RIO DE JANEIRO (NRK): De norske håndballjentene er ikke populære i Brasil.

Emilie Hegh Arntsen

OPPGITT: Emilie Hegh Arntzen synes det er unødvendig at Norge blir buet på i Brasil.

Norge-Angola 30-20

– Når du er på banen, legger du ikke merke til det. Men jeg synes det er unødvendig at de buer hele veien. Men sånn er det vel bare, sier Emile Hegh Arntzen til NRK.

Hun har akkurat scoret fire mål og bidratt til en solid norsk seier over OLs overraskelseslag Angola.

Majoriteten av de brasilianske tilskuerne gjorde alt de kunne for å hjelpe Angola, som i likhet med Brasil er tidligere portugisisk koloni. Mot Brasils fremste gullutfordrer Norge.

Når Norge fikk ballkontroll, var det buing. Når Angola scoret eller reddet, eksploderte det i hallen.

Dermed forsterket tendensen seg fra Norges kamp mot Spania. Også da var det Norges motstander som hadde publikum på sin side.

Som bortebane i europacup

Katrine Lunde

SOLID: Katrine Lunde var bunnsolid mellom stengene.

Noe stort problem for Norge, kan det imidlertid ikke sies å ha vært.

– Jeg hørte ikke så mye pipekonsert. Men det er veldig god stemning, selv det ikke er for oss. Vi bare føler at de heier på oss også, smiler Katrine Lunde.

I den grad hun lot seg påvirke, må det ha vært i positiv retning. Med 16 redninger og en redningsprosent på 45, var målvakten en meget viktig bidragsyter i 30-20-seieren.

Det var også Marit Malm Frafjord, som står fram som en bauta i det norske forsvaret. Heller ikke hun lar seg hisse opp over at brasilianerne heier på Norges motstandere.

– Det er bare bra. Å spille på bortebane i europacup er det samme. Så lenge det er lyd, er det god stemning. Jeg hører ikke om det er buing eller klapping. Heller buing enn stille, gliser Frafjord.

– Bedre enn ingen lyd

Frafjord og Kurtovic

SEIERSKLEM: Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic etter maktdemonstrasjonene.

Amanda Kurtovic, som også fikk det til å løsne denne kvelden, er av samme oppfatning.

– Det er bare gøy, det skaper god stemning i hallen. Det er bedre enn å spille i ingen lyd i det hele tatt, fastslår hun.

Og de norske jentene har grunn til å smile onsdag kveld.

Selv har de virkelig reist seg etter åpningstapet mot Brasil. Seier mot Spania og Angola gjør at Norge har et kjempeutgangspunkt for å gå videre fra gruppa.

Nå kan det også bli gruppeseier, etter at Spania slo Brasil tidligere på dagen. Det betyr at Norge, Brasil, Spania og Angola alle står med fire poeng etter tre gruppespillkamper.

Norge vant 30-20 over Angola.

• Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

Michael Brandsegg-Nygård
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

Nedregotten Skaslien
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)