Hopp til innhold

Ancelotti med Ødegaard-beskjed: – Alt kan endre seg

Martin Ødegaard skal være på vei tilbake til Arsenal på permanent basis. Nå har Carlo Ancelotti tatt en prat med nordmannen og beskjeden er at konkurransen er beinhard.

Premier League - Arsenal v Tottenham Hotspur

RETUR: Martin Ødegaard skal være på vei tilbake til Arsenal.

Foto: Dan Mullan / Reuters

Stadig flere melder at Real Madrid og Arsenal skal være i dialog om en overgang for nordmannen.

Bare timer før Arsenal åpner Premier League-sesongen borte mot Brentford, erfarer også TV 2 at London-klubben ønsker Ødegaard på permanent basis.

Ødegaard er ennå ikke registrert som Real Madrid-spiller hos La Liga. Los Blancos starter sesongen allerede lørdag, og TV 2 får også bekreftet at Ødegaard ikke er i den troppen.

Nå har også Real Madrid-manager Carlo Ancelotti (62) uttalt seg om fremtiden til den norske landslagskapteinen.

– Jeg har snakket med Martin Ødegaard, og fortalt ham at det er hard konkurranse på midtbanen. Det er åtte kandidater, sier Ancelotti på hans første pressekonferanse for klubben og legger til:

– At han ikke er skrevet inn til La Liga enda er en konsekvens av den samlede situasjonen, og alt kan endre seg frem til 2. september, sier Ancelotti.

RRP4oT5E8JI

IKKE HELT FARVEL: Carlo Ancelotti sier ingenting er avgjort når det kommer til Martin Ødegaard enda. Her fra hans siste kamp som Everton-manager.

Foto: Peter Powell / Reuters

Må ut med 40–50 millioner euro

Tidligere fredag meldte også overgangsjournalisten Fabrizio Romano at Arsenal er klare til å legge inn bud, og at de bare venter på at Real Madrid skal gi grønt lys.

Ødegaard var på lån fra Real Madrid til nettopp Arsenal fra januar 2021 og ut Premier League-sesongen 20/21.

Ifølge den spanske journalisten Lucas Navarrete må Arsenal ut med et beløp rundt 40–50 millioner euro for hente 22-åringen på permanent basis.

Marca var også tidlig ute denne uka med å fortelle om bekymringene til Ødegaard. Deres anerkjente fotballskribent José Felix Diaz skrev tirsdag at Real-ledelsen allerede var orientert om at Ødegaard fryktet å få for lite spilletid den kommende sesongen.

Ødegaard og Arteta

GJENFORENING: Mye tyder på at Ødegaard skal spille under Mikel Arteta også neste sesong.

Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Lang reise

Nordmannen, som signerte for Real Madrid i 2017 og som har kontrakt ut sommeren 2023, har hatt en rekke låneopphold.

I perioden 2017 til 2019 figurerte han i den nederlandske æresdivisjonen for Heerenveen og Vitesse, før det ble en full sesong i Real Sociedad.

Etter Ødegaards siste opphold borte fra den spanske hovedstadsklubben, i nevnte Arsenal, har det versert en rekke rykter om nordmannens fremtid.

I april slo Marca, som vanligvis har gode kilder i Real Madrid, fast at Ødegaard blir sett på som en «nøkkelbrikke i klubbens framtidsplaner» og at de ikke vil kvitte seg med han.

Skader kan stoppe overgang

Samtidig kom nyheten onsdag om at Reals Dani Ceballos sliter med en vond ankel etter OL og at midtbanespilleren kan være ute av spill i flere uker.

Dette kommer i tillegg til at tyskeren Toni Kroos sliter med en lyskeskade og er et usikkert kort før La Liga sparkes i gang.

Skulle det vise seg at midtbaneduoen er ute av spill for en lengre periode, kan det potensielt påvirke en Ødegaard-overgang.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal