Hopp til innhold

Manchester Uniteds nye stjerneskudd senket Arsenal

Louis van Gaal ga 18 år gamle Marcus Rashford tillit fra start. Det skulle vise seg å være et smart trekk.

Britain Soccer Premier League

SCORET To Marcus Rashford hadde en drømme dag på Old Trafford mot Arsenal søndag. Her feirer han sammen med Juan Mata.

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Det var svært få som hadde hørt om Marcus Rashford for en liten uke siden.

Men på de siste dagene har han sendt Manchester United videre i Europaligaen, og senket Arsenal nærmest på egenhånd.

Scoret på sitt første PL-skudd

For 18 åringen, som har vært i Manchester United siden han var seks år gammel, fikk tillit fra start, og takket med å score scoret to mål og levere en målgivende da Louis van Gaals mannskap slo «The Gunners» 3-2.

– Dette er min første kamp i Premier League, så bare det er helt fantastisk. Å score to mål i tillegg er en bonus, sier han til Sky Sports.

– Ditt første mål på ditt første skudd i Premier League-skudd?

– Hehe, ja. Akkurat som i Europa i midtuken, sier 18-åringen og siktet til målene som sendte Manchester United videre i Europacupen.

To på tre minutter

Det var spilt drøyt 28 minutter i Manchester da et innlegg fra høyre havnet i bena på unggutten som uten å nøle banket ballen i mål.

Og jubelen på Old Trafford hadde knapt lagt seg før 18-åringen på ny viste seg frem. Jesse Lingaard lempet ballen inn fra høyrekanten og fant Rashford som vakkert plasserte ballen i mål med hodet.

Tidligere Manchester United-spiller Danny Welbeck reduserte like før pause, og sørget dermed for at det fortsatt var spenning i kampen.

SOCCER-ENGLAND-MUN-ARS/ Manchester United v Arsenal - Barclays Premier League

KOMIKVELD: Man kan jo bare forestille seg hva Arsenal-manager Arsene Wenger tenkte da Louis van Gaal kastet seg i bakken foran ham.

Foto: Phil Noble / Reuters

Komikveld med van Gaal

Men i andre omgag fortsatte hjemmelagets 18-åring å imponere. Etter 65 minutter fant han Ander Herrera som skjøt via en Arsenal-forsvarer i mål.

Arsenal reduserte imidlertid like etter med Mesut Özil, og satte press på vertene i sluttminuttene. På sidelinjen var Louis van Gaal så engasjert at han han på et tidspunkt segnet om på bakken for å vise fjerdedommer hvordan han mente Arsenal-spillerne opptrådte. Etterpå angret han seg.

– Jeg pleier alltid å sitte rolig på benken. Men i dag var det for mye følelser. Jeg vil gjerne be om unnskyldning til dommeren, sier han.

Men da nederlenderen kom seg på bena igjen kunne han med glede se at spillerene hans sto i mot presset i sluttminuttene. Dermed tok Manchester United tre svært etterlengtede poeng.

Arsenal på sin side har nå fem poeng opp til Leicester på topp, og tre poeng opp til Tottenham som søndag slo Swansea 2-1

SOCCER-ENGLAND-MUN-ARS/ Manchester United v Arsenal - Barclays Premier League

ABSURD: Louis van Gaal sto for et meget komisk øyeblikk da han gikk i bakken på sidelinja på Old Trafford.

Foto: Phil Noble / Reuters

Siste nytt

 • Mol og Sørum åpnet med seier i Doha

  Anders Mol og Christian Sørum lekte seg tidvis med brasilianske George Wanderley/André Stein under åpningskampen i verdenstourfinalen i Doha onsdag.

  Nordmennene avgjorde med 2-1 i sett, (21-14, 19-21, 15-9-).

  De regjerende olympiske mesterne i sandvolleyball fikk en god start i den sommerhete Doha-sanden. De gikk kjapt opp i ledelse 7-4 og fulgte opp med 10-6, 12-8, 18-10 og 19-13, før de hentet hjem det første settet med overlegne 21-14.

  Det er de ti beste lagene som er med i Qatar. Senere onsdag skal Mol/Sørum ut mot tyskerne Nils Ehlers/Clemens Wickler. Torsdag venter to nye puljekamper. (NTB)

  EM Sandvolley 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Anna Svendsen mister verdenscuprenn i Östersund

  Anna Svendsen har blitt forkjølet og stiller ikke til start under verdenscuprennene i langrenn i svenske Östersund kommende helg.

  Det opplyser Norges Skiforbund i en melding onsdag.

  Svendsen var tatt ut til å gå sprint i Östersund lørdag. Kristin Austgulen Fosnæs tar hennes plass på distansen. (NTB)

  Anna Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ski Classics-starten ryker for Magni Smedås

  Magni Smedås var en av Ski Classics-sirkusets store forgrunnsfigurer sist vinter. Foran helgens åpningsrenn er hun plasserte på sidelinjen med ryggtrøbbel.

  Skaden gjør at Dalsbygda-jenta, som i langløpssirkuset representerer Team Eksjöhus, litt motvillig har bestemt seg for å ikke gå flere skirenn før på nyåret.

  Det er en skivebuktning i ryggen som skaper smerter og problemer for Smedås. Skaden er et forstadium til prolaps. Smertene oppsto i forbindelse med trening i svenske Vålådalen før sesongstart.

  – Det kunne vært mer alvorlig, og jeg er glad det ikke er det. Samtidig må skaden tas på alvor, og det innebærer at det ikke bli skirenn før nyttår. Det er veldig kjipt, sier Smedås.

  Forrige sesong ble Smedås den tredje norske vinneren av Ski Classics-løpet Marcialonga. (NTB)

  NY SEIER: Magni Smedås har tidligere bi vinter vunnet Marcialonga. Idag vant hun et langløp i Tsjekkia.
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal