Mens Bø har funnet et «hemmelig ord» – føler lillebroren at ingenting fungerer

Etter et skuffende VM gikk Tarjei Bø (32) hardt til verks. Det, sammen med et hemmelig ord, mener han er grunnen til at det snudde. Samtidig mistet lillebroren ledelsen i verdenscupen.

IMPONERTE: Tarjei Bø fikk to fulle hus, og det holdt til en andreplass på sprinten.

Med startnummer to og to fulle hus gikk Tarjei Bø en supersprint. Men det var hverken lillebror eller andre norske som skulle ødelegge drømmen om to strake seire. I stedet var det franske Quentin Fillon Maillet som var raskere både i sporet og på standplass, og tok seieren i Nové Město.

– Det føltes som et seiersløp, og jeg håpet det skulle holde, men det er alltid en franskmann. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å være fornøyd, for jeg får ut det maksimale i dag, sier Bø til SVTs reporter i Tsjekkia.

VM ble en skuffelse, men at det ble seier på jaktstarten forrige helg, og en andreplass nå, føler han ikke er helt tilfeldig.

– Denne idretten går så opp og ned. Det handler mest å holde oppe godt humør. VM var skuffende og da blir man revansjesugen. Det var ikke så mange som jobbet like bra som meg uka etter VM tror jeg, og viljestyrken har gjort at jeg har kjempet meg tilbake i toppen.

Tarjei Bø

TILBAKE: Tarjei Bø ble nummer fem på forrige helgs sprint, men slo tilbake med seier på jaktstarten.

Foto: Lubos Pavlicek / AP

– Hemmelig ord

Det han spesielt glad over å kjempe ned den siste blinken. Noe han ikke lyktes med på forrige sprint.

– Jeg har funnet et hemmelig ord som jeg sier til meg selv på slutten av serien. Det er ikke ofte man klarer å stoppe opp og hente deg inn, men når du mestrer det da føler du deg litt konge. I dag var jeg litt stolt over at jeg klarte det, forklarer Bø, uten å utdype.

Ola Lunde roste Bø for begge seriene. Det regnet 32-åringen også med at ville skje.

– Vi vet at Ola Lunde liker godt når vi tar opp og treffer. Jeg håper jeg er som en svigersønn for Ola i dag, sier han og flirer.

Føler seg usikker

En som ikke var like fornøyd, var Johannes Thingnes Bø. Med to bom på liggende, hjalp det ikke med den raskeste langrennstiden. Det holdt bare til en niendeplass.

– Jeg gjør mitt beste, men ingenting fungerer om dagen. Da kan det bli fem treff og det kan bli tre. Det er bare kjedelig. Liggende skal jo være så lett. Jeg misunner 90 prosent av resten av feltet som alltid skyter fem treff på liggende, sier han.

– Det er tungt om dagen, når jeg er så usikker før skyting, og du smeller på et par bom tidlig og løpet er kjørt, legger Thingnes Bø til.

Før VM skiftet han ut stokket på geværet. Treneren kalte ham modig, og 27-åringen har ikke trodd at det er grunnen til problemene på standplass.

– Nå har det gått så lang tid at man ser et mønster og gjennomsnitt som ikke er godt nok. I starten tenkte jeg at vi trengte flere løp for å finne ut om det var bra eller dårlig. Jeg har alltid hatt en god følelse, men jeg begynner å lure litt nå. Det er noe som må gjøres på liggende, erkjenner han.

Nervepirrende kamp

Sturla Holm Lægreid ble nest beste nordmann med en femteplass. Han gikk dermed forbi Thingnes Bø i den intense kampen om verdenscupseieren sammenlagt.

– Det er fryktelig for oss begge. Sturla har alt å vinne, som litt underdog, og jeg føler jeg har alt å vinne fordi jeg skyter så ustabilt som jeg gjør. Begge tenker på det hele tiden. Det er nervepirrende. Heldigvis er vi gode venner og uansett hva som skjer, så er det en rettferdig vinner, sier Thingnes Bø.

At Johannes Dale og Sebastian Samuelsson mot slutten sneik seg inn mellom dem to, ga Lægreid hjelp.

– Det er en tøff kamp. Vi spøker om det i laget, men vi er gode venner fortsatt, så det er vennskapelig, sier 24-åringen.

Siste nytt

 • Avaldsnes henter landslagsprofil

  Fotballprofilen Karina Sævik forlater den tyske storklubben Wolfsburg til fordel for spill Avaldsnes og norsk toppserie.

  Det bekrefter klubbledelsen i Karmøy-klubben overfor VG.

  – Karina Sævik kommer hjem til Haugalandet. Vi har kjøpt henne fra Wolfsburg, mye takket være Arne Utvik, og hun lander her på mandag. Hun gleder seg og er klar for kamp så fort innreisekarantenen er fullført, sier kommersiell leder i Avaldsnes, Stian Nygård til avisen.

  Sævik har en fortid i nettopp Avaldsnes, der hun spilte fra 2013 til 2015. Deretter gikk ferden til Kolbotn, før hun ble proff i franske Paris Saint-Germain og senere tyske Wolfsburg.

  Nå er det altså klart for et comeback i norsk fotball for 25-åringen.

  Sævik er klarert for Avaldsnes-spill etter å ha gjennomført den obligatoriske koronakarantenen (NTB)

  Karina Sævik
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Christiansen greit til finalen

  Den norske svømmestjernen Henrik Christiansen tok seg komfortabelt videre fra forsøket på 400 meter fri i svømme-EM mandag. Finalen går senere på nasjonaldagen.

  Christiansen ble nummer to i sitt heat med tiden 3.47,81. Det var 28 hundredeler bak sveitseren Antonio Djakovic, men mer enn godt nok til å sikre finaleplass.

  Finalen på distansen i ungarske Budapest er etter planen klokken 18.09 mandag.

  Christiansen har både EM- og VM-sølv på distansen tidligere, og vil jakte nye medaljer i finalen.

  Jon Jøntvedt klarte ikke å ta seg videre, og endte sist i sitt heat på tiden 4.03,92.

  (©NTB)

  Henrik Christiansen
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Massiv OL-motstand i Japan

  Mer enn 80 prosent av de spurte i en ny meningsmåling i den japanske befolkningen skulle helst sett av sommerens OL i Tokyo blir utsatt eller avlyst.

  Det er avisen Asahi Shimbun som stå bak meningsmålingen som ble presentert mandag.

  Økningen i smittetilfeller den siste tiden har satt landets helsevesen under press. En rekke eksperter har advart mot at det kan bli mangel på medisinsk personell, og at pandemien begynner å tære hardt på kreftene til de som jobber i helsesektoren.

  Samme avis gjennomførte en tilsvarende undersøkelse i befolkningen for en måned siden. Da sa 35 prosent av de ønsket avlysning, mens 34 prosent ville ha utsettelse. Siden den gang har tallene steget. 1527 personer deltok i meningsmålingen.

  OL skal etter planen starte 23. juli.

  Hneao6vFPnQ
  Foto: Eugene Hoshiko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal