Hopp til innhold

Newcastle med tabbebonanza: – Jeg vet det er jul, men jeg tror ikke United kunne tro sine egne øyne

På dagen ett år etter at Ole Gunnar Solskjær debuterte som Manchester United-manager på Old Trafford, svarte nordmannen kritikerne med en knusende 4-1-seier over Newcastle.

eUg4Pg8jbIA

FULLKLAFF: Endelig beviste Ole Gunnar Solskjær og hans menn at de ikke bare kan spille god fotball mot topplagene.

Foto: PAUL ELLIS

Laster innhold, vennligst vent..

Ole Gunnar Solskjær og hans utvalgte har fått sterk kritikk for ikke å klare og vinne mot antatt dårligere motstand, men på Boxing Day i Manchester endret nettopp det seg.

– Det er denne type kamp de må vinne, og når de i tillegg gjør det med stil er det helt topp, sier TV 2s ekspert Erik Thorstvedt i studio.

Selv om det var Newcastle som åpnet best og gikk opp i en tidlig ledelse, var det stort sett enveiskjøring derifra og ut.

Med scoringer fra Mason Greenwood, Marcus Rashford og to fra Anthony Martial, kunne United fortsette den gode statistikken på Boxing Day og glede seg over 4-1-seier på Old Trafford.

– Vi har alltid hatt rask, angripende, flytende fotball og det så vi tegn til i dag. Vi former spillergruppen og finner identiteten vår, sier Solskjær til Amazon etter kampen.

United er det laget med flest seire på denne dagen i Premier League, mens Newcastle har tapt flere enn noe annet lag på Boxing Day, ifølge statistikk fra Opta.

uK5zKobg56k

DOBBEL: Anthony Martial ble kveldens store helt i Manchester.

Foto: PAUL ELLIS

Snudde kampen

Det tok ikke mer enn et kvarter før gjestene gikk opp i ledelsen og sørget for at United ikke har klart å holde nullen på 14 strake kamper.

Matthew Longstaff scoret i sin Premier League-debut mot nettopp Manchester United tidligere i år, og igjen viste 19-åringen at Solskjær bør holde et ekstra øye med ham.

Joelinton spilte opp unggutten som sendte lærkula nede i venstre hjørne etter klønete forsvarsspill av United.

– I de første 20 minuttene hadde vi kontroll, men vi ga likevel bort et tullemål og var for brede og for åpne i forsvarsfireren. Men vi viste sterk mentalitet ved å komme tilbake etter en dårlig oppvisning sist kamp (0-2-tap for Watford), sier Harry Maguire til Amazon.

Sjekk denne fulltrefferen fra 18-årige Mason Greenwoods – hans åttende scoring i år for United.

Greenwood-drømmetreff

Det tok ikke lang tid etter Longstaffs nettkjenning før Anthony Martial utlignet på Old Trafford. Med et presist skudd i korthjørnet, etter et godt gjenlegg av Andreas Pereira, stod det 1–1 i Manchester.

Det var nok likevel 18 år gamle Mason Greenwoods knallharde avslutning som vil huskes best fra Boxing Day-oppgjøret mot Newcastle.

Gjestene ble straffet for flere horrible feil i forsvar, og den verste var kanskje Federico Fernández sin tversoverpasning som sørget for United-kontring og 2-1-målet. Med venstrebeinet klinte Greenwood til slik at ballen gikk via Fernandez, i tverrligger og i mål. Tenåringens åttende scoring i år.

Deretter sørget Marcus Rashford for Uniteds tredje scoring på et drøyt kavrter. Et godt slått innlegg fra Wan-Bissake traff pannen til Rashford som styrte ballen i nettet, og 3–1 var også resultatet da lagene gikk til pause.

Newcastle-manager Steve Bruce var oppgitt over alle målene hans lag ga bort.

– Jeg vet det er jul, men jeg tror ikke Manchester United kunne tro sine egne øyne. Vi gjorde for mange feil, sa han.

B83bdJIkbPM

FEIRET: Marcus Rashford (t.v.) og Mason Greenwood scoret begge mot Newcastle.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Enorme tabber

Heller ikke etter sidebytte klarte Newcastle å unngå tabber i bakre rekker. Sean Longstaff prøvde seg på et håpløst tilbakespill til keeper som Martial plukket opp. Alene med keeper kunne United-spilleren chippe ballen iskaldt over Martin Dubravka og i mål.

Et stolpeskudd fra Martial like etterpå var det nærmeste United kom 5-1, og begge lagene så relativt slitne ut den siste halvtimen av kampen og gjorde noen taktiske bytter med tanke på ny kamp om kun to dager.

United ligger nå på 7. plass på tabellen, mens Newcastle ligger på 10.

Siste nytt

  • Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

    Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

    Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

    På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

    Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

    Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

    Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

    Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

    Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
    Foto: Joan Monfort / AP
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

    Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

    Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

    Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

    Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

    Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

    Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

    Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
    Foto: Nick Potts / AP
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

    I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

    Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

    Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

    Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

    Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

    Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

    Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.

    Morten Thorsby etter scoring mot Cagliari i Serie A
    Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal