- Et av mine beste skøyteløp noensinne

På forhånd ble det spådd tvekamp mellom svenskenes Charlotte Kalla og Marit Bjørgen. Det viste seg imidlertid raskt at svensken var sjanseløs mot Bjørgen.

Video Bjørgen intervju

Langrennsdronning Marit Bjørgen tok en soleklar seier da verdenscupen ble innledet med 10 kilometer fri teknikk lørdag.

Stem: Vinner Marit Bjørgen verdenscupen i år?

Marit Bjørgen

Bjørgen jubler idet hun går i mål.

- Det var et vanskelig renn, og jeg var nervøs på forhånd. Men det gikk bra, sa Bjørgen etter rennet.

En frisk Marit Bjørgen gikk hardt ut og ledet hele 12,2 sekunder foran Charlotte Kalla etter 2,2 kilometer.

Ved 6,6 kilometer hadde imidlertid Kalla skrudd opp farten, men hun var likevel sjanseløs mot den norske langrennsdronningen.

- Det var et veldig godt løp, jeg var litt syk i forrige uke. Jeg var nervøs, men da jeg kom i gang visste jeg at skiene var gode og at alt var bra, kommenterte hun.

Video Bjørgens innspurt

En offensiv Bjørgen økte forspranget til svensken ved ny passering, og ved mål utklasset hun Charlotte Kalla med hele 41,1 sekunder.

Marit Bjørgen var i en klasse for seg selv denne lørdagen, og gikk inn på tiden 23.48,4.

- Dette var nok et av mine beste skøyteløp noensinne, sa hun etter rennet.

Lover godt

En utklassing på over 40 sekunder av Kalla lover godt for Marit Bjørgen videre i verdenscupen og sesongen ellers.

Da de to møtte hverandre på samme distanse og tidspunkt i fjor (Beitostølen), vant Bjørgen med 15 sekunder foran den svenske langrennsstjernen.

Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira endte på fjerde plass.

- Dette var en bra start for meg, konstaterte Bjørgen.

STEM: Vinner Marit Bjørgen verdenscupen i år?

God norsk dag

Også de andre norske kvinnene hadde en god dag i Gällivare.

Arianna Follis kom på tredje plass, 51,4 sekunder bak Bjørgen.

Kristin Størmer Steira ble beste norske bak Bjørgen, på en fjerde plass. Hun var 58,1 sekunder bak. En sterk plassering for den skadeplagede langrennsløperen.

Les:

Vibeke Skofterud endte på plassen bak.

Fem av ti norske

Norge hadde også ytterligere en løper blant topp 10, Therese Johaug tok nemlig niendeplassen. Fem av de ti beste var dermed norske.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer elleve. Polske Petra Majdic imponerte også i sitt comeback i verdenscupen etter det stygge OL-fallet.

Hun ble nummer tolv, slått med 1.28,9 minutt av Bjørgen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

Robin Østrøm
  • Rasmussen ble belgisk cupmester

Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

R-qRhvQEQVk
  • Spansk bruddseier i Giroen

Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)