Hopp til innhold

Mener det er full krise i Rosenborg før Glimt-møtet: – Trist

Fem strake kamper uten seier og et angrepsspill som langt fra imponerer. Nå mener både eksperter og supportere at varsellampene blinker for Rosenborg.

Eliteserien fotball 2023: Rosenborg - Brann (0-2).

UNDER PRESS: Da Kjetil Rekdal fikk spørsmål om det brenner under beina hans, svarte han at «det brenner under hele Rosenborg».

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Nå er det krise i Rosenborg. Det er vanskelig å se hvordan de skal ta seg ut av dette.

Det sier Birger Løfaldli, kommentator i Adressa, til NRK før Rosenborg står overfor norsk fotballs kanskje tøffeste test akkurat nå: Bortekamp mot Glimt lørdag klokken 17.

Sesongen startet med optimisme da Viking ble slått 1–0 i serieåpningen. I påfølgende serierunde ble det 1–1 borte mot regjerende mester Molde. Men siden har Rosenborg spilt fire kamper uten å vinne.

Men ikke nok med at resultatene har vært svake: Ekspertene er mer bekymret for prestasjonene. Og det er liten tvil i at supporterne er enige.

«Her spilles artig og angrepsvillig fotball», var beskjeden fra supportergruppen Kjernen under Rosenborgs hjemmekamp mot Vålerenga forrige helg.

Eliteserien 2023: Rosenborg - Vålerenga.

Supportergruppen Kjernen ga klar beskjed: «Her spilles artig og angrepsvillig fotball»

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Trønderne gikk deretter på et skuffende 1-3-tap mot hovedstadsklubben.

– Sesongstarten har selvfølgelig vært forferdelig, sier Jahn Ivar Jakobsen, bedre kjent som «Mini», til NRK.

Han er svært kritisk til både poengfangst og prestasjoner.

– Som tidligere angrepsspiller synes jeg det er trist at vi ikke engang skaper målsjanser, sier Mini, som fortsatt sier vi om gamleklubben.

Krever angrepsfotball

Rosenborg, med sin offensive historikk, har bare scoret fire mål så langt denne sesongen.

Bare fem eliteserielag har færre nettkjenninger. Kontrasten fra forrige sesong, der Rosenborg endte på 3. plass og scoret 69 ganger (bare færre enn Molde og Bodø/Glimt), er stor.

– Det er ingen tvil om at erstatterne til Casper Tengstedt og Stefano Vecchia ikke er i nærheten. Rosenborg mangler definitivt én eller to klassespillere som kan score mål, mener Mini, som legger til:

Jahn Ivar "Mini" Jakobsen

Tidligere RBK-spiller Mini liker ikke det han ser fra gamleklubben.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Vi er i en situasjon der de andre klubbene reiser til Lerkendal uten frykt.

Løfaldli er enig med Rosenborg-legenden.

– Det er vanskelig å se utvikling i laget, det er vanskelig å se et angrepsspill som er gjenkjennbart og det er vanskelig å se artig, angrepsvillig fotball, som er et krav i Trøndelag. Hadde det vært snakk om uflaks eller uhell hadde det ikke vært noe snakk om krise. Men prestasjonene har vært verre enn resultatene, mener han.

Denne helgen Rosenborg tar turen til et fullsatt Aspmyra for å møte Bodø/Glimt. Gultrøyene troner øverst i ligaen etter å ha sanket 16 av 18 mulige poeng og har scoret tre ganger mer enn Rosenborg.

Løfaldli sier at ingen forventer noe som helst av Rosenborg mot Bodø/Glimt. Kommentatoren tror også 16. mai-kampen mot Haugesund kan besegle Rekdals skjebne som Rosenborg-trener.

– En lang seiersrekke vil selvfølgelig snu på det, for resultater trumfer det meste. Men akkurat nå er det vanskelig å se hvor den seiersrekken skal komme fra.

Eliteserien i fotball 2023: Rosenborg - Brann

Kjetil Rekdal har ved flere anledninger denne sesongen fortvilt. Rosenborg har slitt kraftig, spesielt foran mål.

Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Må se noe som gir håp

Den samme oppfatningen har Roger Bremnes i Kjernen, Rosenborgs supporterklubb. Han beskriver RBK-supporterne som frustrerte, og mener Rosenborg alltid bør gå på banen for å score mål.

– Du kan ikke være Rosenborg-trener å sette opp laget som en underdog. Vi er Norges største klubb. Dårlige resultater kan man leve med hvis man ser prestasjoner som kan bli til noe. Men det vi ser nå er ingenting av noe som helst, sier han.

Han mener Rosenborg må finne tilbake til identiteten og historien som har gitt så mange store øyeblikk tidligere. Om det blir under Rekdal, gjenstår å se. Flere supportere har ifølge Bremnes mistet troen på prosjektet til Rekdal og hans assistent Geir Frigård.

– De har fått mye ros, og det har vært fortjent. De har vært åpne og de er kjernekarer begge to, men det er klart at Rosenborg lever av prestasjoner som leder til resultater. Nå har vi verken eller, og da blir det vanskelig å være Rosenborg-trener, sier han, og understreker:

– Vi må se noe som gir håp. Håp om bedring. Prestasjoner leder til resultater i Trøndelag. Det er det vi tror på, for det er det vi har opplevd.

Apropos lag som sliter ...

Aalesund har ikke scoret ett eneste mål i årets eliteserie. Laget har spilt ni timer med fotball uten nettkjenning og her er en oversikt på hva annet man kan bruke ni timer på.

Aalesund har ikke scoret ett eneste mål i årets eliteserie. Laget har spilt ni timer med fotball uten nettkjenning og her er en oversikt på hva annet man kan bruke ni timer på.

Siste nytt

 • Idrettsstyret snur etter feide med Antidoping Norge

  Styret i Norges idrettsforbund drar i bremsen og ber likevel ikke tinget stemme over å gi Antidoping Norge ansvaret for doms- og appellorganet i dopingsaker.

  I stedet besluttet idrettsstyret på sitt styremøte i Bergen torsdag å fremme et endringsforslag der det bes om tingets tilslutning til at styret fortsatt skal arbeide for etablering av en nasjonal antidopinglov, med etablering av en domsfunksjon i dopingsaker uavhengig av idretten og Antidoping Norge.

  Kulturdepartementet har overfor NIF varslet at et høringsutkast til en slik lov kan foreligge allerede våren 2024.

  Helomvendingen skjer få dager etter at Antidoping Norges styreleder Rune Andersen gikk hardt ut mot forslaget i et VG-intervju. Han ga det merkelapper som «radikalt» og «alvorlig for norsk idrett». (NTB)

  NIF valgkomite
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carlsen-parti ferdig etter 12 minutter

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 3. runde i Norway Chess torsdag. Langsjakkpartiet varte i bare 12 minutter.

  Spillerne får ett poeng hver. De skal møtes i armageddon om et ekstra halvpoeng.

  Partiet artet seg mer som et lynsjakkparti. Etter 31 trekk var det over. (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • VG: Bekrefter forhold med Ødegaard

  Den tidligere proffdanseren Helene Spilling bekrefter overfor VG at hun og Arsenal-spiller Martin Ødegaard er et par.

  Ødegaard selv har delt flere bilder av de to sammen på Instagram torsdag.

  Romanseryktene har florert i flere måneder etter at de ble avbildet sammen under London Football Awards i mars.

  Martin Ødegaard er en av Norges mest profilerte fotballspillere, og er kaptein på det norske landslaget og klubblaget Arsenal. Drammenseren var en stor bidragsyter i laget som ble nummer to i Premier League denne sesongen.

  Helene Spilling er på sin side en merittert danser, som tidligere i år var aktuell i NRK-serien «Mesternes mester».

  Ødegaard og Spilling
  Foto: odegaard.98/Instagram

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste