NRK Meny
Normal

Bjørgen røk ut av VM-sprinten etter taktisk blemme

LAHTI/OSLO (NRK): Marit Bjørgen valgte feil spor og røk på hodet ut av VM-sprinten. Den firedoble verdensmesterens VM-sprint var over allerede i kvartfinalen.

Bjørgen blir glidd i fra av konkurrentene

DÅRLIG GLID: Bjørgens forsprang spises opp.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er forskjell på sporene. Det snødde før vi startet, og det er ett spor det er best glid i, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hun sto ikke i det raskeste sporet. Det gjorde Ida Ingemarsdotter, som suste forbi og vant kvartfinaleheatet.

– Det er jo irriterende. Jeg så at sporet hennes var mye blankere, sier Bjørgen.

VM-eventyret i Lahti startet dermed på verst tenkelige vis for Bjørgen.

Østberg røk i samme heat

Omtrent halvveis i kvartfinaleheatet lå Marit Bjørgen i tet, men i utforkjøringen hadde hun elendig gli, og plutselig lå den tredoble verdensmesteren sist i feltet.

– Jeg har vel aldri sett noen bli spist opp fra tet så fort som Marit ble på den utforkjøringa, kommenterte Jann Post da Bjørgen plutselig lå sist i feltet.

– Du må stille spørsmål til skiene her, sa ekspert Fredrik Aukland.

– Nei, det er ikke skiene. Det e forskjeller i løypa fordi det har snødd. Det er ett spor som er det beste, sier Bjørgen.

I det samme heatet røk Ingvild Flugstad Østberg ut, og to av Norges største medaljekandidater er ute før moroa startet i sprintfinalene.

Slått i spurten

Det var svenske Ida Ingemarsdotter som vant Bjørgens kvartfinale foran Heidi Weng. Også italienske Gaia Vuerich var foran Bjørgen og Østberg, som ei heller hadde god nok tid til å gå til semifinale.

– Der er ikke formen som ikke er god, men jeg har ikke gjort det helt store i sprint i år. Hadde jeg vært i et raskere heat kunne jeg kanskje gått videre på lucky loser, sier Bjørgen etter kvartfinale-exiten.

NB! Favorittene falt som fluer før damenes sprintfinale. Stina Nilsson, Natalia Matveeva og Heidi Weng røk alle ut i semifinalen.

De norske jentene havnet bak fra start, og Heidi Weng var den eneste som klarte å ta seg videre.

SE VIDEO: Her ryker Marit Bjørgen ut av VM-sprinten.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag