Ancelotti med Ødegaard-beskjed: – Alt kan endre seg

Martin Ødegaard skal være på vei tilbake til Arsenal på permanent basis. Nå har Carlo Ancelotti tatt en prat med nordmannen og beskjeden er at konkurransen er beinhard.

Premier League - Arsenal v Tottenham Hotspur

RETUR: Martin Ødegaard skal være på vei tilbake til Arsenal.

Foto: Dan Mullan / Reuters

Stadig flere melder at Real Madrid og Arsenal skal være i dialog om en overgang for nordmannen.

Bare timer før Arsenal åpner Premier League-sesongen borte mot Brentford, erfarer også TV 2 at London-klubben ønsker Ødegaard på permanent basis.

Ødegaard er ennå ikke registrert som Real Madrid-spiller hos La Liga. Los Blancos starter sesongen allerede lørdag, og TV 2 får også bekreftet at Ødegaard ikke er i den troppen.

Nå har også Real Madrid-manager Carlo Ancelotti (62) uttalt seg om fremtiden til den norske landslagskapteinen.

– Jeg har snakket med Martin Ødegaard, og fortalt ham at det er hard konkurranse på midtbanen. Det er åtte kandidater, sier Ancelotti på hans første pressekonferanse for klubben og legger til:

– At han ikke er skrevet inn til La Liga enda er en konsekvens av den samlede situasjonen, og alt kan endre seg frem til 2. september, sier Ancelotti.

RRP4oT5E8JI

IKKE HELT FARVEL: Carlo Ancelotti sier ingenting er avgjort når det kommer til Martin Ødegaard enda. Her fra hans siste kamp som Everton-manager.

Foto: Peter Powell / Reuters

Må ut med 40–50 millioner euro

Tidligere fredag meldte også overgangsjournalisten Fabrizio Romano at Arsenal er klare til å legge inn bud, og at de bare venter på at Real Madrid skal gi grønt lys.

Ødegaard var på lån fra Real Madrid til nettopp Arsenal fra januar 2021 og ut Premier League-sesongen 20/21.

Ifølge den spanske journalisten Lucas Navarrete må Arsenal ut med et beløp rundt 40–50 millioner euro for hente 22-åringen på permanent basis.

Marca var også tidlig ute denne uka med å fortelle om bekymringene til Ødegaard. Deres anerkjente fotballskribent José Felix Diaz skrev tirsdag at Real-ledelsen allerede var orientert om at Ødegaard fryktet å få for lite spilletid den kommende sesongen.

Ødegaard og Arteta

GJENFORENING: Mye tyder på at Ødegaard skal spille under Mikel Arteta også neste sesong.

Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Lang reise

Nordmannen, som signerte for Real Madrid i 2017 og som har kontrakt ut sommeren 2023, har hatt en rekke låneopphold.

I perioden 2017 til 2019 figurerte han i den nederlandske æresdivisjonen for Heerenveen og Vitesse, før det ble en full sesong i Real Sociedad.

Etter Ødegaards siste opphold borte fra den spanske hovedstadsklubben, i nevnte Arsenal, har det versert en rekke rykter om nordmannens fremtid.

I april slo Marca, som vanligvis har gode kilder i Real Madrid, fast at Ødegaard blir sett på som en «nøkkelbrikke i klubbens framtidsplaner» og at de ikke vil kvitte seg med han.

Skader kan stoppe overgang

Samtidig kom nyheten onsdag om at Reals Dani Ceballos sliter med en vond ankel etter OL og at midtbanespilleren kan være ute av spill i flere uker.

Dette kommer i tillegg til at tyskeren Toni Kroos sliter med en lyskeskade og er et usikkert kort før La Liga sparkes i gang.

Skulle det vise seg at midtbaneduoen er ute av spill for en lengre periode, kan det potensielt påvirke en Ødegaard-overgang.

Sportsnyheter

Historiske Salah ydmyket Solskjær: – Det ser ut som en treningsøkt

En Mohamed Salah i storform og et gavmildt Manchester United-forsvar gjorde at Liverpool kjørte over de «røde djevlene» på bortebane. Da svarte hjemmefansen med å bue på Solskjær og forlate stadion tidlig.

Siste nytt

 • Lindseth hat trick for Sarpsborg

  Jonathan Lindset storspelte for Sarpsborg mot medaljejagande Kristiansund i Eliteserien.

  Han gav seg ikkje før han hadde sikra seg eit hat trick, då han skåra alle Sarpsborgs mål i kampen som enda 3–1.

  Det var den første bortesigeren i serien for Sarpsborg sidan dei slo Rosenborg på Lerkendal 20. juni.

  Lindseth
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Tromsø vann botnkampen

  Eric Kitolano skåra kampens einaste mål i botnkampen mellom Tromsø og Mjøndalen søndag, i ein kamp Tromsø dominerte.

  Det tok nesten 80 minutt før Mjøndalen noterte seg for sitt første ordentlege forsøk på ein avslutning, då Kent Håvard Eriksen heada eit innlegg like over mål.

  Dermed står Tromsø med 25 poeng etter 23 kampar, og ligg på ein 13.-plass, fem poeng framfor Brann på kvalifiseringsplassen i Eliteserien, med ein kamp meir spela.

  Eric kitolano
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Rosenborg cruisa til siger

  Sandefjord fekk det blytungt mot Rosenborg på Lerkendal søndag. Allereie etter 20 minutt leda Rosenborg 3–0 etter to mål frå Carlo Holse og eitt frå Stefano Vecchia.

  I andre omgang skåra Dino Islamovic og Alexander Ruud Tveter eitt mål kvar, i kampen som enda 4–1 til Rosenborg.

  Rosenborg
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal