Hopp til innhold

Bekrefter at Messi vil bort: – Et resultatet av en dyp rift mellom styret og stallen

Lionel Messis tid som Barcelona-spiller kan snart være over. Klubben bekreftet tirsdag at den 33-årige argentineren har bedt om å få bytte klubb.

qT4JBsKPV_4

VIL BORT: Barcelona bekrefter i dag at Lionel Messi ønsker å bytte klubb.

Foto: POOL / Reuters

– Det første jeg tenkte er at dette er et resultatet av en dyp rift mellom styret og stallen. Spesielt de mest erfarne spillerne i stallen. Det har vært kryptiske meldinger og skjult kritikk som har flydd frem og tilbake mellom styret og de mest erfarne spillerne hele sesongen, sier NRKs fotballskribent, Thore Haugstad.

For tirsdag kveld bekreftet Barcelona overfor nyhetsbyrået AP at Messi har levert en skriftlig anmodning om å få forlate klubben.

Argentineren har kontrakt med den spanske klubben frem til sommeren 2021.

– En vanvittig rekke tabber

Haugstad tror dagens nyhet kommer som et resultat av hvordan styret i klubben har håndtert ting over en lengre periode, og spesielt det siste året.

– Dette Barcelona-styret har gjort en vanvittig rekke tabber denne sesongen. De har kjøpt mange dårlige spillere, og har gjort mye rart over flere år, sier Haugstad og fortsetter:

Thore Haugstad

FÅTT NOK: NRKs fotballskribent tror det har oppstått en stor kløft mellom styret og stallen i Barcelona, og at Messi nå har fått nok.

– Spesielt denne sesongen har listen over tabber vært enormt lang. Det gjelder administrasjonen, hvordan de har behandlet spiller og ansettelse av trener.

Fotballskribenten trekker også frem det at Messi måtte ut halvveis i sesongen og forsvare Barcelona-spillerne på Instagram, etter at Eric Abidal som en av direktørene, hadde gitt dem deler av skylden for sparkingen av Ernesto Valverde.

Han tror nå Messi har fått nok.

– Messi som er den store stjernen får et enormt ansvar for klubbens resultater, selv om de som har mest skyld i dette er styret. Han får kritikk når de spiller dårlig. Han er kapteinen, det er han som er på forsiden når de taper 8–2 mot Bayern. Tydeligvis har alt dette bygget seg opp såpass mye at han nå ønsker å forlate klubben.

Klubben nekter

Men det er ikke gitt at Messi forsvinner, for fristen for å utløse klausulen som gjør at han kan gå gratis, var egentlig juni. Men Messi mener at den fortsatt ikke er utløpt fordi sesongen på grunn av pandemien ble avsluttet i august og ikke i mai.

Klubben opplyser at den har mottatt en telefaks fra Messis advokater der stjernespilleren informerer om dette, men Barcelona står på at fristen for klausulen er utløpt og peker på den kontraktfestede utkjøpssummen på 700 millioner euro.

01CUNZROKgE

KLUBBLEGENDE: Barcelona-fans utenfor Camp Nou holdt opp Messis trøye etter at nyheten kom om at han ville bort fra klubben.

Foto: NACHO DOCE / Reuters

Og selv om han skulle gå gratis, vil det ikke bare være enkelt å finne plass til stjernespilleren i stallen.

– Selv om han går gratis så er det enorme lønninger som skal til her. I en økonomisk situasjon som nå med pandemi og alt mulig, så er det et fåtall klubber som faktisk har råd til å lønne Messi. Han tjener enormt mye, sier Haugstad og fortsetter:

– Det spørs hvor mye han er villig til å gå ned i lønn, det spørs med «Financial Fair Play» og med de økonomiske konsekvensene som kommer av at klubber ikke har tilskuere osv.

Siste nytt

 • Verdenslaget tok ledelsen

  Felix Auger-Aliassime slo Novak Djokovic med 2-0 i sett i Laver Cup, og sendte med det verdensaget opp i 10-8-ledelse over europalaget. Casper Ruud er satt opp til å spille Europas siste kamp søndag, men om Frances Tiafoe slår Stefanos Tsitsipas i neste kamp, er verdenslaget sikret seieren i turneringen.

  Tennis
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Bergensk festdag i Toppserien

  Bergenslaga kunne juble mest i kampane i Toppseriens kvalifiserings-serie søndag. Arna-Bjørnar slo Røa 3-0 heime i Bergen, og Åsane slo TIL 2020 2-0 i Tromsø.

  Linnea Laupstad scora det første like før pause, og i andre omgang sikra Miljana Ivanovic og Tomine Svendheim sigeren for heimelaget.

  Andrine Mo scora ein gong i kvar omgang for Åsane, som reiste frå Tromsø med tre sterke poeng i bagasjen.

  I dagens tredje kamp spela Kolbotn og LSK Kvinner 2-2 i ein kamp som opna livleg. Tonje Pedersen scora på straffe for Kolbotn, men Amanda Johnsson Haahr snudde kampen med to raske scoringar, og LSK leia 2-1 etter ein halv omgang. Eline Hegg utlikna like etter pause, og Kolbotn hadde store sjansar på slutten.

  Med fire kampar att er dei to Bergens-laga på første og tredjeplass. Med Brann i tillegg kan det bli tre lag frå byen i Toppserien neste år.

  Kolbotn har derimot fått ein treig start i denne serien, og ligg nest sist.

  Linnea Laupstad
  Foto: Maria Gunnarsdotter Svdal
 • Borch nummer fem i VM-finalen

  Kjetil Borch imponerte stort ved å komme seg til A-finalen under VM i Tsjekkia, men der ble det litt for tøft for 32-åringen fra Tønsberg.

  Tyske Oliver Zeidler var helt overlegen og vant foran Melvin Twellaar fra Nederland. Borch ble til slutt nummer fem.

  Kjetil Borch
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste