Norge viste gullform: – Nesten som VM-finalen

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Angolas håndballjenter har tatt OL med storm. Så møtte de det norske forsvaret.

Norge vant 30-20 over Angola.

Norge-Angola – 30-20

Frafjord og Kurtovic

SEIERSGLEDE: Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic

Foto: ED JONES / Afp

Norges forsvarskjemper lukket fullstendig igjen, og etter 13 minutter hadde Katrine Lunde bare hentet én ball ut av nettet – et straffemål. I tilsvarende periode hadde Thorir Hergeirssons jenter scoret åtte ganger. Klasseforskjellen var udiskutabel.

– Den førsteomgangen vi hadde i dag, var nesten som VM-finalen i desember. Alt stemmer. Katrine Lunde står helt fantastisk i mål. Folk spiller helt nydelig. Jeg er stolt, sier Camilla Herrem til NRK rett etter kampslutt.

– Alt fungerer. Og med det forsvaret vi har, og den keeperen, så skal det være vanskelig å slå oss videre, fortsetter hun.

NRKs håndballekspert Øystein Havang lot seg også imponere:

– Overlegen seier. Det er utklassing, oppsummerte han da dommeren blåste av.

Pipekonsert mot Norge

Kampen var i realiteten avgjort lenge før pause – mye takket være fantastisk forsvarsspill. Mot Brasil fungerte ikke Norge bakover, men nå har blant andre Marit Malm Frafjord, Heidi Løke og Mari Molid virkelig fått dreisen på det defensive.

– Når forsvarsspillerne fighter slik som de gjør, så trekker angrepsspillerne seg litt lenger vekk, og det er veldig bra, sier målvakt Lunde.

Hun var tidvis fantastisk, og hun fikk god hjelp av lagvenninnene.

I pipekonsert i Future Arena stoppet nemlig den norske muren stort sett alt publikumsfavoritt Angola hadde å by på, til tross for at majoriteten i Rio åpenbart ønsket at Norge skulle tape. Da Nora Mørk i tillegg satte ballen i mål hver eneste gang hun prøvde, ble det tungt for overraskelseslaget.

– Vi tok det veldig seriøst. Vi hadde forberedt oss bra. Vi gjorde jobben vår, konkluderer Amanda Kurtović.

Utover i oppgjøret ble det mer og mer slurv, tekniske feil og balltap, men seieren var aldri truet.

tine Oftedal (NOR) of Norway, Albertina Kassoma (ANG) of Angola and Marit Malm Frafjord (NOR) of Nor

STOPP: Stine Bredal Oftedal, Marit Malm Frafjord og resten av det norske forsvaret muret igjen målet.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Maktdemonstrasjon

Angola har overrasket stort hittil i mesterskapet. De afrikanske jentene slo Romania i åpningskampen og fulgte opp med seier over Montenegro, men mot Norge sa det så definitivt stopp.

Stine Bredal Oftedal og co. gikk ut i hundre og ledet 3-0 tidlig. Lunde, som fikk tillit fra start, vartet opp med noen klasseredninger, og skytterne hadde åpenbart forberedt seg på hvordan superkeeper Teresa Almeida skulle overlistes.

3-0 ble til 10-4 og 16-6, og enveiskjøringen fortsatte frem til pause. Selv om de norske jentene periodevis virket litt ukonsentrerte, ledet de med åtte mål halvveis.

Til slutt vant Norge altså med ti.

Siste nytt

 • Fognini vant i Monte Carlo

  Fabio Fognini kronet en råsterk tennisuke med finaleseier i Monte Carlo Masters. Han ble første italiener på 51 år til å vinne ATP-turneringen i Monaco. Han vant finalen mot Dusan Lajovic med sifrene 6-3, 6-4. I semifinalen slo han ut Rafael Nadal.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • Carlsen med ny sliteseier

  Magnus Carlsen gikk seirende ut av nok et langdrygt parti i storturneringen i Karlsruhe. Sjakkesset brukte seks timer og 73 trekk på å nedkjempe spanske Francisco Vallejo. Som i åpningspartiet vant Carlsen med svarte brikker og leder nå turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: jørund wessel carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal