Hopp til innhold

Ancelotti med Ødegaard-beskjed: – Alt kan endre seg

Martin Ødegaard skal være på vei tilbake til Arsenal på permanent basis. Nå har Carlo Ancelotti tatt en prat med nordmannen og beskjeden er at konkurransen er beinhard.

Premier League - Arsenal v Tottenham Hotspur

RETUR: Martin Ødegaard skal være på vei tilbake til Arsenal.

Foto: Dan Mullan / Reuters

Stadig flere melder at Real Madrid og Arsenal skal være i dialog om en overgang for nordmannen.

Bare timer før Arsenal åpner Premier League-sesongen borte mot Brentford, erfarer også TV 2 at London-klubben ønsker Ødegaard på permanent basis.

Ødegaard er ennå ikke registrert som Real Madrid-spiller hos La Liga. Los Blancos starter sesongen allerede lørdag, og TV 2 får også bekreftet at Ødegaard ikke er i den troppen.

Nå har også Real Madrid-manager Carlo Ancelotti (62) uttalt seg om fremtiden til den norske landslagskapteinen.

– Jeg har snakket med Martin Ødegaard, og fortalt ham at det er hard konkurranse på midtbanen. Det er åtte kandidater, sier Ancelotti på hans første pressekonferanse for klubben og legger til:

– At han ikke er skrevet inn til La Liga enda er en konsekvens av den samlede situasjonen, og alt kan endre seg frem til 2. september, sier Ancelotti.

RRP4oT5E8JI

IKKE HELT FARVEL: Carlo Ancelotti sier ingenting er avgjort når det kommer til Martin Ødegaard enda. Her fra hans siste kamp som Everton-manager.

Foto: Peter Powell / Reuters

Må ut med 40–50 millioner euro

Tidligere fredag meldte også overgangsjournalisten Fabrizio Romano at Arsenal er klare til å legge inn bud, og at de bare venter på at Real Madrid skal gi grønt lys.

Ødegaard var på lån fra Real Madrid til nettopp Arsenal fra januar 2021 og ut Premier League-sesongen 20/21.

Ifølge den spanske journalisten Lucas Navarrete må Arsenal ut med et beløp rundt 40–50 millioner euro for hente 22-åringen på permanent basis.

Marca var også tidlig ute denne uka med å fortelle om bekymringene til Ødegaard. Deres anerkjente fotballskribent José Felix Diaz skrev tirsdag at Real-ledelsen allerede var orientert om at Ødegaard fryktet å få for lite spilletid den kommende sesongen.

Ødegaard og Arteta

GJENFORENING: Mye tyder på at Ødegaard skal spille under Mikel Arteta også neste sesong.

Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Lang reise

Nordmannen, som signerte for Real Madrid i 2017 og som har kontrakt ut sommeren 2023, har hatt en rekke låneopphold.

I perioden 2017 til 2019 figurerte han i den nederlandske æresdivisjonen for Heerenveen og Vitesse, før det ble en full sesong i Real Sociedad.

Etter Ødegaards siste opphold borte fra den spanske hovedstadsklubben, i nevnte Arsenal, har det versert en rekke rykter om nordmannens fremtid.

I april slo Marca, som vanligvis har gode kilder i Real Madrid, fast at Ødegaard blir sett på som en «nøkkelbrikke i klubbens framtidsplaner» og at de ikke vil kvitte seg med han.

Skader kan stoppe overgang

Samtidig kom nyheten onsdag om at Reals Dani Ceballos sliter med en vond ankel etter OL og at midtbanespilleren kan være ute av spill i flere uker.

Dette kommer i tillegg til at tyskeren Toni Kroos sliter med en lyskeskade og er et usikkert kort før La Liga sparkes i gang.

Skulle det vise seg at midtbaneduoen er ute av spill for en lengre periode, kan det potensielt påvirke en Ødegaard-overgang.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Hvor syk er fotball-legenden Pelé?

Mens Brasil spiller for sin sjette VM-tittel i Qatar, ligger legenden Pelé på sykehus med en alvorlig kreftsykdom. Men familien benekter at han er dødssyk, slik brasilianske medier hevder.

Siste nytt

 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både sprinten og 20-kilometeren på Lillehammer forrige helg.

 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • Dyvik mister Beitostølen-helg

  Sverige må klare seg uten både Ebba Andersson og Anna Dyvik på start når langrennsverdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg.

  Dyvik sliter med det som beskrives som «lettere symptomer» i luftveiene etter rennene på Lillehammer. Hun velger derfor å ikke starte på Beitostølen.

  Mandag opplyste Det svenske skiforbundet i en pressemelding at Ebba Andersson har testet positivt for korona. Hun skal ha lettere symptomer, men reiser hjem.

  Anna Dyvik erstattes av Jenny Solin på fredagens sprint på Beitostølen, mens Lovisa Modig får sjansen i distanserennet lørdag. Ingrid Hallquist kommer inn for Ebba Andersson. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste