Hopp til innhold

Ancelotti med Ødegaard-beskjed: – Alt kan endre seg

Martin Ødegaard skal være på vei tilbake til Arsenal på permanent basis. Nå har Carlo Ancelotti tatt en prat med nordmannen og beskjeden er at konkurransen er beinhard.

Premier League - Arsenal v Tottenham Hotspur

RETUR: Martin Ødegaard skal være på vei tilbake til Arsenal.

Foto: Dan Mullan / Reuters

Stadig flere melder at Real Madrid og Arsenal skal være i dialog om en overgang for nordmannen.

Bare timer før Arsenal åpner Premier League-sesongen borte mot Brentford, erfarer også TV 2 at London-klubben ønsker Ødegaard på permanent basis.

Ødegaard er ennå ikke registrert som Real Madrid-spiller hos La Liga. Los Blancos starter sesongen allerede lørdag, og TV 2 får også bekreftet at Ødegaard ikke er i den troppen.

Nå har også Real Madrid-manager Carlo Ancelotti (62) uttalt seg om fremtiden til den norske landslagskapteinen.

– Jeg har snakket med Martin Ødegaard, og fortalt ham at det er hard konkurranse på midtbanen. Det er åtte kandidater, sier Ancelotti på hans første pressekonferanse for klubben og legger til:

– At han ikke er skrevet inn til La Liga enda er en konsekvens av den samlede situasjonen, og alt kan endre seg frem til 2. september, sier Ancelotti.

RRP4oT5E8JI

IKKE HELT FARVEL: Carlo Ancelotti sier ingenting er avgjort når det kommer til Martin Ødegaard enda. Her fra hans siste kamp som Everton-manager.

Foto: Peter Powell / Reuters

Må ut med 40–50 millioner euro

Tidligere fredag meldte også overgangsjournalisten Fabrizio Romano at Arsenal er klare til å legge inn bud, og at de bare venter på at Real Madrid skal gi grønt lys.

Ødegaard var på lån fra Real Madrid til nettopp Arsenal fra januar 2021 og ut Premier League-sesongen 20/21.

Ifølge den spanske journalisten Lucas Navarrete må Arsenal ut med et beløp rundt 40–50 millioner euro for hente 22-åringen på permanent basis.

Marca var også tidlig ute denne uka med å fortelle om bekymringene til Ødegaard. Deres anerkjente fotballskribent José Felix Diaz skrev tirsdag at Real-ledelsen allerede var orientert om at Ødegaard fryktet å få for lite spilletid den kommende sesongen.

Ødegaard og Arteta

GJENFORENING: Mye tyder på at Ødegaard skal spille under Mikel Arteta også neste sesong.

Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Lang reise

Nordmannen, som signerte for Real Madrid i 2017 og som har kontrakt ut sommeren 2023, har hatt en rekke låneopphold.

I perioden 2017 til 2019 figurerte han i den nederlandske æresdivisjonen for Heerenveen og Vitesse, før det ble en full sesong i Real Sociedad.

Etter Ødegaards siste opphold borte fra den spanske hovedstadsklubben, i nevnte Arsenal, har det versert en rekke rykter om nordmannens fremtid.

I april slo Marca, som vanligvis har gode kilder i Real Madrid, fast at Ødegaard blir sett på som en «nøkkelbrikke i klubbens framtidsplaner» og at de ikke vil kvitte seg med han.

Skader kan stoppe overgang

Samtidig kom nyheten onsdag om at Reals Dani Ceballos sliter med en vond ankel etter OL og at midtbanespilleren kan være ute av spill i flere uker.

Dette kommer i tillegg til at tyskeren Toni Kroos sliter med en lyskeskade og er et usikkert kort før La Liga sparkes i gang.

Skulle det vise seg at midtbaneduoen er ute av spill for en lengre periode, kan det potensielt påvirke en Ødegaard-overgang.

Siste nytt

 • Forfang åpner opp om meldinger: – Mye dårlig oppførsel

  Det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener Alexander Stöckl.

  Som utøverrepresentant har Johann André Forfang blitt en synlig del av saken. Det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. Og også i egen innboks.

  – Det går veldig mye på meg som person. At jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. De prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier Forfang om meldingene han hevder å ha fått tilsendt.

  – Det er aldri noe gøy å få slike meldinger. Det er det vel ingen som synes. Selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. Det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. Jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. Men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen.

  – I en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. Det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre.

  Denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i Oberstdorf.

  Johann André Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Porto avgjorde på overtid mot Arsenal

  Det så lenge ut til å ende målløst i åttendedelsfinalen mellom Porto og Arsenal i Mesterligaen, men fire minutter på overtid scoret Portos kantspiller Wenderson Galeno seiersmålet på vakkert vis.

  Dermed seiret portugiserne 1-0 hjemme på Estadio do Dragao.

  Seiersmålet på overtid må ha smakt ekstra godt for Galeno, for etter en sjansefattig åpning på kampen, fikk han to gigantiske muligheter til å sende hjemmelaget i ledelsen etter 21 minutter.

  Brasilianeren klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor fra få meter ved begge anledninger.

  Arsenal og Martin Ødegaard styrte det meste av spillet i førsteomgang, og hadde mange dødballer. Likevel slet de med å omsette det i store sjanser.

  Dermed var det målløst til pause.

  Andreomgangen ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.

  Porto har vist seg svært gjerrig på eget gress den siste tiden, og hadde ikke sluppet inn mål på fem kamper før kveldens kamp.

  Det var tydelig også onsdag at dette Porto-laget ikke er enkelt å score på.

  Begge lag hadde det man kan kalle «nesten-muligheter», men slet med å skape det helt store.

  Det var helt til Galeno tok saken i egne hender og curlet ballen i lengste hjørnet fra 20 meter. Samtidig sende han hjemmefansen til himmels.

  – Det var en perfekt gjennomført fotballkamp av Porto mot et av de store formlagene i Europa, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken i TV2-studio etter kampen.

  Arsenal, som er i åttendelsfinalene av Mesterligaen for første gang siden 2017, må dermed vinne i returoppgjøret i London 12. mars for å avansere til kvartfinalene.

  I kveldens andre kamp i Mesterligaen endte det 1-1 mellom Napoli og Barcelona. Spissene Victor Osimhen og Robert Lewandowski stod for scoringene i den åttendedelsfinalen.

  Leo Østigård satt på benken hele kampen for Napoli.

  Galeno
  Foto: Reuters
 • Liverpool ble rystet av Luton – så snudde de kampen på to minutter

  Ligaleder Liverpool måtte klare seg uten en rekke av deres største stjerner, som blant andre Mohamed Salah og Darwin Núñez, i kampen mot Luton onsdag kveld.

  Da Luton så tok ledelsen i kampens tolvte minutt, så det ut til at det kunne bli en utfordrende kveld for Liverpool. Hjemmelaget fikk det ikke til å stemme foran mål og til pause ledet nyopprykkede Luton stadig 1–0.

  I den andre omgangen slo Liverpool fryktelig tilbake.

  Etter et vedvarende press, headet kaptein Virgil van Dijk inn utligningen etter et hjørnespark, idet kampuret bikket 55 minutter og 51 sekunder. To minutter og fire sekunder senere lå ballen igjen i nettet, denne gangen etter en heading fra Cody Gakpo.

  Luton jaktet sin første seier borte mot Liverpool i historien, men etter de to raske målene, ble det raskt klart at den ikke kom onsdag. Istedenfor scoret både Luis Díaz og Harvey Elliott mot slutten av omgangen. Dermed ble det en til slutt komfortabel 4-1-seier for Liverpool, som har henholdsvis fire og fem poeng ned til Manchester City og Arsenal med én kamp mer spilt.

  Luton ligger på 18. plass, på dårligere målforskjell enn Everton på den sikre 17.-plassen.

  Liverpool
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal