Hopp til innhold

Bekrefter at Messi vil bort: – Et resultatet av en dyp rift mellom styret og stallen

Lionel Messis tid som Barcelona-spiller kan snart være over. Klubben bekreftet tirsdag at den 33-årige argentineren har bedt om å få bytte klubb.

qT4JBsKPV_4

VIL BORT: Barcelona bekrefter i dag at Lionel Messi ønsker å bytte klubb.

Foto: POOL / Reuters

– Det første jeg tenkte er at dette er et resultatet av en dyp rift mellom styret og stallen. Spesielt de mest erfarne spillerne i stallen. Det har vært kryptiske meldinger og skjult kritikk som har flydd frem og tilbake mellom styret og de mest erfarne spillerne hele sesongen, sier NRKs fotballskribent, Thore Haugstad.

For tirsdag kveld bekreftet Barcelona overfor nyhetsbyrået AP at Messi har levert en skriftlig anmodning om å få forlate klubben.

Argentineren har kontrakt med den spanske klubben frem til sommeren 2021.

– En vanvittig rekke tabber

Haugstad tror dagens nyhet kommer som et resultat av hvordan styret i klubben har håndtert ting over en lengre periode, og spesielt det siste året.

– Dette Barcelona-styret har gjort en vanvittig rekke tabber denne sesongen. De har kjøpt mange dårlige spillere, og har gjort mye rart over flere år, sier Haugstad og fortsetter:

Thore Haugstad

FÅTT NOK: NRKs fotballskribent tror det har oppstått en stor kløft mellom styret og stallen i Barcelona, og at Messi nå har fått nok.

– Spesielt denne sesongen har listen over tabber vært enormt lang. Det gjelder administrasjonen, hvordan de har behandlet spiller og ansettelse av trener.

Fotballskribenten trekker også frem det at Messi måtte ut halvveis i sesongen og forsvare Barcelona-spillerne på Instagram, etter at Eric Abidal som en av direktørene, hadde gitt dem deler av skylden for sparkingen av Ernesto Valverde.

Han tror nå Messi har fått nok.

– Messi som er den store stjernen får et enormt ansvar for klubbens resultater, selv om de som har mest skyld i dette er styret. Han får kritikk når de spiller dårlig. Han er kapteinen, det er han som er på forsiden når de taper 8–2 mot Bayern. Tydeligvis har alt dette bygget seg opp såpass mye at han nå ønsker å forlate klubben.

Klubben nekter

Men det er ikke gitt at Messi forsvinner, for fristen for å utløse klausulen som gjør at han kan gå gratis, var egentlig juni. Men Messi mener at den fortsatt ikke er utløpt fordi sesongen på grunn av pandemien ble avsluttet i august og ikke i mai.

Klubben opplyser at den har mottatt en telefaks fra Messis advokater der stjernespilleren informerer om dette, men Barcelona står på at fristen for klausulen er utløpt og peker på den kontraktfestede utkjøpssummen på 700 millioner euro.

01CUNZROKgE

KLUBBLEGENDE: Barcelona-fans utenfor Camp Nou holdt opp Messis trøye etter at nyheten kom om at han ville bort fra klubben.

Foto: NACHO DOCE / Reuters

Og selv om han skulle gå gratis, vil det ikke bare være enkelt å finne plass til stjernespilleren i stallen.

– Selv om han går gratis så er det enorme lønninger som skal til her. I en økonomisk situasjon som nå med pandemi og alt mulig, så er det et fåtall klubber som faktisk har råd til å lønne Messi. Han tjener enormt mye, sier Haugstad og fortsetter:

– Det spørs hvor mye han er villig til å gå ned i lønn, det spørs med «Financial Fair Play» og med de økonomiske konsekvensene som kommer av at klubber ikke har tilskuere osv.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal