Usikker på Ødegaards Real Madrid-fremtid: – Zidanes tillit kan ha fått seg en knekk

Spanias mest leste avis Marca hevder fredag at Real Madrid ikke ønsker å selge Martin Ødegaard (22). Men La Liga-ekspert Petter Veland tror forholdet mellom nordmannen og Real Madrid-trener Zinedine Zidane blir avgjørende.

Martin Ødegaard

HVOR GÅR VEIEN? Martin Ødegaards klubbfremtid er fortsatt i det blå.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

På forsiden av fredagens Marca finner vi tittelen «Urørlig», og saken stempler Martin Ødegaard, Federico Valverde, Vinícius Júnior, og Rodrygo som «ikke til salgs» med tanke på sommerens overgangsvindu.

Avisen, som vanligvis har gode kilder i Real Madrid, slår fast at Ødegaard blir sett på som en «nøkkelbrikke i klubbens framtidsplaner».

– Dette er nummer X i rekken av antydninger om at Real Madrid fortsatt ser på Ødegaard som en verdifull brikke i et langsiktig perspektiv. Klangen i alle rapporter er at Real Madrid ser på ham som en fremtidig Real Madrid-spiller.

Det sier Norges trolig fremste La Liga-ekspert Petter Veland til NRK.

Petter Veland

Petter Veland har naturligvis registrert fredagens Marca-forside.

Foto: Viasat

Han mener Marca er troverdige på slike nyheter og har god oversikt over det som rører seg i korridorene i den spanske storklubben.

– Tilliten kan ha fått seg en knekk

Men selv om avisen stempler Ødegaard som «urørlig» tar både Veland og Marca ett forbehold:

De er usikre på hvor godt forholdet mellom Ødegaard og manager Zinedine Zidane faktisk er etter nordmannens valg om å dra på lån til Arsenal midt i sesongen.

– Zidanes tillit til Ødegaard kan ha fått seg en knekk siden Ødegaard trosset Zidanes ønske om å bli værende. Zidane var klokkeklar på at han kunne dra nytte av Ødegaard utover våren, men Martin ville det annerledes. Det er et punkt som kan være en nøkkel, sier Veland.

Den norske landslagskapteinen har kontrakt med Real Madrid frem til sommeren 2023.

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard spiller sammen på landslaget. Blir de kolleger på klubblag også?

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Vil ha stabilitet

Ødegaard har vært tilbakeholden på spørsmål om klubbfremtiden, men under forrige landslagssamling svarte han slik på et spørsmål fra VG om hva han vil vektlegge når klubbfremtiden skal avgjøres:

– Jeg har ikke tenkt på hva som skjer til sommeren, avtalen min med Arsenal varer ut denne sesongen. Men jeg har sagt ting før som jeg fortsatt står for: Stabilitet og utvikling er nøkkelord, sa Ødegaard.

Arsenal-manager Mikel Arteta har på sin side ikke lagt skjul på at han er svært fornøyd med den norske landslagsspillerens bidrag.

- Kan bli en komplett spiller

Arteta har ved en rekke anledninger rost den tidligere Godset-spilleren opp i skyene.

– Han blir bedre og bedre. Hans fotballforståelse er utrolig og arbeidskapasiteten hans er fenomenal. Han har jobbet med det han kan bli bedre på, som er å komme inn i motstanderens boks og det gjør han også nå. Han ser alltid farlig ut. Fortsetter han med det, blir han en komplett spiller, sa Arteta nylig.

Marca-forsiden fredag slår fast at Ødegaard ikke kommer til å bli solgt med det første.

Marca-forsiden fredag slår fast at Ødegaard ikke kommer til å bli solgt med det første.

Ifølge den anerkjente journalisten Fabrizio Romano vil Arsenal gjøre alt i sin makt for å beholde Ødegaard.

– Arsenal kommer til å snakke med Real Madrid etter sesongen. Zinedine Zidanes framtid kommer til å være en nøkkelfaktor for den endelige avgjørelsen angående Ødegaard, skrev Romano nylig på Twitter.

Veland tror drammenseren fortsatt har et håp om at stabiliteten er mulig å finne i Real Madrid.

– Men jeg er usikker på hva tillitsbristen mellom han og Zidane har å si for avgjørelsen, en avgjørelse Ødegaard blir en sentral og stor del av når den skal tas kommende sommer, påpeker eksperten.

Hva tror du valget om å dra på lån gjorde med standingen hans hos Zidane og i klubben?

– Det er et avgjørende spørsmål. Ut fra rapporten i Marca fredag har ikke klubben endret noe synspunkt. Klubben har fortsatt tro på Ødegaard og vil at han skal være der, svarer Veland.

Martin Ødegaard og Ståle Solbakken

Ødegaard har fått kapteinsbindet av Ståle Solbakken.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Tror fortsatt dette er «the holy grail» for Ødegaard

Han trekker frem at det er flere faktorer som trolig vil tale til nordmannens fordel om han ønsker å fortsette karrieren i Madrid:

Ødegaard har en kontrakt i to år til, klubben har latt seg imponere av prestasjonene i Real Sociedad og Arsenal, og tilliten som norsk landslagskaptein viser at han trolig har mentaliteten som skal til for å slå gjennom i Real Madrid.

Han tror uansett at 22-åringens primære mål fortsatt er å triumfere i Real Madrid.

– Jeg tror ikke bare han har et mål om å bli den første nordmannen i klubben, men den første nordmannen som vinner et trofé der og får en plass i startelleveren på sikt. Jeg tror fortsatt dette er «the holy grail» for Ødegaard. Magefølelsen min sier at han fortsetter i Real Madrid. Det er en for stor sjanse til å kaste bort, sier Veland.

Siste nytt

 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal