Bjørgen røk ut av VM-sprinten etter taktisk blemme

LAHTI/OSLO (NRK): Marit Bjørgen valgte feil spor og røk på hodet ut av VM-sprinten. Den firedoble verdensmesterens VM-sprint var over allerede i kvartfinalen.

Bjørgen blir glidd i fra av konkurrentene

DÅRLIG GLID: Bjørgens forsprang spises opp.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er forskjell på sporene. Det snødde før vi startet, og det er ett spor det er best glid i, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hun sto ikke i det raskeste sporet. Det gjorde Ida Ingemarsdotter, som suste forbi og vant kvartfinaleheatet.

– Det er jo irriterende. Jeg så at sporet hennes var mye blankere, sier Bjørgen.

VM-eventyret i Lahti startet dermed på verst tenkelige vis for Bjørgen.

Østberg røk i samme heat

Omtrent halvveis i kvartfinaleheatet lå Marit Bjørgen i tet, men i utforkjøringen hadde hun elendig gli, og plutselig lå den tredoble verdensmesteren sist i feltet.

– Jeg har vel aldri sett noen bli spist opp fra tet så fort som Marit ble på den utforkjøringa, kommenterte Jann Post da Bjørgen plutselig lå sist i feltet.

– Du må stille spørsmål til skiene her, sa ekspert Fredrik Aukland.

– Nei, det er ikke skiene. Det e forskjeller i løypa fordi det har snødd. Det er ett spor som er det beste, sier Bjørgen.

I det samme heatet røk Ingvild Flugstad Østberg ut, og to av Norges største medaljekandidater er ute før moroa startet i sprintfinalene.

Slått i spurten

Det var svenske Ida Ingemarsdotter som vant Bjørgens kvartfinale foran Heidi Weng. Også italienske Gaia Vuerich var foran Bjørgen og Østberg, som ei heller hadde god nok tid til å gå til semifinale.

– Der er ikke formen som ikke er god, men jeg har ikke gjort det helt store i sprint i år. Hadde jeg vært i et raskere heat kunne jeg kanskje gått videre på lucky loser, sier Bjørgen etter kvartfinale-exiten.

NB! Favorittene falt som fluer før damenes sprintfinale. Stina Nilsson, Natalia Matveeva og Heidi Weng røk alle ut i semifinalen.

De norske jentene havnet bak fra start, og Heidi Weng var den eneste som klarte å ta seg videre.

SE VIDEO: Her ryker Marit Bjørgen ut av VM-sprinten.

Siste nytt

 • Nederland til sluttspel

  Nederland scora to gonger på dei siste fem minutta, og 2-2 mot Tyskland var nok til å ta den siste plassen i "final four" som skal kjempe om sigeren i nasjonsligaen neste sommar.

  Dei tre andre er England, Portugal og Sveits.

 • – Ikke vanskelig å droppe Johansen

  – Var det vanskelig å sette Stefan Johansen ut? ble Lars Lagerbäck spurt på pressekonferansen.

  – Nei. Han vurderte at han ikke kunne spille mer enn 20-30 minutter. Han har noe rart i sin muskulatur. Vi hadde satt ham inn om vi hadde behøvt ham, sa landslagssjefen.

 • Beste sesong på 89 år

  Med 2-0 over Kypros har Norges landslag avsluttet sin beste sesong siden 1929. På ti kamper har laget et poengsnitt på 2,50.

  I 1929 var snittet 2,60, men da spilte Norge bare 5 kamper. 2,50 er tangering av 1934-sesongen.

  Ola Kamara Scorer
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal