi entret gressmatta.

Lionel Messi i PSG-debuten.

FIKK DEBUTEN: Lionel Messi spilte sine første minutter i PSG-drakt søndag.

Foto: Franck Fife / AFP

Etter overgangen til Paris Saint-Germain er det dette folk har ventet på.

For aller første gang gikk Lionel Messi inn på banen for å spille en klubbkamp for noen andre enn Barcelona. I det historiske øyeblikket erstattet han ingen ringere enn sin tidligere lagkamerat Neymar.

Messi inn for Neymar.

HISTORISK: Her blir Messi byttet inn. Denne gangen som nummer 30.

Foto: Franck Fife / AFP

De to ga hverandre en god klem før argentineren gikk ut på banen.

Kun 6000 billetter var solgt til kampen mellom Reims og Paris Saint-Germain før Messi hadde signert for hovedstadsklubben. Etter at det ble et faktum ble stadion fylt opp og utsolgt med over 20 000 tilskuere.

Messi måtte i sommer forlate Barcelona etter 21 år. Nå har han fått draktnummer 30 i PSG, ettersom Neymar er innehaver av Messis sedvanlige nummer – 10.

Likevel er ikke draktnummer 30 helt tilfeldig. Det var nemlig Messis første draktnummer i Barcelona.

Dobbelt Mbappé

Uten de største involveringene fra den argentinske debutanten. så ble det seier til PSG. Og det takket være Kylian Mbappé.

22-åringen fant nettmaskene allerede etter 16 minutter, etter å ha blitt servert av Ángel Di Maria. Den andre scoringen kom like etter timen. Achraf Hakimi kom på høyre side og sendte ballen på tvers til Mbappé, som deretter satte inn sitt andre for dagen.

Messi og Mbappé i førstnevntes debut.

STJERNER: Selv om Mbappé scoret to var det Messi som stjal oppmerksomheten denne søndagskvelden.

Foto: Franck Fife / AFP

PSG har nå vunnet alle sine fire første kamper denne sesongen.

Men flere spekulerer i om dette kan være første og siste gangen Messi og Mbappé spiller sammen.

Den franske unggutten er ettertraktet på overgangsmarkedet, og ifølge overgangsjournalisten Fabrizio Romano er det kun Real Madrid som skal være aktuelt for Mbappé. Men PSG-treneren sier ikke noe annet enn at han blir værende i Paris.

– Kylian Mbappé er vår spiller. Du vet, fotballen er full av rykter. Presidenten og sportssjefen vår har vært tydelige om at han er med oss. Jeg er veldig fornøyd. Han er en av de viktigste spillerne i verden, sa Mauricio Pochettino til Prime Video Sport France etter kampen.

Siste nytt

 • Surt hjemmetap for Deilas Standard Liège

  Standard Liège tapte 0-2 hjemme for Seraing United i den belgiske toppdivisjonen fredag. Med det røk seiersrekken på fire kamper for Ronny Deilas lag.

  Standard Liège var storfavoritter i fredagens oppgjør motSeraing som kun sto med to seirer hittil og lå under streken. Likevel var det bortelaget som fikk med seg alle poengene ved hjelp av scoringer av Mamadou Mbow og Morgan Poaty.

  Aron Dønnum ble byttes ut allerede etter 26 minutter i kampen.

  Liège-klubben har elleve poeng opp til serieleder Royal Antwerp med én kamp mer spilt. I neste kamp venter Charleroi på bortebane. (NTB)

  MLS: Chicago Fire at New York City FC
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Bayern slo tilbake – første seier på fem kamper

  Bayern München har slitt i tysk Bundesliga i det siste. Fredag tok storklubben sin første seier på fem kamper da Leverkusen ble slått 4-0.

  Stjerneskuddet Jamal Musiala (19) storspilte og bidro med tre målpoeng. Den offensive midtbanespilleren står med fem ligascoringer på sju kamper denne sesongen.

  München-klubben innledet sesongen storslagent med ni poeng og 15-1 i målforskjell på de tre første kampene. Deretter ble det imidlertid tyngre for klubben som i de fire neste spilte tre uavgjort før de tapte 0-1 for Augsburg sist runde.

  Fredag var de tilbake på vinnersporet da de kjørte over et svakt Leverkusen. Det var Leroy Sane, nevnte Musiala, Sadio Mané og Thomas Müller som sørget for en imponerende 4-0-seier i München. (NRK/NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Vil at russere som tar avstand fra krig bør konkurrere

  IOC-president Thomas Bach tar russiske utøvere i forsvar i et stort intervju med italienske Corriere Della Sera.

  Han mener at det ikke var russiske idrettsutøvere som startet krigen, og at de som tar avstand fra Putins krigføring bør få konkurrere.

  – De som har tatt avstand fra regimet bør kunne konkurrere under et nøytralt flagg. Målet vårt er å få russiske passidrettsutøvere som ikke støtter krigen til å konkurrere igjen. Men det er ikke lett, sier Bach til avisen.

  Thomas Bach
  Foto: LAURENT GILLIERON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste