NRK Meny
Normal

Bjørgen røk ut av VM-sprinten etter taktisk blemme

LAHTI/OSLO (NRK): Marit Bjørgen valgte feil spor og røk på hodet ut av VM-sprinten. Den firedoble verdensmesterens VM-sprint var over allerede i kvartfinalen.

Bjørgen blir glidd i fra av konkurrentene

DÅRLIG GLID: Bjørgens forsprang spises opp.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er forskjell på sporene. Det snødde før vi startet, og det er ett spor det er best glid i, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hun sto ikke i det raskeste sporet. Det gjorde Ida Ingemarsdotter, som suste forbi og vant kvartfinaleheatet.

– Det er jo irriterende. Jeg så at sporet hennes var mye blankere, sier Bjørgen.

VM-eventyret i Lahti startet dermed på verst tenkelige vis for Bjørgen.

Østberg røk i samme heat

Omtrent halvveis i kvartfinaleheatet lå Marit Bjørgen i tet, men i utforkjøringen hadde hun elendig gli, og plutselig lå den tredoble verdensmesteren sist i feltet.

– Jeg har vel aldri sett noen bli spist opp fra tet så fort som Marit ble på den utforkjøringa, kommenterte Jann Post da Bjørgen plutselig lå sist i feltet.

– Du må stille spørsmål til skiene her, sa ekspert Fredrik Aukland.

– Nei, det er ikke skiene. Det e forskjeller i løypa fordi det har snødd. Det er ett spor som er det beste, sier Bjørgen.

I det samme heatet røk Ingvild Flugstad Østberg ut, og to av Norges største medaljekandidater er ute før moroa startet i sprintfinalene.

Slått i spurten

Det var svenske Ida Ingemarsdotter som vant Bjørgens kvartfinale foran Heidi Weng. Også italienske Gaia Vuerich var foran Bjørgen og Østberg, som ei heller hadde god nok tid til å gå til semifinale.

– Der er ikke formen som ikke er god, men jeg har ikke gjort det helt store i sprint i år. Hadde jeg vært i et raskere heat kunne jeg kanskje gått videre på lucky loser, sier Bjørgen etter kvartfinale-exiten.

NB! Favorittene falt som fluer før damenes sprintfinale. Stina Nilsson, Natalia Matveeva og Heidi Weng røk alle ut i semifinalen.

De norske jentene havnet bak fra start, og Heidi Weng var den eneste som klarte å ta seg videre.

SE VIDEO: Her ryker Marit Bjørgen ut av VM-sprinten.

Siste nytt

 • Inter vil saksøke La Liga-sjefen

  Inter liker svært dårlig uttalelsene til La Liga-president Javier Tebas om Milano-klubbens forsøk på å kjøpe Luka Modric fra Real Madrid. – Inter bekrefter at klubben vil ta rettslige skritt mot Javier Tebas i forbindelse med uttalelsene han kom med til pressen i dag, heter det i en melding lagt ut på Inters nettsted.

  Estonia Super Cup Soccer
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Bolt på plass i Australia

  Usain Bolt gir ikke opp drømmen om å bli profesjonell fotballspiller. Sprintlegenden ankom Australia lørdag for å trene med Central Coast Mariners. – Jeg har helt siden min siste friidrettssesong sagt at jeg vil spille fotball, og jeg vet hva jeg kan, sa Bolt til et stort medieoppbud på flyplassen i Sydney.

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • Sarpsborg vil ha 8000 sitteplasser

  Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i Europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Klubben vil da øke stadionkapasiteten fra nåværende 6863 til 8000 sitteplasser.

  UEFA Europa League-kvalifisering: Sarpsborg 08 - St. Gallen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting