Hopp til innhold

Mens Bø har funnet et «hemmelig ord» – føler lillebroren at ingenting fungerer

Etter et skuffende VM gikk Tarjei Bø (32) hardt til verks. Det, sammen med et hemmelig ord, mener han er grunnen til at det snudde. Samtidig mistet lillebroren ledelsen i verdenscupen.

IMPONERTE: Tarjei Bø fikk to fulle hus, og det holdt til en andreplass på sprinten.

Med startnummer to og to fulle hus gikk Tarjei Bø en supersprint. Men det var hverken lillebror eller andre norske som skulle ødelegge drømmen om to strake seire. I stedet var det franske Quentin Fillon Maillet som var raskere både i sporet og på standplass, og tok seieren i Nové Město.

– Det føltes som et seiersløp, og jeg håpet det skulle holde, men det er alltid en franskmann. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å være fornøyd, for jeg får ut det maksimale i dag, sier Bø til SVTs reporter i Tsjekkia.

VM ble en skuffelse, men at det ble seier på jaktstarten forrige helg, og en andreplass nå, føler han ikke er helt tilfeldig.

– Denne idretten går så opp og ned. Det handler mest å holde oppe godt humør. VM var skuffende og da blir man revansjesugen. Det var ikke så mange som jobbet like bra som meg uka etter VM tror jeg, og viljestyrken har gjort at jeg har kjempet meg tilbake i toppen.

Tarjei Bø

TILBAKE: Tarjei Bø ble nummer fem på forrige helgs sprint, men slo tilbake med seier på jaktstarten.

Foto: Lubos Pavlicek / AP

– Hemmelig ord

Det han spesielt glad over å kjempe ned den siste blinken. Noe han ikke lyktes med på forrige sprint.

– Jeg har funnet et hemmelig ord som jeg sier til meg selv på slutten av serien. Det er ikke ofte man klarer å stoppe opp og hente deg inn, men når du mestrer det da føler du deg litt konge. I dag var jeg litt stolt over at jeg klarte det, forklarer Bø, uten å utdype.

Ola Lunde roste Bø for begge seriene. Det regnet 32-åringen også med at ville skje.

– Vi vet at Ola Lunde liker godt når vi tar opp og treffer. Jeg håper jeg er som en svigersønn for Ola i dag, sier han og flirer.

Føler seg usikker

En som ikke var like fornøyd, var Johannes Thingnes Bø. Med to bom på liggende, hjalp det ikke med den raskeste langrennstiden. Det holdt bare til en niendeplass.

– Jeg gjør mitt beste, men ingenting fungerer om dagen. Da kan det bli fem treff og det kan bli tre. Det er bare kjedelig. Liggende skal jo være så lett. Jeg misunner 90 prosent av resten av feltet som alltid skyter fem treff på liggende, sier han.

– Det er tungt om dagen, når jeg er så usikker før skyting, og du smeller på et par bom tidlig og løpet er kjørt, legger Thingnes Bø til.

Før VM skiftet han ut stokket på geværet. Treneren kalte ham modig, og 27-åringen har ikke trodd at det er grunnen til problemene på standplass.

– Nå har det gått så lang tid at man ser et mønster og gjennomsnitt som ikke er godt nok. I starten tenkte jeg at vi trengte flere løp for å finne ut om det var bra eller dårlig. Jeg har alltid hatt en god følelse, men jeg begynner å lure litt nå. Det er noe som må gjøres på liggende, erkjenner han.

Nervepirrende kamp

Sturla Holm Lægreid ble nest beste nordmann med en femteplass. Han gikk dermed forbi Thingnes Bø i den intense kampen om verdenscupseieren sammenlagt.

– Det er fryktelig for oss begge. Sturla har alt å vinne, som litt underdog, og jeg føler jeg har alt å vinne fordi jeg skyter så ustabilt som jeg gjør. Begge tenker på det hele tiden. Det er nervepirrende. Heldigvis er vi gode venner og uansett hva som skjer, så er det en rettferdig vinner, sier Thingnes Bø.

At Johannes Dale og Sebastian Samuelsson mot slutten sneik seg inn mellom dem to, ga Lægreid hjelp.

– Det er en tøff kamp. Vi spøker om det i laget, men vi er gode venner fortsatt, så det er vennskapelig, sier 24-åringen.

Siste nytt

 • Sensasjonell norsk pallplass i Amstel Gold Race

  Ingvild Gåskjenn klinket til med en knallsterk tredjeplass i den prestisjetunge Amstel Gold Race i Nederland søndag.

  – Det er hennes desidert største resultat, utbrøt TV 2-kommentator Magnus Drivenes.

  – Hun er på pallen! I alle dager. Det er karrierens beste resultat, uten tvil. Så jeg syner? utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

  25-åringen fra Horten leverte en kjempespurt, og ble det den første norske syklisten med pallplass i Amstel Gold Race.

  – Det i seg selv er enormt. Hun var fantastisk sterk, sa Magelssen.

  Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren.

  Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.

  Det er første gang en norsk syklist har vært på pallen i Amstel Gold Race.

  Norske Ingvild Gåskjenn kom i mål like bak den nederlandske duoen Lorena Wiebes og Marianne Vos som gjorde opp om seieren i Amstel Gold Race. Wiebes ledet med noen få meter igjen, men tabbet seg ut ved å juble for tidlig. Da føyk Vos forbi og stjal seieren.
 • Tre norske pallplasser i verdenscupen i roing

  De norske roerne imponerte stort under sesongåpningen i verdenscupen i italienske Varese søndag.

  I karrierens andre A-finale i dobbeltsculleren, klinket Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik til med andreplass under verdenscupåpningen i italienske Varese.

  Den norske duoen – som er kvalifisert til OL – kom i mål på tiden 6.50,60, og ble kun slått av de nederlandske vinnerne Lisa Scheenaard og Martine Veldhuis med 85 hundredeler.

  Helseth og Rørvik hadde vært i en A-finale i dobbeltsculler tidligere i karrieren. Det var i sveitsiske Luzern i juli i fjor, da de ble nummer seks.

  Lars Benske og Ask Jarl Tjøm leverte også en kjempeprestasjon da de rodde inn til 3.-plass i A-finalen i lettvekt dobbeltsculler. Den norske duoen lå lenge sist, men vartet opp med en ellevill avslutning og klokket inn på 6.13,87.

  Inger Seim Kavlie kunne også si seg godt fornøyd da også hun ble nummer tre i A-finalen i singlesculler. Hun klokket inn på 7.27,82, 8,51 sekunder bak den nederlandske vinneren.

  Jonas Juel og Erik Andre Solbakken rodde inn til 5.-plass i herrenes A-finale i dobbeltsculler med tiden 6.17,12, mens Jan Oscar Helvig og Kristoffer Brun ble nummer tre i B-finalen.

  Lørdag rodde også Maia Lund inn til 2.-plass i sin A-finale i lettvekt singlesculler. (NTB/NRK)

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik under verdenscupen i italienske Varese
  Foto: Balint Czucz / Roforbundet
 • Woods gikk karrierens dårligste majorrunde

  Tiger Woods imponerte i de to innledende rundene av The Masters, men lørdag gikk den 48 år gamle golflegenden på en kjempesmell.

  Woods endte runden på 82 slag, noe som er hans dårligste resultat på en runde i en majorturnering.

  – Jeg traff ballen dårlig og puttet dårlig. Jeg hadde ikke noe god oppvarming og det fortsatte sånn hele dagen. Jeg slo ballen på steder der jeg ikke skulle slå den, sier Woods.

  48-åringen har vunnet The Masters hele fem ganger. Det skjedde i 1997, 2001, 2002, 2005 og 2019.

  Før siste dag av 2024-utgaven ligger Woods helt nede på en delt 52.-plass, elleve slag over par.

  Landsmann Scheffler Scottie leder turneringen på sju slag under par. Viktor Hovland klarte ikke cutten. (NTB)

  Tiger Woods
  Foto: Brian Snyder / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal