Hopp til innhold

Mener det er full krise i Rosenborg før Glimt-møtet: – Trist

Fem strake kamper uten seier og et angrepsspill som langt fra imponerer. Nå mener både eksperter og supportere at varsellampene blinker for Rosenborg.

Eliteserien fotball 2023: Rosenborg - Brann (0-2).

UNDER PRESS: Da Kjetil Rekdal fikk spørsmål om det brenner under beina hans, svarte han at «det brenner under hele Rosenborg».

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Nå er det krise i Rosenborg. Det er vanskelig å se hvordan de skal ta seg ut av dette.

Det sier Birger Løfaldli, kommentator i Adressa, til NRK før Rosenborg står overfor norsk fotballs kanskje tøffeste test akkurat nå: Bortekamp mot Glimt lørdag klokken 17.

Sesongen startet med optimisme da Viking ble slått 1–0 i serieåpningen. I påfølgende serierunde ble det 1–1 borte mot regjerende mester Molde. Men siden har Rosenborg spilt fire kamper uten å vinne.

Men ikke nok med at resultatene har vært svake: Ekspertene er mer bekymret for prestasjonene. Og det er liten tvil i at supporterne er enige.

«Her spilles artig og angrepsvillig fotball», var beskjeden fra supportergruppen Kjernen under Rosenborgs hjemmekamp mot Vålerenga forrige helg.

Eliteserien 2023: Rosenborg - Vålerenga.

Supportergruppen Kjernen ga klar beskjed: «Her spilles artig og angrepsvillig fotball»

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Trønderne gikk deretter på et skuffende 1-3-tap mot hovedstadsklubben.

– Sesongstarten har selvfølgelig vært forferdelig, sier Jahn Ivar Jakobsen, bedre kjent som «Mini», til NRK.

Han er svært kritisk til både poengfangst og prestasjoner.

– Som tidligere angrepsspiller synes jeg det er trist at vi ikke engang skaper målsjanser, sier Mini, som fortsatt sier vi om gamleklubben.

Krever angrepsfotball

Rosenborg, med sin offensive historikk, har bare scoret fire mål så langt denne sesongen.

Bare fem eliteserielag har færre nettkjenninger. Kontrasten fra forrige sesong, der Rosenborg endte på 3. plass og scoret 69 ganger (bare færre enn Molde og Bodø/Glimt), er stor.

– Det er ingen tvil om at erstatterne til Casper Tengstedt og Stefano Vecchia ikke er i nærheten. Rosenborg mangler definitivt én eller to klassespillere som kan score mål, mener Mini, som legger til:

Jahn Ivar "Mini" Jakobsen

Tidligere RBK-spiller Mini liker ikke det han ser fra gamleklubben.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Vi er i en situasjon der de andre klubbene reiser til Lerkendal uten frykt.

Løfaldli er enig med Rosenborg-legenden.

– Det er vanskelig å se utvikling i laget, det er vanskelig å se et angrepsspill som er gjenkjennbart og det er vanskelig å se artig, angrepsvillig fotball, som er et krav i Trøndelag. Hadde det vært snakk om uflaks eller uhell hadde det ikke vært noe snakk om krise. Men prestasjonene har vært verre enn resultatene, mener han.

Denne helgen Rosenborg tar turen til et fullsatt Aspmyra for å møte Bodø/Glimt. Gultrøyene troner øverst i ligaen etter å ha sanket 16 av 18 mulige poeng og har scoret tre ganger mer enn Rosenborg.

Løfaldli sier at ingen forventer noe som helst av Rosenborg mot Bodø/Glimt. Kommentatoren tror også 16. mai-kampen mot Haugesund kan besegle Rekdals skjebne som Rosenborg-trener.

– En lang seiersrekke vil selvfølgelig snu på det, for resultater trumfer det meste. Men akkurat nå er det vanskelig å se hvor den seiersrekken skal komme fra.

Eliteserien i fotball 2023: Rosenborg - Brann

Kjetil Rekdal har ved flere anledninger denne sesongen fortvilt. Rosenborg har slitt kraftig, spesielt foran mål.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Må se noe som gir håp

Den samme oppfatningen har Roger Bremnes i Kjernen, Rosenborgs supporterklubb. Han beskriver RBK-supporterne som frustrerte, og mener Rosenborg alltid bør gå på banen for å score mål.

– Du kan ikke være Rosenborg-trener å sette opp laget som en underdog. Vi er Norges største klubb. Dårlige resultater kan man leve med hvis man ser prestasjoner som kan bli til noe. Men det vi ser nå er ingenting av noe som helst, sier han.

Han mener Rosenborg må finne tilbake til identiteten og historien som har gitt så mange store øyeblikk tidligere. Om det blir under Rekdal, gjenstår å se. Flere supportere har ifølge Bremnes mistet troen på prosjektet til Rekdal og hans assistent Geir Frigård.

– De har fått mye ros, og det har vært fortjent. De har vært åpne og de er kjernekarer begge to, men det er klart at Rosenborg lever av prestasjoner som leder til resultater. Nå har vi verken eller, og da blir det vanskelig å være Rosenborg-trener, sier han, og understreker:

– Vi må se noe som gir håp. Håp om bedring. Prestasjoner leder til resultater i Trøndelag. Det er det vi tror på, for det er det vi har opplevd.

Apropos lag som sliter ...

Aalesund har ikke scoret ett eneste mål i årets eliteserie. Laget har spilt ni timer med fotball uten nettkjenning og her er en oversikt på hva annet man kan bruke ni timer på.

Aalesund har ikke scoret ett eneste mål i årets eliteserie. Laget har spilt ni timer med fotball uten nettkjenning og her er en oversikt på hva annet man kan bruke ni timer på.

Sportsnyheter

Manchester United

United ydmyket og får slakt – ekspert ber forsvarsstjerne gi seg

Manchester United gikk på sitt 13. tap for sesongen mot Crystal Palace. Spesielt forsvarsvikarene og manageren får sterk kritikk etter det som blir kalt årsverste av storklubben.

Siste nytt

  • Træen måtte bryte Giro d'Italia

    Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen.

    Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting i lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

    Tirsdag startet han også den fjerde etappenfra Acqui Terme til Andora, men underveis ble det stopp. Det melder Giro d'Italia i sine kanaler.

    28-åringen byttet lag fra Uno-X til Bahrain-Victorious før årets sesong.

    Træen var én av tre norske ryttere i årets Giro-felt. De to andre er Vegard Stake Laengen (UAE) og Tobias Foss (Ineos). (NTB)

    Torstein Træen under Tour de France i 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

    Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

    Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

    Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

    Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

    – Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

    Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

    – Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

    Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

    Jonas Vingegaard
    Foto: PAU BARRENA / AFP
  • Stjernemålvakt har øyeproblemer – må avbryte turnering i Norge

    Den danske stjernemålvakten Niklas Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det ene øyet. Dermed må han droppe denne ukens trenasjonersturnering i Oslo.

    Øyeskaden oppsto da landin i søndagens seriekamp for Aalborg fikk han en ball i hodet. Øyet fortsatte å plage den danske landslagskapteinen i ettertid, og det ble undersøkt videre på sykehuset.

    Landin har fått påvist blødninger på netthinnen i det høyre øyet, og derfor tar landslagssjef Nikolaj Jacobsen ingen sjanser og sender ham hjem for å hvile.

    Det danske håndballforbundet opplyser tirsdag at Flensburg-keeper Kevin Møller har sluttet seg til landslagstroppen som erstatter for Landin. Danskene skal møte Kroatia og Norge i turneringen som spilles i Jordal Amfi.

    (NTB)

    EC men's handball: Denmark - Slovenia
    Foto: LISELOTTE SABROE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal